ویدئو| مقاومت سوریه حمله به رژیم صهیونیستی را بر عهده گرفت مظفری: سهم خراسان رضوی از بودجه ملی عادلانه نیست| باوجود حضور ۸ درصد جمعیت کشور، فقط ۵.۵ درصد از بودجه را داریم فرار بیش از ۲۰۰ زندانی در پاکستان درپی زلزله نتانیاهو ۱۷۸۸ بار گفت: یادم نمی‌آید ! گردان‌های شهید محمد الضیف مسئولیت حمله موشکی به جولان اشغالی را برعهده گرفت حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به سوریه (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) رئیس‌جمهور کره جنوبی سرانجام مشخص شد طاهری: هوش مصنوعی بدون زنان، ناعادلانه و ناکارآمد است عراقچی: رسیدن به توافق غیرممکن نیست آن روی سکه آمریکا در مذاکرات رو شد | اظهارات تهدیدآمیز کاخ سفید علیه ایران پزشکیان: هیچ انسان آزاده‌ای زیر بار ظلم و ستم نمی‌رود راز توئیت عجیب صفحه نتانیاهو به زبان فارسی| ایران مشاور نخست‌وزیر اسرائیل را دستگیر کرده است؟ + عکس انتقاد پزشکیان از دروغ و ریاکاری در میان مسئولان روسای مجالس ایران و کوبا دیدار کردند بهروزآذر: انقلاب اسلامی بر اصول انسان محور بنا شده است وقوع حادثه امنیتی در اقامتگاه سلطنتی انگلیس (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) عراقچی: پیشنهاد آمریکا دارای ابهامات و سؤالات زیادی است رهبر انقلاب: ابتکار مهم سیاسی امام باقر(ع) این بود که ده روز در منا برای ایشان عزاداری کنند دولت هلند استعفا داد آیت الله علم الهدی: امام باقر (ع) با انقلاب فرهنگی، هویت شیعی را احیا کرد دولت جدید لبنان برای توسعه روابط با ایران اعلام آمادگی کرد یک ساکن قدس شرقی به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت شد اوکراین پل کریمه را با ۱۱۰۰ کیلو ماده منفجره منهدم کرد سناتور ارشد دموکرات از مذاکره ترامپ با ایران انتقاد کرد | ترامپ در حال انعقاد توافق جانبی با ایران است وزیر امور خارجه با نخست‌وزیر لبنان دیدار کرد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) سفرای جدید ایران در ۶ کشور جهان با پزشکیان دیدار کردند سخنگوی کرملین: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست پزشکیان هشدار داد: زورگویی در قاعده گفت‌و‌گو نمی‌گنجد
سرخط خبرها

تنها راه صیانت از پول ملی، ارتقای حکمرانی ریال است

  • کد خبر: ۳۲۴۲۵۶
  • ۱۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۷
تنها راه صیانت از پول ملی، ارتقای حکمرانی ریال است
نایب رییس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴، گفت: امروز تنها راه صیانت از پول ملی و حفظ ارزش آن و بازگرداندن ثبات به اقتصاد و جلوگیری از تورم های چند 10درصدی و کوچک شدن سفره مردم تنها و تنها از طریق تقویت و ارتقای حکمرانی ریال ممکن خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در نامه‌ای به مسعود پزشکیان رئیس جمهور، مباحثی را در زمینه صیانت از پول ملی مطرح کرد. متن این نامه به شرح زیر است:

رئیس جمهور عزیز و گرامیجناب اقای دکتر پزشکیان

سلام علیکم. ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما در این ماه مبارک و عرض تبریک سال جدید و خداقوت محضر شما و همکاران محترم تان در دولت چهاردهم.

اما بعد! جناب آقای رییس جمهور. رجاء واثق دارم که شما نیز این شب و روزها، دغدغه معیشت مردم و کوچک شدن سفره آنها یا کاهش ارزش پول ملی و تورم و تنگنا‌های اقتصادی را دارید و این مسائل لحظه‌ای ذهن شما را آرام نمی‌گذارد و به عنوان کسی که چهار سال در کنار شما در مجلس بودم می‌توانم شهادت دهم که از عمق جان، رفع مشکلات مردم و بهبود معیشت و اقتصاد ایشان منتهای آرزو و خواست قلبی شماست.

جناب آقای رییس جمهور اجازه دهید بدون فوت وقت مستقیم به مساله اقتصادی کشور بپردازم. طی ۶ ماه گذشته، دولت شما تلاش کرده تا با اصلاح بازار‌های تبادل ارز یا سیاست‌های تشویق واردات شمش و عرضه گسترده طلا و سکه یا افزایش تدابیر نظارتی بر ارز‌های تخصیص یافته و تشدید تعهدات ارزی و یا اخیرا انتشار اوراق مرابحه ارزی یا اوراق طلا، به نحوی بازار ارز را مدیریت نماید. علاوه بر آن کسری شدید بودجه دولت و ناترازی مصارف و منابع، موجب استفاده چند باره از منابع صندوق توسعه شده است. این مسیر‌ها طی سال‌های قبل نیز به کرات توسط دولت‌های وقت آزموده شده و نتیجه آن، وضعیت کنونی از جمله سقوط ۱۰ هزار درصدی ارزش پول ملی طی یک دهه گذشته می‌باشد. پس باید مسیر، تغییر یابد و برای این امر ابتدا باید زاویه دید به مسائل اصلاح شود.

در دنیای امروز کشور‌های پیشرفته و نیز سازمان‌های بین المللی برای مقابله با هنجار‌های اقتصادی از قبیل قاچاق، به جای مقابله با اصل هنجار، مسیر‌های مالی و شیوه‌های تامین مالی آن هنجار‌ها را رصد و کنترل می‌نمایند. ما نیز به جای طی مسیر‌های گذشته و اصرار بر شیوه‌های متمرکز بر ارز - ضمن رعایت اصول حفظ ارزش پول ملی- بایستی بر " حکمرانی ریال " تاکید ورزیم. تقویت حکمرانی ریال عملا کنترل و مدیریت سایر شاخص‌ها - که افزایش قیمت ارز یا ایجاد تورم یا کسری بودجه دولت از آن جمله است - را نیز ممکن می‌سازد. ضمن آنکه اختیار سیاست‌گذاری و مدیریت دلار و ارز به جهت وابستگی آن به عوامل بیرونی، بطور صد در صد در اختیار ما نیست، اما کنترل و مدیریت و سیاست‌گذاری در خصوص ریال به طور کامل در اختیار دولت است.

حکمرانی ریال زمانی حاصل می‌شود که بدانیم چگونه و از چه طریقی ریال خلق می‌شود، چگونه گردش می‌کند، چگونه مصرف می‌شود، چگونه کنز می‌شود، چگونه تبدیل می‌شود و چگونه ارزشش کاسته یا افزایش می‌یابد؟ حکمرانی ریال یعنی بدانیم چه سازمان‌ها و نهاد‌هایی در این فرایند نقش دارند و هر یک چگونه عمل می‌کنند. چه قوانین و دستورالعمل‌هایی بر این روند‌ها موثرند. گلوگاه‌ها و نقاط کور! کجاست؟ آنها را شناسایی و رفع کنیم. نتیجه تقویت حکمرانی ریال؛ ثبات اقتصادی، آرامش بازار، حفظ سفره مردم و نهایت آنچه ارزو و خواست قلبی شماست، خواهد بود.

به طور خلاصه بایستی نظامات پولی و بانکی اعم از بانک‌های تجاری، توسعه‌ای و نیز بانک مرکزی، نظامات مالیاتی اعم از قوانین مالیاتی، معافیت ها، تخفیفات و پایه‌های مالیاتی و نیز شیوه‌های اخذ مالیات، نظامات بودجه ریزی از جمله مشارکت‌های عمومی، خصوصی، منابع بودجه و کمک‌های حمایتی و یارانه‌ای و نهایتا نظامات تامین مالی از جمله بازار سرمایه و قوانین سرمایه گذاری مورد بازبینی و اصلاح جدی قرار گیرد و در ادامه ساز و کار لازم برای اجرایی شدن آنها تدبیر شود.

امروز تنها راه صیانت از پول ملی و حفظ ارزش آن و بازگرداندن ثبات به اقتصاد و جلوگیری از تورم‌های چند ده درصدی و کوچک شدن سفره مردم تنها و تنها از طریق تقویت و ارتقای حکمرانی ریال ممکن خواهد بود.

جناب آقای دکتر پزشکیان البته این مسیر، مسیر سخت و پر چالشی است و موانع بسیاری دارد که مهمترین این موانع، ذینفعان بزرگی هستند که تقویت حکمرانی ریال را با منافع سازمانی، نهادی و بعضا شخصی خویش در تضاد می‌بینند و برای عدم تحقق آن تمام تلاش خویش را به کار خواهند گرفت.

این ذینفعان یا از طریق تعلل در تدوین و تصویب قوانین لازم یا از طریق اخلال در اجرای صحیح و یا از طریق هراس انداختن در دل سیاستگذاران و مجریان و انذار نسبت به ورشکستگی فلان نهاد یا سازمان یا پیش بینی ایجاد مقاومت‌ها و بحران‌های اجتماعی، سعی در عدم تحقق آن خواهند کرد.

در طی ده‌های گذشته همواره اصلاحات اقتصادی از مسیر مردم می‌گذشته و تیغ جراحی‌های اقتصادی همیشه ابتدا شکم مردم را هدف گرفته و نسخه‌های ارائه شده هم همیشه بگونه‌ای تنظیم و ارائه می‌شده که ذینفعان بزرگ، لطمه‌ای نبینند و شما امروز می‌بینید که بار تورم و یا افزایش قیمت ارز و طلا بر دوش همان مردم عادی و اقشار متوسط و ضعیف جامعه است و در عوض چند درصد اندک جامعه، از این رهگذر، وضعیتی به مراتب بهتر و مطلوب‌تر نسبت به ده‌های قبل دارند. این اشخاص حقوقی، نهادها، سازمان‌ها و دستگاه‌ها عموما نمایندگانی در مراکز تصمیم ساز، قانونگذار، مجری و ناظر دارند که بنا به تکلیف خود، منافع دستگاه ذیربط را بر مصالح عالی کشور و مردم ترجیح می‌دهند.

در پایان تاکید می‌کنم که این سخن به معنای عدم تاثیر تحریم‌های خارجی و یا در مقابل اقدامات دولت برای رفع یا بی اثری تحریم‌ها و یا نقش بانک مرکزی در سیاست‌گذاری‌های پولی و ارزی نیست قطعا این اقدامات هم در صورت موفقیت، به حکمرانی ریال قوت بیشتری می‌بخشد.

ضمن پوزش از تصدیع، این آمادگی وجود دارد تا در صورت تمایل و عزم جنابعالی، ابعاد مختلف این مسیر و نتایج و آثار اقتصادی آن در جلسات حضوری و مستند به آمار و اطلاعات، تقدیم گردد.

منبع: خانه ملت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->