نخست وزیر عراق: سیاست «فشار بر ایران» بدون نتیجه است دیدار مشاور امنیت ملی عراق با عراقچی + فیلم نتانیاهو و لاپید یکدیگر را تهدید کردند درخواست مصر از اسرائیل و حماس برای پایبندی به آتش‌بس غزه شهادت بیش از ۱۰۰ نفر در غزه پس از آغاز آتش‌بس اسیر سالمند فلسطینی در زندان‌های اسرائیل به شهادت رسید عراقچی به اظهارات ضدایرانی وزیر خارجه لهستان واکنش نشان داد ترامپ: اوکراین در جنگ پیروز نخواهد شد نقض آتش‌بس توسط اسرائیل ادامه دارد | پرواز گسترده پهپاد‌ها بر فراز ضاحیه بیروت + فیلم (۲۸ مهر ۱۴۰۴) شهادت ۲۷۰ نفر در لبنان توسط اسرائیل از زمان برقراری آتش بس (۲۸ مهر ۱۴۰۴) لاریجانی: سوءاستفاده آمریکا و اسرائیل از آسمان عراق پیگیری می‌شود گفتگوی تلفنی وزرای خارجه روسیه و آمریکا مقدم‌فر: رژیم صهیونیستی در باتلاق شکست‌ها دست‌وپا می‌زند ۲۰۰ نظامی آمریکایی وارد اراضی اشغالی شدند (۲۸ مهر ۱۴۰۴) عملیات‌های متعدد نیروهای امنیتی عراق علیه بقایای داعش وزیر کشور: امنیت مرزها پایدار است ادعا‌های تکراری نتانیاهو علیه ایران و محور مقاومت شکایت از صادرات سلاح آلمان به اسرائیل تأکید بر ضرورت اعدام اسرای فلسطینی لاپید: اسرائیل خطرناک‌ترین بحران سیاسی تاریخ خود را تجربه می‌کند زلنسکی برای حضور در نشست پوتین و ترامپ اعلام آمادگی کرد نماینده پوتین با عراقچی دیدار کرد (۲۸ مهر ۱۴۰۴) بالگرد رزمی نیروی دریایی آمریکا در کالیفرنیا سقوط کرد (۲۸ مهر ۱۴۰۴) بیانات رهبر انقلاب درباره توانمندی هسته‌ای ایران؛ تیتر یک رسانه‌های جهان شمخانی به حواشی ویدئوی جنجالی عروسی دخترش واکنش نشان داد (۲۸ مهر ۱۴۰۴) پزشکیان: با مشارکت خانواده‌ها نابرابری آموزشی از میان برداشته می‌شود
سرخط خبرها

متکی: در محاسبات آمریکایی‌ها تصور حمله به ایران به راحتی جا نمی‌گیرد

  • کد خبر: ۳۲۵۸۱۰
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۳
متکی: در محاسبات آمریکایی‌ها تصور حمله به ایران به راحتی جا نمی‌گیرد
نماینده تهران در مجلس گفت: آقای جورج بوش در دو سال آخر ریاست جمهوری‌اش به طور مکرر در مصاحبه‌ها می‌گفت گزینه نظامی روی میز است، اما او آرزو به دل از کاخ سفید رفت و قادر به حمله به ایران نبود. اکنون نیز آمریکایی‌ها این معنا را در ذهن دارند، اما تاکنون موفق نشده‌اند و باید به دنبال دلایل آن بود؛ آنها آن‌قدر هزینه‌ها را برای خودشان سنگین ارزیابی می‌کنند که نمی‌تواند در محاسباتشان تصور حمله به ایران به راحتی جا بگیرد.

به گزارش شهرآرانیوز، منوچهر متکی با اشاره به مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت: آمریکا طی سالیان طولانی علاقمند بود که به ایران حمله نظامی کند. زمانی که آنها به افغانستان وارد شدند، زمزمه‌هایی را شروع کردند که بعد از افغانستان نوبت ایران خواهد بود و پس از ورود به عراق نیز همین صحبت‌ها مطرح شد.

وی یادآور شد: آقای جورج بوش در دو سال آخر ریاست جمهوری‌اش به طور مکرر در مصاحبه‌ها می‌گفت گزینه نظامی روی میز است، اما او آرزو به دل از کاخ سفید رفت و قادر به حمله به ایران نبود. اکنون نیز آمریکایی‌ها این معنا را در ذهن دارند، اما تاکنون موفق نشده‌اند و باید به دنبال دلایل آن بود؛ آنها آن‌قدر هزینه‌ها را برای خودشان سنگین ارزیابی می‌کنند که نمی‌تواند در محاسباتشان تصور حمله به ایران به راحتی جا بگیرد.

متکی افزود: بر این اساس احتمال حمله آمریکا وجود ندارد هرچند که باید همواره آمادگی دفاعی وجود داشته باشد. اکنون نیز مذاکرات غیرمستقیم است که باید از تدبیر هوشمندانه رهبر معظم انقلاب در مدیریت این مذاکرات در شکل و محتوا تقدیر کرد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه چهار نوع مذاکره وجود دارد، گفت: نوع اول مذاکرات مستقیم است که مذاکره معمول در دنیا محسوب می‌شود. ایران جز با دو رژیم، با بقیه کشور‌ها مذاکرات مستقیم دارد.

وی نوع دوم مذاکره را محرمانه خواند و گفت: در این نوع مذاکره، طرفین نمی‌خواهند آشکار کنند که با یکدیگر مذاکره کرده‌اند مانند مذاکرات برخی از کشور‌های عربی با اسرائیل.

متکی با بیان اینکه نوع سوم مذاکره، دیپلماسی مسیر دو است، گفت: در این مذاکره، افراد غیررسمی، اما مرتبط با دولت‌ها با یکدیگر مذاکره می‌کنند. این موضوع در دنیا مرسوم است؛ ایران و آمریکا در گذشته مذاکرات مسیر دو داشته‌اند و چهره‌هایی از ایرانی‌ها و آمریکایی‌ها که مسئولیت رسمی نداشتند، با یکدیگر گفت‌و‌گو کردند.

وی نوع آخر مذاکرات را غیرمستقیم خواند و افزود: این نوع مذاکره مانند مذاکرات سوریه و اسرائیل است؛ حافظ اسد و بشار اسد هیچ‌گاه با اسرائیل به‌طور مستقیم مذاکره نکردند، اما در شرایطی پذیرفتند به صورت غیرمستقیم مذاکره کنند که واسطه ترکیه بود. در آن زمان اسرائیلی‌ها با ترکیه و ترکیه با سوری‌ها مذاکره می‌کردند.

وزیر اسبق امور خارجه بیان کرد: درباره مذاکرات ایران، اساسا موضوع رژیم صهیونیستی مطرح نیست، چون ما موجودیت آن را غیرمشروع و غیرقانونی می‌دانیم، اما درباره آمریکا، رژیمش را قانونی می‌دانیم و از مذاکره با آن گریز نداریم کما اینکه سابقه مذاکرات مستقیم با آمریکایی‌ها نیز وجود دارد از جمله در قصه برجام و عراق؛ در دوران مسئولیت من در وزرات خارجه ما سه دور با آمریکایی‌ها پیرامون مسئله عراق مذاکره کردیم.

وی در جمع‌بندی با بیان اینکه مذاکرات ایران و آمریکا غیرمستقیم است، گفت: ما امیدوار هستیم عقلای آمریکا تدبیری بیندیشند که در ارزیابی تیم مذاکره کننده ما، جدیت و صداقت آنها برای مذاکره به اثبات برسد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->