گلکسی S25 اولترا در تست مقاومت چگونه عمل می‌کند؟ + فیلم رفع اختلال ارتباط مشترکین همراه اول در برخی نقاط شرق کشور (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) هک کاربران واتس‌اپ تأیید شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) نگاهی به دستاوردهای تعاونی دانش‌بنیان انگاره فیزیک توس | دانش ایرانی؛ از زمین تا آسمان برنامه لیزر‌های فضایی ترامپ برای نابودی سلاح‌های هسته‌ای چیست؟ اعتراف ایلان ماسک به کاستی خودروهای تسلا در رانندگی تمام‌خودکار تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا برای مُسکنی جدید فورزا هورایزن ۵ چه زمانی برای پلی استیشن ۵ منتشر می‌شود؟ خرید جدیدترین گوشی اپل، آیفون 16 از فروشگاه اسنپ یک شرکت انگلیسی اولین تماس تصویری ماهواره‌ای جهان را برقرار کرد تا چندماه دیگر سرویس روبوتاکسی تسلا در آستین تگزاس راه‌اندازی می‌شود دانش بنیان‌ها شهربازی هوشمند می‌سازند پژمان‌فر: بسته حمایتی جدید مجلس برای دانش‌بنیان‌ها در راه است چرا زن‌ها کمتر از مردان از هوش مصنوعی ChatGP استفاده می‌کنند؟ چه چیزی ناگهان هوش مصنوعی چینی «دیپ‌سیک» را محبوب کرد؟ OpenAI: هوش مصنوعی چینی DeepSeek از مدل‌های رقبایش کپی کرده است واکنش مدیرعامل OpenAI به هوش مصنوعی چینی DeepSeek محدودیت ترافیکی در مسیر‌های منتهی به حرم امام‌رضا(ع) | ترافیک پرحجم در میدان انقلاب اسلامی و کوشش مشهد (۹ بهمن ۱۴۰۳) وزارت ارتباطات از وقوع اختلال در شبکه اینترنت کشور خبر داد (۸ بهمن۱۴۰۳) بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت عید مبعث + روش فعالسازی
سرخط خبرها

ذخیره سازی اطلاعات با لایه‌های فلزی دوبعدی

  • کد خبر: ۳۲۳۸۲
  • ۱۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۲
ذخیره سازی اطلاعات با لایه‌های فلزی دوبعدی
محققان موفق به ابداع سیستم جدیدی برای ذخیره سازی اطلاعات شده اند که داده‌ها را با سرعت بیشتر در فضایی محدودتر و با فشردگی بالاتر ذخیره می‌کند.
به گزارش شهرآرانیوز، مزیت مهم دیگر این فناوری صرفه جویی در مصرف انرژی برق است. فناوری مذکور مبتنی بر کدگذاری داده‌ها و ذخیره سازی آن‌ها بر روی صفحات کشویی ساخته شده از فلزات دو بعدی است.


با توجه به افزایش روزافزون تولید داده‌های دیجیتال در جهان، فناوری‌های فعلی ذخیره سازی اطلاعات موجب اشغال فضای زیاد و مصرف انرژی برق قابل توجه می‌شوند.


از همین رو فناوری‌های جدیدی باید جایگزین فناوری‌های فعلی شوند و لذا محققان دانشگاه‌های استنفورد، برکلی و تگزاس با همکاری یکدیگر سیستمی مبتنی بر استفاده از فلزی به نام تنگستن دیتلورید را ابداع کرده‌اند که در قالب آن صفحاتی بسیار باریک که تنها به اندازه سه اتم ضخامت دارند، در کنار یکدیگر هم قرار می‌گیرند.


بیشتر بخوانید: دومین رویداد ملی در حوزه نانو حسگرها برگزار می‌شود


زمانی که مقدار اندکی الکتریسیته از میان این صفحات عبور می‌کند، هر یک از لایه‌های آن‌ها مقداری به سمت بالا و پایین جابجا می‌شوند. این تغییر وضعیت و سازماندهی مجدد به گونه‌ای صورت می‌گیرد که ذخیره سازی و کدگذاری داده‌ها را در قالب صفر و یک ممکن می‌کند.


برای خواندن داده‌های ذخیره شده و دسترسی به آنها، از میدان مغناطیسی برای تشدید فعالیت الکترون‌ها در لایه‌های مختلف فلزات مذکور استفاده می‌شود و از این طریق ذخیره سازی حجم زیادی از اطلاعات بر روی یک سطح فیزیکی کوچک ممکن می‌شود.


همچنین سرعت نگارش اطلاعات در حافظه‌های رایانه‌ای از این طریق ۱۰۰ برابر بیشتر می‌شود. پژوهشگران امیدوارند تجاری سازی این فناوری در آینده نزدیک ممکن شود.


منبع: مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->