سریال لمندگان روی آنتن تلویزیون + زمان پخش سریال ناریا جای پایتخت ۷ را می‌گیرد + زمان پخش رقابت فیلم‌های «از یاد رفته» و «قوی طلایی» در روسیه راهیابی ۴ فیلم ایرانی به جشنواره آسیا- اقیانوسیه لس آنجلس ویدئو | پست عاشقانه غزل رجبیان، به مناسبت تولد مهران مدیری ورود به یک دنیای قضاوت شده | نگاهی به سریال رمضانی «مرهم»، ساخته محمدرضا آهنج مشهد؛ شهر اول کشور در فضاسازی هنری محله های شهرْ قصه می گویند مواجهه مسکوب با حماسه فردوسی | «شاهنامه در دو بازخوانی» پس از سال‌ها تجدیدچاپ شد آلبوم موسیقی در این شب‌ها منتشر شد ماجرای پخش غیرمجاز فیلم روایت ناتمام سیما صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ انیمیشن کوتاه وزن مقدس در راه آمریکا تذکر رسمی به روزنامه کیهان برای انتشار مطلب خلاف مصالح ملی درباره سردار سلیمانی و ترامپ ابوالقاسم خوشرو یکی از ۱۰ عکاس برتر جهان شد راز استقبال کم از سریال پایتخت ۷ فاش شد ماجرای تعطیلی خانه تئاتر کوهستان مشهد | پاتوق هنری از دست رفته فیلم ماینکرفت در افتتاحیه اکران رکورد زد
سرخط خبرها

برگزاری بزرگداشت نظامی در مزارشریف

  • کد خبر: ۳۲۵۰۳۶
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۳
برگزاری بزرگداشت نظامی در مزارشریف
همایش گرامیداشت حکیم نظامی گنجوی در کتابخانه‌ عمومی فردوسی شهر مزارشریف برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در این همایش که به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران و نمایندگی بنیاد سعدی در مزارشریف برگزار شد، صالح‌ محمد خلیق، رئیس انجمن نویسندگان بلخ، ضمن خیرمقدم به شرکت‌کنندگان و حاضران در مراسم، درباره بازتاب اسطوره‌های آریایی در سروده‌های نظامی گنجوی به سخنرانی پرداخت.

خلیق در ادامه گفت: داستان‌های منظوم نظامی، افزون بر اینکه در اسطوره‌ها، داستان‌ها و باورهای کهن آریایی ریشه دارد، از اشاره‌ها و تلمیح‌ها بر اسطوره‌ها و باورهای اسطوره‌ای آریایی نیز سرشار است.

او همچنین از آثاری که در زمینه تحلیل محتوایی سروده‌های نظامی و شناخت کلی کاربرد اسطوره‌ها در سروده‌های او در ایران و افغانستان نوشته شده است نام برد و این رویکرد نظامی را نشانه‌ عشق او به میهن و گذشته‌های باستانی و تاریخی آن دانست.

رئیس انجمن نویسندگان بلخ به جلوه‌های گوناگون بازتاب این اسطوره‌ها و نمادها در آثار نظامی گنجوی و همچنین آئین‌های کهن آریایی؛ چون برپایی نوروز، باج برسم یا برسم‌گرفتن و شکرانه اشاره کرد.

در ادامه محمد فهیم کریمی، نظامی‌شناس و استاد دانشگاه درباره زندگی و آثار نظامی گنجوی و سبک شعری او سخن گفت و خاطر نشان کرد که او نخستین فردی است که ساقی‌نامه را سروده است و سپس شاعران بزرگی چون حافظ شیرازی در سرودن ساقی‌نامه از او پیروی کرده‌اند.

او افزود: نظامی از شاعران پیشین از فردوسی و از شاعران معاصر از خاقانی متأثر بود. مقلدان نظامی‌ گنجوی بسیار زیادند و نزدیک به ۱۵۰ نفر از شاعران، از خمسه‌ او تقلید کرده‌اند که به غیر از ابوالمعانی بیدل، کمتر شاعری را می‌توان در زبان فارسی یاد کرد که این ‌همه پیرو داشته باشد.

محمدفهیم کریمی تصریح کرد: آثار نظامی امروز در سطح جهان بسیار شناخته‌ شده‌اند و برخی از دانشمندان غربی درباره آثار نظامی کار کرده‌اند.

او اظهار کرد: خمسه نظامی به بیش از ۲۰ زبان جهان ترجمه شده است و راز ماندگاری نظامی و خمسه، در تلفیق موضوع‌ها و فرهنگ‌های مختلف، رعایت اعتدال اندیشه، بیان اندیشه‌های اخلاقی، زبان جذاب و جالب و ترکیب‌سازی واژه‌ها است.

در این همایش، محمدآصف خلیل شعری از نظامی گنجوی خواند و سپس شاعران دیگر از جمله حسین اصیل قهرمان، عبدالحکیم جویا، حسین‌علی صابری، حبیب‌الله جعفری، موسی مهربان، محمدالله احساس، سیداحمدرشاد حیدری، حمزه عابر، سمیع‌الله سمیع، سیدشاه‌محمد اسماعیل‌زاده، غلام‌الدین ابراهیمی و محمدیوسف جمال، شعرهای تازه خود را ارائه کردند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->