مأموران اطلاعاتی آمریکا با دستمزد روزانه هزار دلار عازم غزه می‌شوند نخست‌وزیر مالت: به‌رسمیت‌شناختن فلسطین یک مسئولیت اخلاقی است شیخ نعیم قاسم: آمریکا مسئول شرایط فعلی است عراقچی: راهکار‌های عمان برای رفع موانع در مذاکرات بررسی می‌شود امیر دریادار سیاری در مشهد: ایران قوی است و در مقابل هر تهدیدی می‌ایستد شمخانی: صدای تهدید‌ها از سوی آمریکا کاملاً خاموش شد کاردار فرانسه به وزارت خارجه ایران احضار شد رژیم صهیونیستی بودجه کم آورد تصویب لایحه حفظ کرامت ‌و حمایت از زنان و خانواده در کمیسیون اجتماعی مجلس دیدار نماینده جدید فائو با عراقچی دیوان سلطنتی عمان زمان سفر پزشکیان به این کشور را اعلام کرد خنثی‌سازی حمله پهپادی اوکراین علیه بالگرد حامل پوتین در کورسک تکذیب شایعات مطرح شده در خصوص بیمارانی که پزشکیان جراحی کرده بود عاقبت مذاکرات ایران و آمریکا از زبان عراقچی اعتراض نماینده مشهد به نامه وزارت خارجه درباره اظهارات نمایندگان + فیلم قالیباف: اگر مردم همان‌قدر که مراقب خرید بسته اینترنت بودند در مورد صرفه‌جویی انرژی رعایت می‌کردند، مشکل حل می‌شد فرمانده نیروی زمینی ارتش: دستمان روی ماشه است معاون استاندار خراسان رضوی: ۳۰۰ هزار مهاجر غیرقانونی در استان‌ زندگی می‌کنند + فیلم پشت پرده لغو بازی ایران و کره شمالی در مشهد از زبان معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی + فیلم پیام تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز نماینده مجلس: پیامک‌های تهدیدآمیز برای ما ارسال می‌شود | می‌خواهند جایگاه مجلس را تضعیف کنند ورود سلبریتی‌ها به مجلس و تأثیر بر انتخابات هیئت‌رئیسه، صدای نماینده بهارستان را درآورد نقدعلی: قانون عفاف و حجاب مانند پالرمو ابلاغ شود | قالیباف: براساس دستور شورای امنیت ملی، قانون حجاب را ابلاغ نمی کنیم+ فیلم شهباز شریف به تهران می‌آید | ایران و پاکستان در مسیر ایجاد امنیت منطقه‌ای قالیباف: مشکلات امروز قابل حل است | ماموریت به کمیسیون عمران برای حل مشکل کامیون‌داران سد احداثی حکومت افغانستان، مهم‌ترین منبع آب شرب مشهد را خشکاند پهپادهای عربستان سعودی در جستجوی حجاج غیرقانونی در مکه و مدینه تکذیب خبر دور ششم مذاکرات ایران و آمریکا (۳ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سازمان ملل: هدایت مسایل هسته‌ای ایران را آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برعهده دارد

  • کد خبر: ۳۲۶۰۲۰
  • ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۰
سازمان ملل: هدایت مسایل هسته‌ای ایران را آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برعهده دارد
سخنگوی سازمان ملل متحد در آستانه گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم میان تهران – واشنگتن در عمان ابراز امیدواری کرد که این گفت‌و‌گو‌ها موفقیت آمیز باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل درپاسخ به سوالی درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان و حضور سازمان ملل در این مذاکرات، گفت که هدایت مسایل هسته‌ای را آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر عهده دارد و آنها همچنان با ایران در ارتباط هستند.

دوجاریک درباره گفت‌و‌گو‌های عمان نیز گفت: در مورد گفت‌و‌گو‌هایی که قرار است فردا در عمان برگزار شود ما بسیار امیدواریم که نتیجه مذاکرات موفقیت آمیز باشد و ایران و آمریکا بتوانند مسائل مختلف را از این طریق با یکدیگر حل کنند تا تنش‌ها میان دو کشور کاهش یابد.

سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: ما در عمان حضور نداریم و مسئولیت‌های ایران در قبال آژانس بین‌المللی اتمی همچنان برقرار است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که در دور دوم ریاست جمهوری خود بار‌ها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده، ۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفت‌و‌گو با رئیس جمهوری ایران است. او با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است. امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.» باید دید آیا می‌توانیم به توافقی با ایران برسیم؟

ترامپ ۷ آوریل ۲۰۲۵ برابر با ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۴ نیز در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «ما در حال گفت‌و‌گو‌های مستقیم با ایران هستیم. ما روز شنبه نشست بسیار بزرگی خواهیم داشت. همه موافق هستند که انجام یک توافق بر انجام امور بدیهی ارجحیت دارد و بدیهی است. امری نیست که من بخواهم از آن استفاده کنم. "ما وارد مرحله بسیار خطرناکی شده‌ایم. "»

رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد: «ما روز شنبه ملاقاتی بسیار بزرگ و بصورت مستقیم با آنها خواهیم داشت. بعضی‌ها می‌گویند که مذاکرات از طریق واسطه و با شراکت کشور‌های دیگر خواهد بود. خیر، ما با آنها مستقیما در تماس هستیم. شاید بتوانیم به توافق برسیم که برای ایران توافق خیلی خوبی خواهد بود، ولی فعلا قرار است روز شنبه در سطحی بسیار بالا با آنها ملاقات کنیم و ببینیم چه پیش می‌آید.»

در پی اظهارات ترامپ، وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد: گفتگوی غیر مستقیم ایران و آمریکا روز شنبه (۲۳ فروردین) در عمان آغاز می‌شود. عراقچی در شبکه ایکس نوشت: ایران و ایالات متحده روز شنبه در عمان برای گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم در سطح مقامات عالی ملاقات خواهند کرد. این یک فرصت و نیز یک آزمون است. توپ در زمین آمریکاست.

عراقچی همچنین با انتشار یادداشتی در روزنامه آمریکایی واشنگتن پست به تشریح و شفاف سازی مواضع مذاکراتی جمهوری اسلامی ایران در آستانه آغاز دور جدیدی از مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا در عمان پرداخت و گفت: در هفته‌های اخیر، مجموعه‌ای از نامه‌ها و پیام‌ها میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا رد و بدل شده است. برخلاف برخی تفسیر‌های سطحی، این ارتباطات — دست‌کم از سوی ما — نه نمادین بوده‌اند و نه تشریفاتی. ما آنها را تلاشی واقعی برای شفاف‌سازی مواضع و گشودن پنجره‌ای به‌سوی دیپلماسی تلقی می‌کنیم.

وزیر خارجه ایران تاکید کرد: با توجه به اظهارات روز دوشنبه رئیس‌جمهور دونالد ترامپ، ایران آماده است با جدیت وارد تعامل شود و با هدف دستیابی به یک توافق وارد گفت‌و‌گو شود. ما روز شنبه در عمان برای مذاکرات غیرمستقیم دیدار خواهیم کرد. این دیدار به همان اندازه که یک فرصت است، یک آزمون نیز هست.

مقامات دولت آمریکا همچنان اظهارات و اقدامات متناقض خود را تکرار و ضمن تهدید به اقدام نظامی، خواستار مذاکره مستقیم با جمهوری اسلامی ایران هستند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->