۱۲ قرن کم‌آبی در مشهد پیشنهاد اضافه‌شدن کارگروه «جمعیت و خانواده» به آیین‌نامه نشان مشهدالرضا(ع) ارائه خدمات فرامرزی اتوبوسرانی مشهد و تقویت ناوگان منتهی به حرم مطهر رضوی در ایام اربعین مشهد باید به سمت رایگان شدن پروانه ساختمانی حرکت کند | احیای بافت‌های فرسوده نیازمند کمک دولت است آماده‌سازی ۳۰ دستگاه اتوبوس برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی در کشور عراق تامین آب مورد نیاز برای آبیاری کمربند سبز جنوبی از بند گلستان اعزام ۴۵۰ نیروی خدمات شهری و اجرای برنامه‌های فرهنگی از مشهد به نجف + ویدئو بهره‌برداری موقت از ایستگاه دائمی استقبال از زائران در محور نیشابور-مشهد | ظرفیت همزمان میزبانی از دو هزار زائر پیاده در دهه پایانی صفر دو برابر شدن سهم منابع آلاینده داخلی | هشدار برای تنفس در مشهد شهردار مشهدمقدس خبر داد: نصب ۱۵۷ قطعه بتنی (سگمنت) تقاطع غیرهمسطح شهید فهمیده شمارش معکوس برای تکمیل پروژه بزرگ تقاطع غیرهم‌سطح انقلاب| روایت شهرآرانیوز از آخرین وضعیت پیشرفت کلان‌پروژه‌های شهر مجید طهوریان عسکری: مدیریت شهری تحول بزرگ در بولوار شاهنامه ایجاد کرد کمبود ۷۰۰۰ جای‌پارک در سطح شهر مشهد چرا هیچ خبری از پرداخت معوقات حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی نیست؟ معاون فرهنگی شهردار مشهد: تجمع کادر درمانی مشهد، فریادی علیه سکوت جهانی درقبال نسل‌کشی مردم غزه است اعتراض جامعه پزشکی مشهد به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه + فیلم مشهد، یکی از سبزترین شهر‌های کشور از نگاه مردم و مسئولان ورود نماینده ویژه رئیس‌جمهور در توسعه دریامحور و مکران، به مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) بودجه عمرانی مشهد ۳۰درصد افزایش یافت | فرماندار مشهد: اعتبارات خوبی برای پروژه‌های تأمین آب شرب مشهد اختصاص یافته است آغاز فعالیت ناوگان اتوبوسرانی مشهد از ساعت ۶ صبح فردا (چهارشنبه یک مرداد ۱۴۰۴) آبفای تهران برای توزیع آب شرب در زمان قطعی، آب بسته‌بندی توزیع می‌کند (تکذیب شد)
سرخط خبرها

چشم‌انداز مشهد ۱۴۰۴، توسعه پایدار با حمایت از حمل‌ونقل عمومی

  • کد خبر: ۳۲۴۹۶۸
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۰
  • ۱
چشم‌انداز مشهد ۱۴۰۴، توسعه پایدار با حمایت از حمل‌ونقل عمومی
در روزگاری که کلان‌شهر‌های کشور با مشکلاتی نظیر ترافیک سنگین، آلودگی هوا و کمبود زیرساخت‌های مناسب شهری دست‌وپنجه نرم می‌کنند، شاید یکی از اقدامات مهم شهرداری‌ها، توسعه و حمایت بی‌قید‌و‌شرط از سیستم حمل‌ونقل عمومی باشد.

در روزگاری که کلان‌شهر‌های کشور با مشکلاتی نظیر ترافیک سنگین، آلودگی هوا و کمبود زیرساخت‌های مناسب شهری دست‌وپنجه نرم می‌کنند، شاید یکی از اقدامات مهم شهرداری‌ها، توسعه و حمایت بی‌قید‌و‌شرط از سیستم حمل‌ونقل عمومی باشد. شهر مشهد به‌عنوان یکی از مقاصد مهم زائرپذیر در کشور، بیش از‌پیش نیازمند بهره‌برداری از ظرفیت‌های موجود برای پاسخ به نیاز روزانه میلیون‌ها زائر و شهروند است.

طبق بررسی‌های کارشناسی، هزینه هر سفر درون‌شهری با اتوبوس در مشهد برای سال۱۴۰۴ به‌طور‌متوسط ۱۵‌هزار تومان برآورد شده است. این درحالی است که مدیریت شهری مشهد تصمیم گرفته است فقط مبلغ ۲‌هزار تومان از مسافران دریافت کرده و باقی هزینه را خودش تقبل کند. این رویکرد نمونه‌ای از همراهی شهرداری با دغدغه‌های مردم و تلاش برای کاهش فشار اقتصادی بر شهروندان و زائران محسوب می‌شود. روزانه بیش از یک‌میلیون نفر در این کلان‌شهر با استفاده از حمل‌ونقل عمومی جابه‌جا می‌شوند. 

این حجم از تقاضا، ضرورت توجه به توسعه ناوگان اتوبوس‌رانی را دوچندان کرده و مدیریت شهری از ابتدای دوره ششم شورا، اقدامات مؤثری را در این‌زمینه انجام داده است. ورود ۲۳۱ دستگاه اتوبوس جدید به چرخه خدمات حمل‌ونقل و انعقاد قرارداد برای خرید چهارصد دستگاه دیگر ازجمله این اقدامات است که نویدبخش آینده‌ای روشن در سیستم حمل‌ونقل عمومی شهر مشهد است. 

مدیریت شهری مشهد همچنین با برنامه‌ریزی‌های دقیق و راهبردی، تلاش کرده است تا طرح‌های عمرانی و ترافیکی را درراستای کاهش خودرو‌های تک‌سرنشین به اجرا بگذارد. خودرو‌های شخصی، متهم اصلی ترافیک و آلودگی هوای کلان‌شهر‌ها دانسته می‌شوند و هرگونه کاهش وابستگی شهروندان به این وسایل‌نقلیه می‌تواند تأثیر چشمگیری بر بهبود شرایط محیطی داشته باشد. توسعه حمل‌ونقل عمومی سریع، دردسترس و با کیفیت، تنهاراه‌حل پایدار و اصولی برای این چالش‌هاست. 

از‌سوی‌دیگر، مشهد به‌عنوان شهری زائرپذیر، ناگزیر است در هرگونه تصمیم‌گیری شهری، شرایط خاص زائران را نیز مدنظر قرار دهد. شهرداری مشهد با علم به ضرورت ارائه خدمات ارزان و دردسترس، باوجود چالش‌های اقتصادی نظیر افزایش قیمت تجهیزات و هزینه‌های نگهداری و پشتیبانی ناوگان، اقدام به اعمال کمترین میزان افزایش بهای خدمات حمل‌ونقل عمومی کرده است. این تصمیم نیز نمایانگر توجه مدیریت شهری به اهمیت جایگاه مشهد به‌عنوان مرکز مذهبی و گردشگری کشور است.

نکته درخورتوجه دیگر، نقش مستقیم حمل‌ونقل عمومی در کاهش آلودگی هواست. امروزه که هوای سالم به یکی از نیاز‌های حیاتی انسان تبدیل شده، توسعه حمل‌ونقل عمومی سبز و هوشمند، گامی بلند در مسیر بهبود کیفیت هوا تلقی می‌شود. کاهش انتشار آلاینده‌ها از خودرو‌های تک‌سرنشین، یکی از راهبرد‌های مهمی است که مشهد توانسته است با برنامه‌ریزی مدون تا حدی به آن دست یابد.

درنهایت، سیاست‌های هوشمندانه مدیریت شهری مشهد با محوریت توسعه سیستم حمل‌ونقل عمومی، دستیابی به ترافیک روان‌تر، هوای پاک‌تر و رفاه بیشتر شهروندان و زائران را هدف قرار داده است. 

اقدام به کاهش سهم پرداختی مردم در هزینه‌های حمل‌ونقل عمومی، توسعه ناوگان و توجه به چالش‌ها و موقعیت‌های خاص شهر مشهد، نمونه‌ای موفق از نگاه مسئولانه و بلندمدت مدیریت شهری در مسیر توسعه پایدار به شمار می‌رود. این اقدامات، نه‌تنها رضایت مردم را جلب می‌کند، بلکه به الگویی مناسب برای سایر کلان‌شهر‌ها تبدیل خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
اشکان
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
0
0
این تعداد اتوبوس ، ناترازی و کمبود اتوبوس برای جایگزینی اتوبوس ها موجود هم کافی نیست
چه برسد به افزایش تعداد کل شهر


مشهد نیاز به ۴۰۰۰ هزار اتوبوس دارد که ۲۰۰۰ تا هم نیست
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->