سردار نقدی در تایباد: ایران و افغانستان یک ملت هستند افشاگری دیلی تلگراف: شبه نظامیان طالبان پناهندگی گرفته و به انگلیس آمده‌اند طالبان از عبور بیش از ۹۶ هزار پرواز بین‌المللی از آسمان افغانستان در سال جاری خبردادند دست یاری مشهد برای تحول در ساختار مدیریت شهری هرات سفیر ایران در کابل درباره اشتغال اتباع ۲ کشور با طالبان رایزنی کرد شگفتی نماینده هرات در لیگ برتر فوتسال افغانستان | کامبک جواب داد پاکستان به رسمیت شناسی طالبان را در حد گمانه‌زنی دانست حامد کرزی: احترام به حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها، راه‌حل بحران خاورمیانه است معاون سخنگوی حکومت طالبان: فرمان عفو عمومی شامل همه مهاجران بازگشتی است احتمال وقوع سیل در ۹ ولایت افغانستان (اول مردادماه ۱۴۰۴) توزیع ۱۰۰ تن کالای اساسی در بین اتباع غیرمجاز افغانستانی در مرز دوغارون اینفوگرافی| نگاهی به سفر رسمی والی هرات به خراسان رضوی قدردانی سرپرست کنسولگری افغانستان در زاهدان از تسهیل خروج مهاجران افغانستانی تأکید دوباره کرزی بر اهمیت آموزش زنان و دختران | نبودن دختران در کنکور افغانستان مایه تأسف است اولین سفر فرستاده ویژه بریتانیا برای افغانستان به کابل مدیرکل امور اتباع خراسان رضوی: ۴۰ درصد اتباع غیرمجاز افغانستانی استان به کشورشان بازگشته‌اند ششمین نشست کمیته مشترک اقتصادی خراسان رضوی و هرات | از امضای تفاهم‌نامه جامع تا توافقات اجرایی در حوزه‌های راهبردی قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴) خاطره‌سازی برای اتباع با بدرقه ایرانی کاهش صف‌های مرزی و تسهیل خروج مهاجران افغانستانی از طریق دوغارون هشدار یونیسف درباره وضعیت نابسمان آب در کابل | پایتخت افغانستان ۵ سال دیگر خشک می‌شود
سرخط خبرها

ایران و افغانستان سالانه ۳ میلیارد دلار از طریق دوغارون تعامل اقتصادی دارند

  • کد خبر: ۳۲۵۱۲۴
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۷
ایران و افغانستان سالانه ۳ میلیارد دلار از طریق دوغارون تعامل اقتصادی دارند
سطح تعاملات اقتصادی ایران و افغانستان، نشان از بازارپسندی کالا‌های ایرانی در بین مردم و بازار‌های هدف این کشور همسایه دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات افغانستان گفت: میزان تعاملات اقتصادی ایران و افغانستان از طریق مرز رسمی دوغارون سالانه به بیش از سه میلیارد دلار می‌رسد.

علیرضا مرحمتی امروز در مسیر برگشت به افغانستان از طریق مرز دوغارون افزود: دوغارون مهمترین دروازه اقتصادی افغانستان با ایران است، بدون شک افزایش سطح تعاملات این ۲ کشور همسایه نقش زیادی در جذب سرمایه گذار و توسعه فعالیت‌های اقتصادی آنها دارد.

وی عنوان کرد: در یک سال گذشته تجار افغانستانی در حوزه‌های معدنی، کشاورزی و سایر ظرفیت‌های دیگر با هدف سرمایه گذاری در مرز دوغارون و استان خراسان رضوی اعلام آمادگی کرده‌اند که در آینده‌ای نزدیک با برگزاری اجلاسی در این زمینه برنامه ریزی خواهیم کرد.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات افغانستان افزود: شعار سال رهبری چراغ راهی برای حرکت و تلاش همه مسئولان و دوستداران این نظام است، رهبر فرزانه انقلاب با این انتخاب مسیر ریل گذاری برای شناسایی چالش‌ها و رفع مشکلات کشور را مشخص کرده‌اند.

وی اظهار کرد: محقق شدن شعار سال بدون استفاده از ظرفیت‌های موجود در کشور و استفاده از توان مردمی عملی نخواهد شد، هر جایی که مردم در کنار دولت بوده‌اند موفق عمل کرده‌ایم.

مرحمتی افزود: مسیر سرمایه گذاری آسان از سوی فعالان اقتصادی نیاز به فراهم شدن زیرساخت‌های لازم و برداشتن موانع دارد که هم افزایی و همکاری همه مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی در این راستا کارگشا است.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات افغانستان ادامه داد: برای حضور سرمایه گذاران افغانستانی در خراسان رضوی و استفاده آنها از ظرفیت‌های این استان گام‌های خوبی برداشته شده است که ایجاد اشتغال پایدار و رونق روابط اقتصادی را به همراه خواهد داشت.

وی با اظهار این که خراسان رضوی اولین شریک صادراتی افغانستان است، عنوان کرد: گذرگاه بین المللی دوغارون مهمترین کانون اقتصادی شرق کشور به شمار می‌رود، شناسایی مشکلات و رفع موانع پیش روی آن توسعه و پویایی این خطه مرزی را به همراه دارد.

مرحمتی گفت: امنیت مرز‌های شمال شرق، نزدیک بودن بازار ایران به افغانستان، کیفیت کالا‌های ایرانی و قرابت‌های فرهنگی دیرینه ۲ کشور، نگاه سرمایه گذاران افغانستانی به کشور ما را دوچندان کرده است که این مهم نیاز به تقویت دارد.

مرز دوغارون در فاصله ۱۸ کیلومتری شهر تایباد قرار دارد. شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->