به گزارش شهرآرانیوز، آخرین روز هفته فیلم و عکس مشهد امروز در حالی آغاز شد که مجموعهای از برنامههای آموزشی، نمایشگاهی و هنری در فضای پرنشاطی در حال برگزاری است. برنامههای امروز با برگزاری کارگاه تخصصی «هوش مصنوعی در سینما» کلید خورد؛ نشستی که به بررسی تاثیر تحولات تکنولوژیک بر روند تولید و روایتهای سینمایی پرداخت و مورد توجه هنرمندان و دانشجویان این حوزه قرار گرفت.
همزمان با این برنامه، نمایشگاه آثار برگزیدگان بخش عکس هفته فیلم و عکس نیز افتتاح شد؛ نمایشگاهی که جلوهای از نگاه خلاق هنرمندان جوان مشهدی به زندگی، فرهنگ و زیباییهای شهر را در معرض دید علاقهمندان قرار داده است.
در ادامه، به مناسبت سالروز شهادت خلبان شهید علیاکبر شیرودی، فیلم «هدف اکبر» با حضور فرماندهان و جمعی از اعضای هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران به نمایش درآمد. این مستند روایتی از دلاوریهای یکی از چهرههای ماندگار دفاع مقدس است که با استقبال و توجه ویژه حاضران همراه شد.
اکبر سرهنگ خلبان مجتبی محمدزاده پس از پخش مستند «هدف اکبر» که به زندگی و رشادتهای شهید علیاکبر شیرودی پرداخته بود، بیان کرد: تمام عزیزانی که در تصاویر مشاهده کردیم، از خلبانان، پرسنل فنی و پشتیبانیکننده عملیاتها، در تمامی صحنههای دفاع مقدس حضور داشتند. چه در عملیاتهایی که ارتش مستقلاً انجام میداد و چه در عملیاتهای مشترک سپاه و ارتش، این عزیزان همواره همراه بودند. جا دارد امروز هم از شهدا یاد کنیم و هم از پیشکسوتانی که یا در قید حیاتند یا از دنیا رفتهاند.
وی با اشاره به ویژگیهای این فیلم تصریح کرد: این تصاویر مربوط به مستندی است که اوایل پس از دفاع مقدس تهیه شد. باید از اصحاب رسانه تشکر کنیم که زحمات قهرمانان ملی ما را ثبت و برای جامعه تبیین میکنند.
این سرهنگ خلبان در ادامه با اشاره به زندگی شهید شیرودی خاطرنشان کرد: شهید علیاکبر شیرودی در سال ۱۳۳۴ در منطقه شیرود شهرستان تنکابن (شهسوار) به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در همان شهرستان گذراند و به دلیل کمک به معیشت خانواده و ادامه تحصیل، در دوران دبیرستان به تهران رفت. او همزمان با تحصیل، کار نیز میکرد و در شالیزارها به خانواده کمک میکرد.
محمدزاده ادامه داد: شهید شیرودی در سال ۱۳۵۰، در سن ۱۸ سالگی به استخدام هوانیروز ارتش درآمد و یکی از نفرات برتر دورههای آموزشی بود. او در سال ۱۳۵۶ ازدواج کرد. در بحبوحه پیروزی انقلاب اسلامی، هوانیروز در کنار مردم بود و شیرودی و یارانش فعالیتهای مذهبی گستردهای داشتند.
وی درباره فعالیتهای شهید پس از انقلاب اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب و در جریان مقابله با تحرکات تجزیهطلبانه به ویژه در مناطق غربی کشور نظیر کردستان و کرمانشاه، شهید شیرودی به همراه سایر خلبانان و پرسنل فنی، داوطلبانه برای دفاع از کشور به این مناطق رفت. با آغاز جنگ تحمیلی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹، شهید شیرودی تنها سه روز پس از شروع جنگ در عملیاتهای حیاتی حضور داشت.
این سرهنگ خلبان با اشاره به نقش شهید در مقابله با دشمن بعثی بیان کرد: در سومین روز جنگ، دشمن در حال پیشروی به سمت پادگان ابوذر بود. شهید شیرودی و همرزمانش با هدف قراردادن تانکهای دشمن، مسیر پیشروی را تغییر دادند و باعث زمینگیر شدن یگانهای زرهی عراق شدند. در همان روز، به پاس رشادتهایش، درجه تشویقی به او اعطا شد.
محمدزاده با بیان اینکه شهید شیرودی رکورد بالاترین ساعت پرواز جنگی در دنیا را ثبت کرده است، افزود: در طول هفت ماه از آغاز جنگ تا شهادت در ۸ اردیبهشت ۱۳۶۰، شهید شیرودی بالاترین میزان ساعت پروازی زمان جنگها در سطح جهان را به ثبت رساند. این پروازها برای دفاع از خاک ایران و مقابله با دشمن انجام شد.
وی اضافه کرد: شهید شیرودی در سن ۲۶ سالگی به شهادت رسید و از او یک دختر چهار ساله و یک پسر یک ساله به یادگار ماند. پس از شهادتش، حضرت امام خمینی (رحمتالله علیه) در وصف او فرمودند: «شیرودی آمرزیده شده است.»
این سرهنگ خلبان خاطر نشان کرد: امروز نیز هوانیروز قهرمان، علاوه بر مأموریتهای اصلی خود، در حوادث غیرمترقبه و عملیاتهای اورژانس هوایی در بیش از ۳۰ استان کشور در کنار مردم حضور دارد.
حسین نژادموسی، کارگردان فیلم «هدف اکبر»، در حاشیه نخستین نمایش این اثر در مشهد، با اشاره به سالروز شهادت شهید شیرودی تاکید کرد: اگر قهرمانانی، چون شهید شیرودی در کشورهای غربی بودند، هالیوود تاکنون هزاران فیلم و سریال درباره آنان ساخته بود، اما متأسفانه در کشور ما حق این بزرگواران بهدرستی ادا نشده است.
وی تأکید کرد: مستند «هدف اکبر» با نیت نمایش برای مردم ساخته شده، نه برای جشنوارهها یا به قصد نمایش خودمان. خوشحالی اصلی زمانی اتفاق میافتد که مردم فیلم را ببینند، بپسندند، ارتباط بگیرند و بازخورد بدهند؛ این شیرینترین لحظه برای یک فیلمساز است.
نژادموسی درباره روند اکران این اثر بیان کرد: نمایش امروز، اولین اکران مستند در مشهد بود و قرار است طی امروز و فردا نیز از شبکههای مختلف پخش شود. امیدوارم این نمایشها آغازی برای دیدهشدن این فیلم باشد.