راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟

  • کد خبر: ۳۲۷۶۶۳
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۷
آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که سی‌تی اسکن‌های انجام‌شده در ایالات متحده ممکن است در نهایت منجر به بروز بیش از ۱۰۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، سی‌تی اسکن‌ها (CT scan) بخش جدایی‌ناپذیری از پزشکی مدرن هستند. این دستگاه‌ها که در تمام بیمارستان‌ها و بسیاری از کلینیک‌ها وجود دارند، امکان مشاهده سریع و دقیق درون بدن را برای پزشکان فراهم می‌کنند و به تشخیص بیماری‌هایی، چون سرطان، سکته و آسیب‌های داخلی کمک می‌کنند، اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که اتکای روزافزون جوامع به این فناوری ممکن است عوارض پنهانی به همراه داشته باشد.

این مطالعه که در نشریه JAMA Internal Medicine منتشر شده، هشدار می‌دهد که تنها در سال ۲۰۲۳، سی‌تی اسکن‌های انجام‌شده در ایالات متحده ممکن است در نهایت منجر به بروز بیش از ۱۰۰ هزار مورد سرطان اضافی شوند. محققان می‌گویند اگر روند فعلی ادامه پیدا کند، این اسکن‌ها ممکن است سالانه عامل حدود ۵ درصد از کل سرطان‌های جدید باشند.

این آمار نگرانی‌هایی را برانگیخته است؛ در سال ۲۰۲۳، تخمین زده می‌شود که حدود ۹۳ میلیون اسکن سی‌تی بر روی ۶۲ میلیون نفر انجام شده است.

براساس گزارش مدیکال اکسپرس، خطر ناشی از یکبار سی تی اسکن پایین است، اما صفر نیست. هر چه فرد جوان‌تر باشد، این خطر بیشتر می‌شود. کودکان و نوجوانان به‌ویژه در معرض خطر بیشتری هستند، چرا که بدنشان هنوز در حال رشد است و آسیب ناشی از پرتو‌های یون‌ساز ممکن است سال‌ها بعد خود را نشان دهد.

با این حال، بیش از ۹۰ درصد سی‌تی اسکن‌ها روی بزرگسالان انجام می‌شود، بنابراین بیشترین تأثیر، مربوط به این گروه سنی است. رایج‌ترین سرطان‌هایی که با قرار گرفتن در معرض پرتو‌های سی‌تی مرتبط دانسته می‌شوند، شامل سرطان ریه، روده بزرگ، مثانه و لوسمی (سرطان خون) هستند. در زنان، سرطان پستان نیز نگرانی مهمی محسوب می‌شود.

البته همه اسکن‌ها به یک اندازه خطر ندارند. در بزرگسالان، اسکن‌های شکم و لگن بیشترین سهم را در موارد آینده سرطان دارند. در کودکان، بیشترین نگرانی مربوط به اسکن‌های سر است به‌ویژه در نوزادان زیر یک سال.

با وجود همه این نگرانی‌ها، پزشکان تأکید می‌کنند که سی‌تی اسکن‌ها در بسیاری موارد نجات‌بخش هستند و همچنان ضرورت دارند. این اسکن‌ها به شناسایی زودهنگام بیماری‌ها، هدایت درمان و واکنش سریع در شرایط اورژانسی کمک می‌کنند. چالش اصلی، اطمینان از این است که فقط زمانی از این اسکن‌ها استفاده شود که واقعاً لازم باشد.

فناوری‌های جدید می‌توانند به کاهش این خطر کمک کنند. برای مثال، دستگاه‌های سی‌تی اسکن مبتنی بر شمارش فوتون دوز کمتری از تابش را وارد بدن می‌کنند و‌ام‌آر‌آی (MRI) اصلاً از پرتو استفاده نمی‌کند. پژوهشگران پیشنهاد می‌دهند استفاده بهتر از چک‌لیست‌های تشخیصی می‌تواند به پزشکان کمک کند تا تصمیم بگیرند که چه زمانی اسکن واقعاً لازم است و چه زمانی می‌توان از روش‌های ایمن‌تر مانند MRI یا سونوگرافی استفاده کرد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->