قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | رشد پژو ۲۰۷ دنده‌ای تا محدوده ۱.۲ میلیارد تومان قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | رشد شدید قیمت‌ها با حضور معاون استاندار خراسان رضوی، ایجاد مناطق آزاد مشترک در مرز‌های خراسان رضوی با افغانستان و ترکمنستان بررسی شد قیمت دینار عراق همچنان روندی کاهشی دارد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) ثبت سفارشات جدید واردات شکر از ۲۱ تیرماه آغاز می‌شود بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی و خورشتی چقدر قیمت دارد؟ ریزش دوباره بورس پس از فقط یک روز مثبت | افت شدید ارزش معاملات (۱۷ تیر ۱۴۰۴) برگزاری نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی مصرف برق، برای اولین بار در مشهد فرودگاه مشهد رکورددار بازگشت حجاج | خدمت‌رسانی به بیش از ۱۵ هزار زائر در ۹ روز ۸۵ درصد جمعیت خراسان رضوی زیر چتر کالابرگ هستند بازدید میدانی از بازار گوشت و  مرغ مشهد | قیمت گوشت قرمز در مرز یک میلیون تومان! آیا اعتبار کالابرگ الکترونیک ویژه دهک‌های اول تا هفتم، ماهانه شارژ خواهد شد؟ ریزش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه ۳ میلیون تومان ارزان‌تر شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) افزایش ۴۵ درصدی بهره‌وری زادوولد دام عشایر با اجرای طرح‌های اصلاح نژاد نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | دلار کانال ۹۰ هزار تومان را از دست داد تعادل به بازار برنج می‌رسد خبر پرداخت کالابرگ برای دهک‌های چهارم تا هفتم صحت ندارد انجام پرواز می‌تواند جایگزین مبالغ بلیت‌های ابطال‌شده بشود تاثیر رانندگی اقتصادی روی طول عمر لنت ترمز خرید تضمینی گندم به حدود ۵ میلیون تن رسید رکود دست از سر بازار مسکن برنداشته است دستورالعمل پرداخت خسارت افت قیمت خودرو بازنگری می‌شود مدیر دفتر توزیع برق شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی: در سال ۱۴۰۴، در بخش خانگی باید ۳۱ مگاوات به شبکه تجدیدپذیر متصل شود قیمت جدید محصولات هایما اعلام شد (تیرماه ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۷ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از حرکت بازماند قیمت امروز میوه و صیفی‌جات اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | کرفس در میادین تره‌بار مشهد کیلویی چند؟ تمدید پرداخت تسهیلات تکلیفی تا پایان تیر ماه ۱۴۰۴ آیا افزایش دامنه‌ نوسان صندوق‌های اهرمی‌ باعث جذابیت آن‌ها خواهد شد؟ تحقق هدف ۳ هزار مگاواتی توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر برای خراسان رضوی تا افق ۱۴۰۶ + فیلم
سرخط خبرها

جای خالی کاهش تورم در جیب مردم

  • کد خبر: ۳۳۵۰۶۱
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۵
جای خالی کاهش تورم در جیب مردم
با وجود کاهش ۳.۵ درصد تورم ماهانه مواد غذایی، شهروندان خراسانی همچنان از گرانی‌ها گلایه‌مندند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مرکز آمار ایران صبح دیروز، پس از چند روز تأخیر، گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده مربوط به اردیبهشت۱۴۰۴ را منتشر کرد. این گزارش، تصویری از وضعیت تورم در دومین‌ماه سال ارائه می‌دهد. مرکز آمار ایران تورم ماهانه خراسان‌رضوی در اردیبهشت امسال را ۲.۳ درصد اعلام کرده است. با توجه به اینکه تورم ماهانه خراسان‌رضوی در فروردین امسال ۴ درصد بوده است، تورم ماهانه این استان در اردیبهشت نسبت به ماه اول سال ۱.۷ درصد کاهش یافته است.

تورم نقطه‌به‌نقطه خراسان‌رضوی در اردیبهشت ۳۶.۸ درصد اعلام شده که نسبت به فروردین ۰.۲ درصد کاهش یافته است. تورم ماهانه خوراکی‌ها در خراسان‌رضوی در اردیبهشت امسال ۰.۵ درصد اعلام شده است که نسبت به تورم ماهانه فروردین (۴.۲ درصد) کاهش درخورتوجهی نشان می‌دهد. تورم نقطه‌به‌نقطه خوراکی‌های خراسان‌رضوی هم ۴۰.۷ درصد ثبت شده است. این تورم در فروردین ۴۴.۵ درصد بوده است.

سبد مصرف خانوار که از آن برای محاسبه تورم استفاده می‌شود، دو جزء اصلی دارد: «کالا‌های خوراکی، آشامیدنی و دخانیات» و «کالا‌های غیرخوراکی و خدمات». بررسی‌ها نشان می‌دهد در اردیبهشت تورم کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در خراسان‌رضوی به‌مراتب سطح بالاتری را نسبت به تورم کالا‌های خوراکی تجربه کرده است. به بیان دیگر، تورم ماهانه خوراکی‌ها در این ماه ۰.۵ درصد و تورم غیرخوراکی‌ها ۳.۳ درصد بوده است. از همین رو می‌توان تورم اردیبهشت را تورم «غیرخوراکی و خدمات» دانست.

یکی از دلایل آرام‌گرفتن نرخ تورم خوراکی‌ها را می‌توان به کاهش قیمت حبوبات در اردیبهشت نسبت داد. تورم «سبزی‌ها و حبوبات» در این ماه ۵.۸-درصد بوده است. به نظر می‌رسد یکی از دلایل افت قیمت حبوبات و سبزی‌ها، فرارسیدن فصل گرما و فصل کشت این محصولات باشد. زیرا در زمستان و با کم‌شدن این محصول، تورم آن بالا رفته بود.

درحالی‌که مرکز آمار ایران اعلام کرده تورم خوراکی‌ها کاهش یافته است، شهروندان آن را حس نمی‌کنند. دلیل این مسئله چیست؟ نخست اینکه احساس بیشتر رشد قیمت‌ها نسبت به آمار رسمی امری غیرطبیعی نیست و در بسیاری از کشور‌ها این احساس وجود دارد، اما با توجه به نرخ بالای تورم در ایران، به‌خصوص در پنج‌سال گذشته، این اختلاف بیشتر هم خواهد بود.

نکته دیگر اینکه شاخص بهای مصرف‌کننده براساس سبد متنوعی از کالا‌ها محاسبه می‌شود، اما عمده احساس مردم از تورم بیشتر معطوف کالا‌های مصرفی روزانه است. نکته سوم این است که این آمار‌ها برای همه دهک‌های درآمدی محاسبه شده و یک نرخ متوسط است. این درحالی است که اثر افزایش قیمت‌ها برای هر شخص یا هر خانوار متفاوت است. نکته نهایی این است که تورم بالا در اقتصاد ایران بلای جان خانوار‌ها شده است.

این موضوع در پنج‌سال گذشته وضعیت را سخت‌تر کرده است و بیشتر مردم برای امرارمعاش با مشکل روبه‌رو شده‌اند؛ بنابراین برای دورشدن تورم از ذهن مردم، نیاز به یک دوره بلندمدت ثبات قیمت‌ها و برنامه مشخص برای مهار تورم است. باید توجه کرد که کاهش تورم به معنی کاهش قیمت‌ها نیست، بلکه به این معنی است که اندازه رشد قیمت‌ها کمتر از قبل شده است.

مسکن، عامل افزایش تورم غیرخوراکی‌ها

براساس اعلام مرکز آمار ایران، تورم ماهانه و سالانه اجاره مسکن در اردیبهشت به‌ترتیب ۲ درصد و ۳۹.۵ درصد است. بهداشت و درمان نیز تورم ۳۱.۴ درصدی را تجربه کرده‌اند. این دو از مواردی بوده‌اند که سبب شده‌اند نرخ تورم غیرخوراکی‌ها در اردیبهشت افزایش یابد.

تورم موادغذایی

بر اساس گزارش رسمی مرکز آمار، در اردیبهشت۱۴۰۴ شاخص قیمت مصرف‌کننده در برخی گروه‌های کالایی افزایش داشته است. گروه قند، شکر و شیرینی با ثبت نرخ تورم ماهانه ۲/۶ درصد، بیشترین افزایش قیمت را در سبد خرید خانوار‌ها تجربه کرده است.

پس از این گروه، نوشیدنی‌های شامل چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب‌میوه با تورم ماهانه ۱/۶ درصد و همچنین گروه نان و غلات با تورم ۱/۵ درصد، در جایگاه‌های بعدی بیشترین نرخ تورم ماهانه قرار دارند. دلایل مختلفی برای افزایش نرخ تورم ماهانه این محصولات وجود دارد.

در گروه قند، شکر و شیرینی‌ها، به دلیل عرضه محدود شکر در بازار، ناهماهنگی در نظام توزیع و نبود مصوبه‌ای برای قیمت رسمی این کالا، قیمت شکر از مرز ۶۵هزار تومان نیز عبور کرده است که این امر بر افزایش قیمت انواع شیرینی هم تأثیر دارد. درگروه نان و غلات هم رکورد بی‌سابقه‌ای به ثبت رسیده است. زیرا قیمت نان به‌دلیل کاهش سهمیه آرد نانوایان، افزایش هزینه‌های تولید، ناترازی انرژی و افزایش تعرفه بیمه کارفرمایان افزایش داشته که همه این موارد باعث اعتراض نانوایان در روز‌های گذشته شده است. 

بعد از این موارد، در بحث نرخ تورم ماهانه، تورم ماهانه گروه روغن و چربی‌ها و نیز میوه و خشکبار به‌ترتیب ۳ درصد و ۲/۳ درصد گزارش شده است. همچنین گروه کالایی شیر، پنیر و تخم‌مرغ و ماهی‌ها و صدف‌داران، نرخ تورم صفر درصد را به ثبت رسانده‌اند.

تورم نقطه‌به‌نقطه در گروه کالایی قند، شکر و شیرینی‌ها ۳/۴۱ درصد و تورم سالانه این گروه ۶/۳۴ درصد تعیین شده که دلیل اصلی آن، شدت‌گرفتن مشکل تأمین شکر در بازار طی یک‌ماه گذشته است. تورم سالانه گروه روغن‌ها و چربی‌ها ۷/۱۱ درصد و تورم نقطه‌به‌نقطه این گروه ۱/۳۱ درصد تعیین شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->