وزارت خارجه طالبان: وضعیت کودک افغانستانی در مسکو پایدار است حریفان تیم ملی فوتسال افغانستان در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شد سید روح‌الله موسوی، ملی‌پوش موی‌تای افغانستان قهرمان آسیا شد سازمان ملل: حمله اسرائیل به ایران بحران افغانستان را عمیق‌تر کرده است سفیر ایران در روسیه: کودک آسیب‌دیده در فرودگاه روسیه ظاهراً افغانستانی بوده است قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۴ تیرماه ۱۴۰۴) گزارش تصویری | تشییع پیکر شهید افغانستانی حملات اخیر اسرائیل به تهران طالبان: نباید اجازه تجدید جنگ‌افروزی به اسرائیل داده شود وزارت خارجه طالبان: نقض حاکمیت ملی ایران «غیرقابل پذیرش» است گفت‌وگوی سفیر ایران در کابل با وزیر خارجه طالبان برای انتقال حجاج ایرانی شاعران افغانستانی با کلمه در کنار ایران ایستاده‌اند حامد کرزی، طالبان و چهره‌های شناخته شده افغانستان حمله اسرائیل به ایران را محکوم کردند شعر شاعر افغانستانی در رثای شهدای حمله رژیم صهیونیستی | سلامی را گرفتی، آرزوی او شهادت بود شگفتی در هفته سوم لیگ برتر فوتسال افغانستان | نتیجه دیدار نورزاد نمیروز و اتحاد هرات + فیلم ادامه بازی‌های چهارمین دوره لیگ برتر فوتسال افغانستان | خانه تکانی اتحاد هرات + نتایج تیم فوتسال اتحاد هرات سرمربی و بازیکنان ایرانی خود را اخراج کرد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) پیروزی پرگل تیم صداقت مقابل ظاهر اسد در دربی لیگ برتر فوتسال افغانستان (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) انتقاد عضو مجلس نمایندگان آمریکا از ارسال هفته‌ای ۴۰ میلیون دلار برای طالبان معاون سازمان بهزیستی: برخلاف تصور رایج درباره کودکان کار، اکثر آن‌ها ایرانی‌ هستند وزارت خارجه ایالات متحده: دارندگان ویزای «اس‌آی‌وی» از ممنوعیت ورود به آمریکا معاف هستند
سرخط خبرها

نماینده مردم خواف در مجلس از اختصاص هزار میلیارد ریال برای تکمیل زیرساخت‌های مرز شمتیغ خبر داد

  • کد خبر: ۳۳۶۵۳۱
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۶
نماینده مردم خواف در مجلس از اختصاص هزار میلیارد ریال برای تکمیل زیرساخت‌های مرز شمتیغ خبر داد
نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی گفت: هزار میلیارد ریال به تازگی برای تکمیل زیرساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی و معدنی مشترک ایران و افغانستان واقع در مرز شمتیغ این شهرستان تخصیص یافت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ امیر توکلی رودی اظهارداشت: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی و معدنی مشترک ایران و افغانستان در مرز شمتیغ می‌تواند به‌عنوان پلی برای توسعه پایدار، اشتغال‌زایی و تجارت دوجانبه عمل کند و نگاه امنیت‌محور را به رویکرد توسعه‌محور در شرق کشور تبدیل کند.

وی ادامه داد: زیرساخت‌های احداث گمرک و مرزبانی در مرز شمتیغ به‌عنوان دروازه تجاری ایران و افغانستان در حال ساخت است و در مذاکراتی با مسئولان سازمان برنامه و بودجه هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل آن تخصیص یافت و با انتخاب پیمانکار مربوطه تا پایان خردادماه عملیات اجرایی آنها آغاز خواهد شد.

عضو کمسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: برای ساخت و توسعه زیرساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی و معدنی مشترک ایران و افغانستان در مرز شمتیغ در مرحله نخست یک محدوده ۳۰۰ هکتاری و در مرحله بعدی ۷۰۰ هکتار در نظر گرفته شده است.

توکلی پیشنهاد ایجاد یک شهرک سوخت در نقطه صفر مرزی شمتیغ از سوی بازرگانان افغان را یادآور شد و از بازدید هیات ۵۰ نفره برای بررسی امکان تحقق این امر در شمتیغ طی آینده نزدیک خبر داد.

وی تکمیل زنجیره فولاد را مولفه مهمی برای توسعه و رونق اقتصادی و بهره گیری بیشتر از ظرفیت‌های موجود خواف برشمرد و گفت: باید با ایجاد زیرساخت‌های مناسب، ظرفیت‌های بالقوه منطقه به بالفعل تبدیل شود.

نماینده خواف و رشتخوار گفت: در شرایطی که کشور‌های رقیب به دنبال حذف نقش ایران از دالان‌ها (کریدورها)‌ی تجاری منطقه هستند، توسعه محور‌های ارتباطی با افغانستان از اهمیت دوچندان برخوردار است و دالان ایران، افغانستان و ترکیه به تازگی آغاز به کار کرده است و نخستین محموله بشردوستانه از فرانسه از طریق خواف و مرز شمتیغ وارد افغانستان شد.

توکلی با اشاره به اینکه ایجاد دالان اقتصادی و تجاری مشترک ایران، روسیه و افغانستان هم در دست پیگیری است افزود: ایجاد این دالان‌ها در استفاده حداکثری از ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری مشترک این کشور‌ها و به تبع آن رونق اقتصادی منطقه نقش زیادی دارد.

وی با تاکید بر انتقال تجارب صنعتی ایران به افغانستان گفت: باید نگاه امنیت‌محور در روابط مشترک با افغانستان جای خود را به نگاه توسعه‌محور بدهد و تجارب ایران و منطقه خواف در حوزه آموزش نیروی انسانی، اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد معدنی و نیز بهره‌گیری از انرژی خورشیدی و بادی می‌تواند الگوی مناسبی برای توسعه زیرساخت‌های افغانستان باشد.

مرز شمتیغ خراسان رضوی کجاست؟

مرز شمتیغ خراسان رضوی به عنوان گذرگاه رسمی مبادلات کالا و عبور خط ریلی خواف استان خراسان رضوی به هرات افغانستان در سال ۱۳۹۹ به تصویب هیات دولت رسید.

شمتیغ در فاصله ۵۰ کیلومتری شهرستان مرزی خواف قرار دارد.

مرکز شهرستان خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->