عزم جدی ایران برای سرمایه‌گذاری در بخش معادن افغانستان پاکستان و طالبان برای «پیشبرد منافع مشترک» توافق کردند طالبان در تلاش برای نقش آفرینی بیشتر در چابهار قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر صمت از آمادگی ایران برای انتقال دانش فنی معادن به افغانستان خبرداد ایران و افغانستان گسترش ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎ دﺭ ﺯﻣﯿﻨﻪ ﻧﻔﺖ ﻭ ﮔﺎﺯ را بررسی می‌کنند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیش میزبان مسابقات فوتسال کافا شد | تیم ملی فوتسال افغانستان به مصاف رقبا می‌رود استاندار طالبان در هرات: قطعه چهارم راه‌آهن خواف-هرات به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد دیوان محاسبات: فقدان آمار دقیق از اتباع خارجی در کشور موجب ارائه آمار‌های متناقض از سوی دستگاه‌ها شده است تیم «سفید سنگ» قهرمان مسابقات کریکت جام بهاری در ولایت لوگر افغانستان شد سخنگوی دولت: تفاوت‌ها و تشابهات میان ایران و افغانستان می‌تواند تعاملات فرهنگی ما را غنی کند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) امیرخان متقی از سفارت افغانستان در تهران بازدید کرد سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد، درگذشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) جودوکاران افغانستانی ۴ مدال مسابقات جام صلح و دوستی را از آن خود کردند رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور: بنای ما اخراج اتباع نیست + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دونالد ترامپ: چین در بگرام حضور دارد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک مقام وزارت کار: با تغییر فرهنگ کار در کشور مواجه هستیم | بخش عمده بازار ایران در اختیار اتباع خارجی قرار ندارد
سرخط خبرها

عزم جدی ایران برای سرمایه‌گذاری در بخش معادن افغانستان

  • کد خبر: ۳۳۴۰۲۴
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۲
عزم جدی ایران برای سرمایه‌گذاری در بخش معادن افغانستان
رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) اعلام کرد: عزم ایران و افغانستان برای سرمایه‌گذاری مشترک در بخش معدن جدی است و هر ۲ طرف به دنبال برنامه عملیاتی هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد آقاجانلو روز چهارشنبه در نشست با مسئولان سرمایه‌گذاری افغانستان اظهار داشت: در جلسه اخیر قرار شد برای توسعه معادن افغانستان کمیته «اکتشاف، آزمایشگاه و استخراج» (متولی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی) و کمیته «سرمایه گذاری و احداث کارخانجات و مناطق ویژه مشترک» (متولی ایمیدرو) تشکیل شود.

وی افزود: با وجود فرصت‌های مختلف همکاری در بخش معدن، برای عملیاتی شدن کار، باید طرح‌هایی که زیرساخت‌های آنها فراهم است و امکان اجرایی شدن سریع‌تر را دارند، آغاز کنیم.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه فرآوری در محل معادنی که زیرساخت دارند به‌صرفه‌تر است، گفت: به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های حمل و نقل و انرژی در جوار معادن افغانستان، پیشنهاد ما احداث بازارچه مرزی برای گوهرسنگ و ایجاد کارخانه فرآوری سرب و روی در مناطق آزاد مرز ۲ طرف است.

وی ادامه‌داد: منطقه دوغارون ایران، منطقه آزاد محسوب می‌شود و دارای امکانات اولیه است. می‌توانیم تجهیزات مورد نیاز تولید گوهرسنگ را در این منطقه مستقر کنیم و پس از آموزش‌های لازم، گوهرسنگ افغانستان را در آنجا به محصول تبدیل و در این بازارچه مرزی به فروش رسد.

آقاجانلو با بیان اینکه ایران از خارج از کشور کانسنگ سرب و روی واردات می‌کند، تصریح‌کرد: با توجه به وجود معادن سرب و روی غنی در افغانستان، پیشنهاد می‌کنیم با توجه به وجود زیرساخت‌ها در ایران، در گام نخست در مرز این کشور کارخانجات فرآوری این صنعت را احداث و از خوراک معادن افغانستان استفاده کنیم.

وی افزود: در جذب سرمایه گذار نظارت می‌کنیم تا سرمایه گذار واقعی و توانمند برای در اختیار گرفتن معدن انتخاب شود. با ایجاد کارخانه فرآوری نیز برادران افغان در آن مشغول کار خواهند شد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان‌کرد: در مورد سنگ آهن نیز می‌توان مدل‌های مشابه با درنظر گرفتن صرفه و صلاح دو کشور طراحی کرد.

خلیل الرحمن ژوند، رئیس واحد تسهیل سرمایه گذاری افغانستان در این نشست گفت: طی ۲ روز اخیر، نشست‌های مفید و امیدوارکننده‌ای با برادران ایرانی برگزار شد. نیاز است تفاهم نامه امضا شده طی ۲ سال پیش را عملیاتی کنیم و مایلیم از توانمندی این کشور برای توسعه بخش معدن بهره بریم.

وی افزود: برای تجهیز آزمایشگاه، نیاز به همکاری متخصصان ایرانی است. همچنین، در حوزه اکتشاف، استخراج و فرآوری، بخش دولتی و خصوصی ایران تجرب خوبی دارند.

ژوند با اشاره به اینکه قوانین افغانستان سرمایه گذاری شرکت‌های خارجی را تضمین کرده است، گفت: سرمایه گذاران هر زمان بخواهند می‌توانند سرمایه گذاری انجام شده را به کشور خود انتقال دهند. امنیت مسئولیت حکومت است و در صورت نیاز به تعهد جداگانه حاضریم انجام دهیم.

وی ادامه‌داد: مایلیم در بخشی از خاک افغانستان و ایران، بازار مشترک و کارخانه ایجاد شود.

در این نشست، جمشید ملارحمان عضو هیات عامل ایمیدرو، امید امامی معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو، محمدرضا کریمی سرپرست دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، عبدالساده نیسی مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران، حمیدرضا کربلایی‌اسماعیلی معاون شبه‌قاره هند سازمان توسعه تجارت، امیرنوژن یونسیان مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو و علیرضا لطفی مدیر معادن ایمیدرو حضور داشتند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->