پیش‌بینی بورس یکشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار یکشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۴ ناترازی بانک آینده از جنس نقدینگی | فروش دارایی‌های پس از ارزش‌گذاری  پلمب ۲ واحد صنفی به‌دلیل به‌کارگیری اتباع غیرمجاز در مشهد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) آخرین فرصت پرداخت عوارض خودرو با ۲۰ درصد تخفیف در مشهد اعلام شد تورم افسارگسیخته کالاهای اساسی | گزارش مرکز آمار از رشد قیمت ماهانه برنج، گوشت و تخم‌مرغ بانک مرکزی: تامین ارز کالا‌های اساسی و دارو به ۹ میلیارد دلار رسید (۱۰ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۱۰ آبان ۱۴۰۴) | بازدهی هفتگی معاملات خودرو نرخ تورم مسکن در مهرماه ۱۴۰۴ اعلام شد هفتمین شرایط فروش محصولات بهمن موتور اعلام شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) + لینک ثبت نام اعلام نتایج قرعه‌کشی ایران خودرو (۱۰ آبان ۱۴۰۴) + اسامی برندگان کاهش برداشت، قیمت گل تازه زعفران را افزایش داد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) + جزئیات قیمت فروش مرغ بالاتر از قیمت مصوب در تهران | مرغ در مشهد کیلویی چند است؟ (۱۰ آبان ۱۴۰۴) زمان خرید عرضه اولیه امروز اعلام شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) | نقدینگی موردنیاز برای خرید «پتوسعه» چقدر است؟ اصلاح بورس پشت مرز روانی | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۰ آبان ۱۴۰۴) بررسی نرخ امروز دلار و یورو در بازار آزاد مشهد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) سقف وام کارکنان بانک‌ها معادل تسهیلات جهش مسکن شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) طلا در مشهد هفته دوم آبان را با چه رقمی آغاز کرد؟ (۱۰ آبان ۱۴۰۴) شوک قیمت نفت از اقدام نظامی آمریکا (۱۰ آبان ۱۴۰۴) اونس جهانی طلا در مرز ۴۰۰۰ دلار ایستاد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) چرا انحلال بانک آینده اقتصاد کشور را تهدید می‌کند؟ دست مافیای اقتصادی در پرونده واردات زغال‌سنگ مقایسه میزان مصرف بنزین در ایران و ترکیه نرخ امروز دینار عراق و افغانی افغانستان اعلام شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) یک «نیوفیس» نصفه‌نیمه | همه‌چیز درباره نسخه جدید «خاور» یا همان «بنز ۱۰ تن» قیمت امروز میوه اعلام شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) | نرخ میوه در یک هفته اخیر چه تغییری کرد؟ جزئیات جدید از واریز کالابرگ آبان‌ماه | مبلغ کالابرگ افزایش یافت؟
سرخط خبرها

چانه زنی آزادپز‌ها بر سر قیمت نان

  • کد خبر: ۳۳۵۶۴
  • ۱۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۹
چانه زنی آزادپز‌ها بر سر قیمت نان
پس از تعیین نرخ‌نامه مصوب برای نانوایی‌های نیمه یارانه‌ای از آبان سال ۱۳۹۸، دخل آن‌ها با خرجشان همخوانی ندارد
ملیحه فلاح/ شهرآرانیوز - اگر یادتان باشد نیمه‌های آبان‌ماه سال ۱۳۹۸ بود که نرخ جدید انواع نان از سوی اتحادیه صنف نانوایان مشهد و حومه اعلام شد و به دنبال آن قیمت نان برای نانوایی‌های دولتی افزایش، ولی برای آزادپز‌ها کاهش داشت. البته پیش از این نانوایی‌های آزادپز خودشان براساس هزینه تمام‌شده، نرخ نان را تعیین می‌کردند، اما تعلق گرفتن آرد نیمه‌یارانه‌ای به آن‌ها، دلیلی برای تعیین نرخ‌ها از سوی ستاد تنظیم بازار و شکستن قیمت‌ها شد.
۵ روز بعد از این خبر در تاریخ ۱۹ آبان شهرآرانیوز در گزارشی با عنوان «داد آزادپزان از ارزانی نان!» و همچنین ۲۲‌مرداد در گزارشی با عنوان «ناگزیر از تخلف» و در ۲۲ مهر در گزارشی با عنوان «داغ گرانی نان روی دست مردم» به مسئله تعیین قیمت نان آزادپز‌ها پرداخته بود.
در آخرین گزارش رئیس اتحادیه نانوایان مشهد به شهرآرانیوز گفته بود که با نانوایان معترض صحبت کردیم و قرار شد دغدغه‌های آن‌ها را به مسئولان مربوط منتقل کنیم. اما هنوز هم با گذشت چند‌ماه از گله و ناراحتی نانوایان کاسته نشده است.
 
 

هیچ‌کس به فکر ما نیست

«نرخ‌نامه‌ای که از آبان‌ماه به ما داده‌اند باعث ورشکستگی خیلی از نانوایی‌های آزادپز شده است.»، «ما آرد نیمه‌یارانه‌ای نمی‌خواهیم، همین بهانه‌ای شده است برای قیمت‌گذاری‌هایی که اصلا با خرج ما جور در نمی‌آید.»، «در قیمت‌گذاری‌های جدید اصلا به تورم و افزایش هزینه‌ها توجه نشده است، ما قبل از این هم در تأمین هزینه‌ها مشکل داشتیم، چه برسد به حالا.»، «از آبان‌ماه به امید تغییر این وضعیت به سختی ادامه دادیم، اما خیلی از همکاران ما برای ادامه مجبور به فروش ماشین یا سرمایه‌های دیگر خود شدند.»، «همه ما تحت فشار هستیم، اما هیچ‌کس به فکر ما نیست و برای ما کاری نمی‌کند.» این‌ها گوشه‌ای از سخنان چند نانوایی آزادپز در مشهد است که مدت‌هاست تکرار می‌شود.

یکی از نانوایان در گفتگو با شهرآرانیوز درباره هزینه‌های سرسام‌آور نانوایی‌ها می‌گوید: اجاره‌بهای نانوایی‌ها به دلیل اینکه باید مساحتی بالای ۹۰ متر داشته باشند بسیار بالا و از طرف دیگر مواد اولیه پخت نان مانند خمیرمایه، بهبود‌دهنده، شکر و روغن در همین یک سال اخیر ۲ تا ۳ برابر شده است، همه این موارد را به افزایش بهای آب، برق، گاز، بیمه و دستمزد کارگر اضافه کنید، آن وقت می‌بینید واقعا این نرخ‌نامه کفاف هزینه‌های ما را نمی‌دهد.

پوریا کوچک‌زاده با اشاره به افزایش دستمزد کارگر‌ها ادامه می‌دهد که هنوز خیلی از کارفرمایان نتوانسته‌اند دستمزد کارگر‌ها را افزایش دهند و این موضوع باعث افزایش فشار روی کارگران و به دنبال آن کارفرمایان است.
حالا هم هیچ‌کس پاسخ‌گوی فشاری که بر این قشر تحمیل شده نیست. از سال ۹۸ هنوز مشکل داریم و با گذشت یک سال و همه گرانی‌های ایجاد‌شده هنوز قیمت نان تغییری نکرده است. حتی برخی از نانوایی‌ها که قیمت خود را خیلی کم و در حد ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان افزایش داده‌اند با جریمه‌های خیلی سنگین روبه‌رو شده اند و در این مدت هیچ‌کس کاری برای ما انجام نداده است.



آرد نیمه‌یارانه‌ای نمی‌خواهیم

سراغی هم از رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد گرفتیم. مصطفی کشتگر در گفتگو با شهرآرا پس از تأیید سخنان همکاران خود اظهار کرد: از همان سال گذشته که اسم نیمه‌یارانه‌ای روی آزادپز‌ها گذاشته شد، مسئولان در سازمان بازرسی کشور ایراد گرفتند که با توجه به اینکه این نانوایی‌ها هم از یارانه گندم دولتی استفاده می‌کنند، قیمت نان در آن‌ها باید نرخ‌گذاری شود.
او این راهم گفت که آزادپز‌ها توقع زیادی ندارند، بلکه یک خواسته کاملا قانونی دارند و می‌گویند که ما با شرایط آزادپزی پروانه گرفته‌ایم و حتی در مناطقی برخوردار که هزینه‌ها بالاست سرمایه‌گذاری کرده ایم. همچنین نان عرضه‌شده در این نانوایی‌ها کیفیت بالاتر و متفاوت‌تری دارد. حالا اگر قرار است به دلیل آرد نیمه‌یارانه‌ای برای ما چنین نرخ‌نامه‌ای صادر شود، اصلا این آرد‌ها را نمی‌خواهیم.

او با بیان اینکه داشتن نرخ مشترک یک نانوایی در بولوار سجاد با نانوایی دیگر در بولوار طبرسی منطقی نیست افزود: کیفیت نان در نانوایی‌های آزادپز بالاتر است و قیمت نیز رقابتی است، می‌توان برای آن‌ها یک سقف قیمت در نظر گرفت که برای بازرسی نیز مشکلی وجود نداشته باشد.
رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد در ادمه تأکید کرد که در صورت حذف این آرد و بازگشت قیمت‌گذاری در نانوایی‌های آزادپز به حالت قبل، تضمین می‌کنم افزایش نرخ چشمگیری اتفاق نخواهد افتاد، چون قیمت‌ها رقابتی است. همچنین برای تأیید این موضوع می‌توان به صورت پایلوت آرد نیمه‌یارانه‌ای را برای ۱۰۰ نانوایی حذف کرد و قیمت‌گذاری آن‌ها را به حالت قبل بازگرداند.

به گفته کشتگر امروز حدود ۱۱۵۰ نانوایی آزادپز در مشهد در کنار ۱۲۰۰ نانوایی دولتی فعالیت دارند، اما بسیاری از آزادپز‌ها این‌روز‌ها درخواست فروش پروانه خود را دارند، ولی به امید تغییر وضعیت به فعالیت ادامه می‌دهند.
 


فعلا تغییر نرخ نداریم

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی نیز دراین‌باره به شهرآرا گفت: تاکنون هیچ تصمیم جدیدی برای افزایش نرخ گرفته نشده است و طبق اعلام تهران فعلا بنا نیست نرخ‌ها تغییر کند.
به گفته علی غفوری‌مقدم گندمی که به صورت میانگین برای دولت بیش از ۲۵۰۰ تومان هزینه دارد با قیمت ۶۶۵ تومان در اختیار نانوایی‌های یارانه‌ای و با قیمت ۹۰۰ تومان در اختیار نانوایی‌های آزادپز قرار می‌گیرد.
او با تأکید بر اینکه از سال گذشته نانوایی‌ها به ۲ گروه یارانه‌ای و نیمه‌یارانه‌ای تقسیم شده‌اند و دیگر نانوایی آزادپز نداریم افزود: سال قبل از طرف کارگروه تنظیم بازار کشور و کارگروه گندم آرد نان تصویب شد که این نانوایی‌ها نیز باید نرخ‌گذاری شوند که طی جلساتی با اتحادیه صنف نانوایان و بررسی‌های فراوان این اقدام صورت گرفت و نرخ‌نامه تهیه شد.
 
او با بیان اینکه پیشنهاد اتحادیه نانوایان مبنی بر حذف گندم نیمه‌یارانه‌ای برای نانوایی‌های متقاضی و آزاد شدن نرخ آن‌ها از سوی تهران پذیرفته نشد افزود: «ما ۲ نوع آرد بیشتر نداریم یکی آرد حاصل از گندم ۹۰۰ تومانی و یکی هم آرد حاصل از گندم ۶۶۵ تومانی، بنابراین آرد آزاد و امکان فعالیت گروه سوم نیز وجود ندارد. حتی این کار ممکن است باعث خرید و فروش آرد یارانه‌ای یا نیمه‌یارنه‌ای در خارج از شبکه شود.»
غفوری‌مقدم گفت: طبق پیشنهادی که ما از قبل مطرح کرده بودیم و مورد تأیید کارگروه گندم آرد نان نیز بود قرار است که در آینده به تدریج به سمت رتبه‌بندی نانوایی‌ها حرکت کنیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->