به گزارش شهرآرانیوز، سیدحمید رضازاده، عضو مجمع خیرین خراسان رضوی در نشست خبری تشریح جزئیات پروژه ملی استعدادیابی کودکان بیسرپرست و بدسرپرست در مشهد که عصر امروز (شنبه ۳ خرداد ۱۴۰۴) برگزار شد، اظهار کرد: سالهاست تقریباً همه ظرفیتهای مردمی در مشهدالرضا(ع) پایکار کودکان بیسرپرست و بدسرپرست آمده و در خیریههای بزرگ مشهد همچون گلستان علی(ع) که بیش از صدها نفر در آن مشغولبهکار هستند، هزاران نفر هم به صورت داوطلبانه در نگهداری از کودکان دخیل هستند و ما امروز بانوانی داریم که داوطلبانه به خیریه مراجعه میکنند تا ظرف غذای این بچهها یا لباسهایشان را بشویند.
وی افزود: اگرچه درحال حاضر بیش از ۴۵۰ خانواده نیازمند تحت حمایت کامل مؤسسه خیریه گلستان علی(ع) بهعنوان بزرگترین مجموعه خیریه کودکان بیسرپرست و بدسرپرست کشور هستند، اما نباید به این وضعیت اکتفا کرد؛ زیرا اخیراً براساس پایشهایی که بهصورت کارشناسی از طریق طرحهای مشترک با دانشگاهها و مراکز پژوهشی استان انجام شد، نتیجه ثابتشده علمی حاصل شد که از هر ۱۰۰ کودک بیسرپرست، پنج کودک دارای ویژگیهای خاص و ممتاز هستند و اینجاست که پرورش این استعدادهای درخشان و ظرفیتهای نخبگانی ضرورت پیدا میکند.
عضو مجمع خیرین خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در کل دنیا کشورهایی هستند که از مجموعههای اینچنینی بهرهمند هستند و خروجی آنها در زمره سرشناسترین چهرههای علمی، هنری، ورزشی، فرهنگی و حتی سیاسی و مدیریتی قرار میگیرند. با این حال، این مجموعه بزرگترین فضای پرورش استعدادها در کشور است که در هفت فاز در فضایی به وسعت ۲۴ هزارمترمربع، قرار است بیش از ۲۷ هزار مترمربع زیربنا داشته باشد و در فضای خوابگاه، فضای ورزشی، آموزشی و حتی هنرستان فنیحرفهای و کاردانش از ۳۰۰ کودک نخبه و مستعد در بخشهای مختلف علمی، ورزشی، هنری و فرهنگی نگهداری خواهد کرد.
وی ادامه داد: سالهاست پروپوزال ساخت این بنا دههابار مورداصلاح قرار گرفته تا طرح جامعی منطبق با نیازهای کودکان و البته در راستای رشد آنها در دستورکار قرار بگیرد. انجام تستهای ژنتیکی بر کودکان و بهکارگیری بستر هوش مصنوعی در فضاهای آموزشی از جمله راهبردهایی است که در این مجموعه به شیوه کاملاً هوشمند دنبال خواهد شد.
رئیس مؤسسه خیریه گلستان علی(ع) با بیان اینکه بیش از ۲۰ هزار نفر حامی مالی این ابرپروژه هستند، تصریح کرد: تاکنون بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان در این پروژه سرمایهگذاری شده که افزون بر ۲۴۰ میلیارد تومان فقط به فضای خوابگاهی این پروژه ملی اختصاص دارد. البته هنوز کل پروژه حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و براساس ارزیابی اقتصادی، به ۷۰۰ میلیارد تومان دیگر برای تکمیل طرح نیاز است.
به گفته رضازاده، از سرجمع پروژه ۲۷ هزارمترمربعی این پروژه، ۳ هزار متر بنا تا این لخظه در بخش خوابگاهی به بهرهبرداری رسیده است که ۲ هزار مترمربع از این بنا متعلق به بنای اصلی خوابگاه و هزار مترمربع به فضای آموزشی اختصاص یافته است. وی در پاسخ به خبرنگار شهرآرانیوز تصریح کرد که ۳ هزار مترمربع ورزشگاه اختصاصی برای ۵۰۰ دانشآموز بیسرپرست و ۵ هزارمترمربع فضای فرهنگی از دیگربخشهای مهم این پروژه ملی است.