آیا تراشه‌های الکترونیکی هم شامل تعرفه‌های سنگین ترامپ می‌شوند؟ هوش مصنوعی Runway Gen-4 رونمایی شد | تولید پیشرفته ویدئو + فیلم افزایش قابل‌‌توجه زباله‌های فضایی در سال ۲۰۲۴ عیدی ویژه همراه اول به مناسبت عید فطر + روش فعال‌سازی هدیه ویژه ایرانسل به مناسبت عید سعید فطر + روش فعالسازی چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک‌ انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ اولین اشتباه آمریکا، آخرین اشتباه آن‌هاست | هر نوع ماجراجویی، آغازی بر سقوط یک امپراتوری استکباری خواهد بود ویژگی جدید اینستاگرام معرفی شد: تماشای سریع‌تر ریلزها تاریخ جدید لیست‌شدن توکن پاوز مشخص شد | آیا پاوز در بایننس هم لیست می‌شود؟ طرح استفاده از هوش مصنوعی در درمان برای اولین بار در کشور در استان خراسان رضوی اجرا می‌شود آیفون ۱۷ به قابلیت فیلم‌برداری 8K مجهز می‌شود مقایسه ضخامت گلکسی S۲۵ اج و S۲۵ اولترا + ویدئو ایرانسل در برخی شهر‌های مازندران قطع شد + علت (۶ فروردین ۱۴۰۴) شمار مسافران اتوبوس‌های بین‌شهری به مقصد مشهد از نیم‌میلیون‌نفر فراتر رفت | زائران بلیت رفت و برگشت را همزمان تهیه کنند ویدئو | حرکات شگفت‌آور ربات انسان‌نمای Unitree ویدئو | حالا راه‌رفتن ربات انسان‌نمای Figure بیشتر شبیه انسان است شهرداری مشهد برای تسهیل اسکان زائرین، ۴۲ مرکز اضطراری راه‌اندازی کرده است نقش سرمایه‌گذاری در دانش‌بنیان‌ها در افزایش تولید و رشد اقتصادی سامسونگ، مدیرعامل خود را از دست داد + علت اولین کسوف ۲۰۲۵ | خورشیدگرفتگی در ایران قابل مشاهده است؟ ارتقای شبکه مخابرات خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴
سرخط خبرها

افزایش قابل‌‌توجه زباله‌های فضایی در سال ۲۰۲۴

  • کد خبر: ۳۲۴۵۹۲
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۴
افزایش قابل‌‌توجه زباله‌های فضایی در سال ۲۰۲۴
آژانس فضایی اروپا به‌تازگی گزارش داده که معضل زباله‌های فضایی در سال گذشته میلادی، بیش از پیش شدت گرفته است و به زودی می‌تواند به بحرانی جدی برای ماموریت‌های فضایی تبدیل شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ طبق جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی آژانس فضایی اروپا، تعداد زباله‌های فضایی در سال ۲۰۲۴ نه‌تنها بیشتر از قبل شده، بلکه سرعت افزایش آنها هم با رشد محسوسی همراه بوده است. براساس تخمین‌ها، سال ۲۰۲۴ یکی از آلوده‌ترین سال‌ها در دهه‌های اخیر بوده است و انتظار می‌رود این روند با ارسال ماهواره‌های بیشتر به مدار زمین، همچنان ادامه پیدا کند.

درحال‌حاضر ۱.۲ میلیون شیء بزرگ‌تر از یک سانتی‌متر در مدار نزدیک به زمین قرار دارد که ۵۰ هزار عدد از آنها، اندازه بیش از ۱۰ سانتی‌متر دارند. شایان‌ذکر است که چنین ابعادی از قدرت کافی برای نابود کردن یک ماهواره برخوردار است. همچنین انتظار می‌رود تعداد بسیار بیشتری زباله فضایی در مدار زمین وجود داشته باشد که به دلیل اندازه کوچک، قابل ردیابی نیستند.

انفجار موشک چینی در ماه آگوست سال میلادی گذشته، یکی از آلوده‌کننده‌ترین وقایع یک سال اخیر بوده؛ به‌طوری که موجب افزوده شدن ۷۰۰ زباله به مدار زمین شده است. افزایش تعداد ماهواره‌های تجاری در مدار زمین مانند ماهواره‌های استارلینک، یکی دیگر از دلایل بحران مورد اشاره است. کارشناسان ادعا دارند که بسیاری از ماهواره‌ها پس از اتمام ماموریت خود، به‌درستی منهدم نمی‌شوند و برخی از آنها موجب آلوده شدن لایه ازون نیز شده‌اند.

حتی اگر ارسال ماهواره‌ها و موشک‌ها به مدار زمین متوقف شد، باز هم به دلیل وقوع سندروم کسلر، شاهد افزایش زباله‌های فضایی خواهیم بود. طبق این پدیده، ذرات معلق در فضا با برخورد به یکدیگر، موجب تشکیل ذرات کوچک‌تر می‌شوند و یک واکنش زنجیره‌ای را ایجاد می‌کنند که در نهایت به پدید آمدن هزاران قطعه شناور در فضا منتهی می‌شود. آژانس فضایی اروپا تاکید دارد که بدون پاکسازی با دخالت انسان، امکان حل معضل زباله‌های فضایی وجود ندارد و این بحران می‌تواند آسیب جدی به برخی فناوری‌های حیاتی مثل ماهواره‌های هواشناسی یا سیستم GPS وارد کند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->