پایانه بار بندرعباس و بندر شهید رجایی به فعالیت عادی خود ادامه می‌دهند کاهش ۳.۵ درصدی قیمت نفت در بازار‌های جهانی | بازار‌ها سیگنال پایان تنش‌ها را دریافت کردند؟ نانوایی‌ها در تهران اجازه تعطیلی ندارند کمبود آرد و نان وجود ندارد وضعیت فعلی کشت و توزیع برنج در کشور چطور است؟ در زمان دورکاری ادارات، بازنشستگان کشوری با شماره ۲۵۰۰ تماس بگیرند آرامش در بازار خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) واکنش کاهشی قیمت خودرو‌های داخلی به ادامه درگیری‌های نظامی ایران و اسرائیل (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) تعویض ۳۰۰ هزار چراغ گازی پرمصرف با LED در خراسان رضوی اعلام نرخ طلا فعلاً متوقف شد + علت توزیع بموقع تمام کالا‌های موردنیاز در سراسر کشور | مردم از خرید‌های هیجانی بپرهیزند سخنگوی دولت: حقوق خردادماه ۱۴۰۴ کارمندان، مطابق اردیبهشت پرداخت می‌شود و مابه‌التفاوت در تیرماه واریز خواهد شد+ فیلم تحویل فرآورده‌های نفتی در جایگا‌ه‌های سوخت به صورت مظروف ممنوع است قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | افت ۳۰۰ هزار تومانی نرخ طلا دلار ریزش کرد | عدم اعلام نرخ طلا و سکه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) رفتار‌های هیجانی در  بازار‌های مالی، منجر به  زیان می‌شود  واکنش بازار‌های جهانی، منطقه‌ای و داخلی به حمله اسرائیل به ایران تأمین مستمر کالا‌های اساسی و سوخت در استان خراسان رضوی در شرایط اضطراری ادامه دارد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) شبکه بانکی ریز آمار وام پرداختی بانک‌ها به مردم و واحد‌های اقتصادی را اعلام کرد آیین نامه اجرایی واردات خودروی سواری از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد گمرک: همه مرز‌های زمینی و دریایی باز است قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در تره‌بار (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | انگور به بازار مشهد آمد افزایش قیمت نان فعلاً منتفی شد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | نان مورد نیاز مردم تأمین است؛ جای نگرانی نیست قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی دوباره افزایش نرخ یافت وزیر پیشنهادی اقتصاد: همواره خود را پاسخ‌گوی مردم و نمایندگان می‌دانم پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافری تیرماه از امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) آغاز شد آماده‌سازی نرم افزار تعیین نرخ اجاره بهای مسکن در مشهد ظرف یک ماه پیش‌رو یارانه خردادماه ۱۴۰۴ دهک‌های اول تا سوم واریز شد توصیه صنف جایگاه‌داران به مردم برای مدیریت مصرف سوخت (۲۵ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

داد آزادپزان از ارزانی نان!

  • کد خبر: ۸۶۳۴
  • ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۰۴:۲۸
داد آزادپزان از ارزانی نان!
نانوایان آزاد‌پز مشهد در حالی به‌نرخ جدید نان اعتراض کردندکه مسئولان از کارشناسی بودن قیمت‌ها می‌گویند
لابد شما هم تصور می‌کردید با اعلام نرخ‌های جدید نان، باید برای خرید از نانوایی‌های آزادپز پول بیشتری بدهید. نانوا‌های آزادپز یا بهتر است بگوییم نیمه‌یارانه‌ای نیز مثل شما فکر می‌کردند. برای همین، با اعلام قیمت‌های جدید، وقتی دیدند نان‌سنگک از ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان به ۱۴۰۰ تومان رسیده و قیمت نان لواش از ۴۰۰ تومان به ۳۵۰ تومان کم شده است، صدای اعتراضشان بلند شد. البته نان عراقی هم از این کاهش قیمت مستثنا نبوده و بر اساس قیمت‌های جدید، از ۱۰۰۰ تومان به ۶۰۰ تومان کاهش پیدا کرده است. هرچند ابلاغ قیمت‌های جدید نان‌های نیمه‌یارانه‌ای به مذاق مصرف‌کننده خوش آمده، اسباب دلخوری نانوایان را فراهم کرده است. دیروز تعدادی از نانوایان با مراجعه به اتحادیه، به نرخ‌های جدید اعتراض کردند. آیا واقعا قیمت‌های جدید نان، نان آن‌ها را آجر کرده است؟
پیش از این شهرآرا در ۲۲ مرداد در گزارشی با عنوان «ناگزیر از تخلف» و در ۲۲ مهر در گزارشی با عنوان «داغ گرانی نان روی دست مردم» به مسئله تعیین قیمت نان آزادپز‌ها پرداخته بود.

گله نانوایان آزادپز
«هزینه اجاره ما به دلیل قرار داشتن در حاشیه خیابان‌های اصلی بسیار بیش از نانوایی‌های دولتی است.»، «سهیمه آرد ما محدودتر است. ما مجبوریم هزینه‌های خود را متناسب با آرد تخصیصی دربیاوریم.»، «با توجه به افزایش هزینه‌های جاری، درآمد ما طوری شده است که در تأمین هزینه‌های کارگری با نرخ‌های گذشته دچار مشکل هستیم؛ چه برسد که بخواهیم قیمت‌ها را کاهش دهیم؟!»، «اگر قیمت‌های جدید را تغییر ندهند، مجبوریم تعطیل کنیم.» و «تورم پنجاه‌درصدی و کاهش قیمت؟» این‌ها بخشی از گله‌های نانوایان آزاد‌پز است که می‌‎گویند هرچند دولت به آن‌ها آردی با قیمت ارزان‌تر می‌‎دهد، بخش عمده‌ای از هزینه‌های آن‌ها شامل اجاره، حقوق، آب، برق و گاز و ... است. از این رو، مسئولان نباید آرد نیمه‌یارانه‌ای را بهانه‌ای برای سرکوب قیمت‌ها کنند. آن‌ها هم به کیفیت نان اشاره‌ای می‌کنند و می‌‎گویند کاهش اجباری قیمت‌ها به طور حتمی بر این مسئله تأثیر خواهد گذاشت.
رئیس اتحادیه نانوایان مشهد در گفتگو با شهرآرا با تأیید اعتراضات نانوایان آزادپز گفت که آن‌ها به قیمت‌های اعلامی معترض‌اند و معتقدند که تداوم فعالیت برای آن‌ها ناممکن می‌‎شود. مصطفی کشتگر افزود: نانوایان آزادپز تأکید دارند که هزینه‌هایی مانند اجاره‌بها هزینه‌های آن‌ها را بسیار بیشتر از نانوایی‌های دولتی کرده است. از این رو باید نرخ نان با توجه هزینه‌های جانبی آن‌ها مصوب شود. وی بیان کرد: با نانوایان معترض صحبت کردیم و قرار شد دغدغه‌های آن‌ها را به مسئولان مربوط منتقل کنیم.

در تعیین قیمت‌ها مراعات آزادپز‌ها را کردیم
با این حال، یک مقام آگاه در اتاق اصناف درگفت‌وگو با شهرآرا از قیمت‌های جدید دفاع کرد و گفت برخی از این اعتراضات به دلیل زیاده‌خواهی صورت می‌‎گیرد. این مسئول با بیان اینکه قیمت‌های جدید نان به صورت دقیق و بعد از آنالیز قیمتی تصویب شده است افزود: طبق آنالیز انجام‌شده مشخص شد هزینه نان سنگک نانوایی‌های آزاد‌پز ۲۰۰ تومان گران‌تر از نانوایی‌های دولتی است. با برآورد‌های صورت‌گرفته، به قیمت ۱۲۰۰ تومان برای سنگک رسیدیم. با این حال، از آنجا که آزادپز‌ها ممکن است به دلیل استقرار در حاشیه خیابان‌های اصلی هزینه اجاره بیشتری داشته باشند، ۲۰۰ تومان هزینه بیشتری برای قیمت نان در نظر گرفته و در نهایت، مبلغ ۱۴۰۰ تومان برای سنگک تصویب شد. وی ادامه داد: در همان زمان، برخی از کارشناسان در کارگروه آرد و نان به همین ۲۰۰ تومان معترض بودند، اما ما به دلیل عرضه مناسب نان در مشهد که شهری زیارتی و زائرپذیر است، سعی کردیم دغدغه نانوایان آزادپز را بیشتر در نظر بگیریم. وی با بیان اینکه برخی از نانوایی‌های آزادپز تا پیش از این گران‌فروشی می‌‎کردند گفت: پیش از این، برخی از نانوایی‌های آزادپز به بهانه هزینه‌ها علاوه بر گران‌فروشی، کم‌فروشی نیز می‌‎کردند. با تصویب قیمت‌های جدید و تشدید نظارت‌ها، دیگر امکان چنین تخلفاتی از این‌ها گرفته شده است. حالا آن‌ها به این مسئله معترض هستند.

تصویب قیمت نان با احتساب هزینه سربار
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت خراسان رضوی هم از قیمت‌های جدید نانوایی‌های آزاد‌پز دفاع کرد و گفت: قیمت‌های جدید با احتساب هزینه‌های اضافی این نانوایی‌ها محاسبه شده است. علی غفوری‌مقدم گفت: پیش از این، در مشهد ۲ گروه نانوایی آزادپز و دولتی داشتیم. با این حال، از اواخر سال گذشته، نانوایی‌های آزادپز مشمول دریافت آرد یارانه‌ای شدند. در نتیجه آن‌ها به نانوایی نیمه‌یارانه‌ای تغییر وضعیت داده‌اند. بر اساس قانون، به هر کالایی که یارانه تعلق بگیرد مشمول قیمت‌گذاری دولتی می‌شود. از این رو، نانوایی‌های نیمه‌یارانه‌ای مشمول قیمت‌گذاری شدند. وی ادامه داد: در حال حاضر دولت گندم را کیلویی ۱۸۵۰ تومان می‌خرد و با هزینه‌های جانبی، مانند حمل‌و‌نقل، این رقم به ۲۰۰۰ تومان افزایش می‌یابد. با این حال، دولت آرد نانوایی‌های دولتی را با گندم ۸۱۵ تا ۸۳۰ تومان و نانوایی‌های نیمه‌یارانه‌ای را با گندم ۱۱۷۰ تا ۱۲۳۰ تومان تأمین می‌کند. این ارقام نشان می‌دهد که دولت یارانه زیادی به گندم و آرد تخصیص می‌دهد. همین مسئله ضرورت نظارت بر این بخش را مضاعف کرده است. وی بیان کرد: نانوایی‌های آزادپز تا پیش از این آرد مورد نیازشان را خود خریداری می‌کردند، اما اکنون به دلیل برخورداری از یارانه، باید به گونه‌ای قیمت‌گذاری شوند که هم‌زمان دغدغه‌های مردم و نانوایان در آن لحاظ شود. بر این اساس، در جلساتی که در ماه‌های گذشته برگزار شد، سعی کردیم این مسئله را لحاظ کنیم. غفوری‌مقدم با بیان اینکه به این مسئله آگاه است که هزینه‌های نانوایی‌های نیمه‌یارانه‌ای بیش از دولتی است افزود: قیمت‌های جدید نانوایی‌های نیمه‌یارانه‌ای با لحاظ هزینه‌های سربار آن‌ها تصویب شده است. به عنوان مثال، نان سنگک ۴۰۰ تومان گران‌تر از نانوایی‌های دولتی تصویب شد. وی بیان کرد: پیش از این، برخی از نانوایی‌های نیمه‌یارانه‌ای نان سنگک را ۱۵۰۰ تومان و با افزودن کنجد ۲۰۰۰ تومان عرضه می‌کردند، اما اکنون موظف‌اند نان ساده را با قیمت مصوب عرضه کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->