شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات
سرخط خبرها

راه‌اندازی ۱۰ مرکز شبانه‌روزی نگهداری بیماران اوتیسمی تا پایان سال ۱۴۰۴

  • کد خبر: ۳۳۶۲۰۶
  • ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۶
راه‌اندازی ۱۰ مرکز شبانه‌روزی نگهداری بیماران اوتیسمی تا پایان سال ۱۴۰۴
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به راه‌اندازی دبیرخانه مشارکت در توانمندسازی خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم و تدوین دستورالعمل‌های مربوطه، گفت: تاکنون ۶ مراکز فراغتی-اقامتی موقت شبانه‌روزی برای نگهداری افراد مبتلا به اوتیسم راه‌اندازی شده و تا پایان سال ۱۰ مرکز دیگر نیز افتتاح خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیدجواد حسینی در چهارمین جلسه شورای عالی مشورتی با حضور اندیشمندان، صاحب‌نظران و اساتید دانشگاه با اشاره به برنامه‌ریزی برای ایجاد مراکز نگهداری روزانه ویژه افراد بالای ۱۴ سال مبتلا اظهار کرد: این مراکز ایجاد می‌شود تا خانواده‌ها بتوانند با آرامش به کار و زندگی خود برسند.

وی بیان کرد: مداخلات به هنگام به عنوان دوره طلایی در طیف اوتیسم بسیار حائز اهمیت است. در حال حاضر، آمار شیوع اوتیسم از ۸ در ۱۰ هزار نفر در سال ۱۹۹۴ به یک درصد در سال ۲۰۲۳ رسیده است. این افزایش لزوماً به معنای رشد واقعی شیوع نیست، بلکه نشان‌دهنده بهبود شناسایی و شفافیت بیشتر در تشخیص است.

حسینی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده در کشور‌های پیشرفته مانند آمریکا، تشخیص و مداخله برای کودکان اوتیسم در سنین ۲ تا ۲.۵ سالگی انجام می‌شود در حالی که در ایران این مداخلات عمدتاً در ۵ یا ۶ سالگی آغاز می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: اختلال اوتیسم در دوران جنینی شکل می‌گیرد و علائم آن تا سه سالگی بروز می‌کند؛ بنابراین بهترین زمان برای مداخله، سن دو سالگی است. تحقیقات نشان می‌دهد اگر تا ۷ سالگی مداخلات به هنگام انجام نشود، بازگرداندن این افراد به زندگی عادی با دشواری‌های زیادی همراه خواهد بود و پس از آن بیشتر به مراقبت‌های نگهداری نیاز خواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: برای بهبود این روند، سامانه‌های غربالگری، تشخیص اولیه و ارجاع به مراکز تخصصی را تقویت کرده‌ایم، همچنین در حال مذاکره با وزارت بهداشت و سازمان آموزش و پرورش استثنایی هستیم تا با انعقاد تفاهم‌نامه، غربالگری‌های سنین مختلف را به هم مرتبط کنیم و نظام یکپارچه‌ای برای مداخلات به هنگام ایجاد کنیم.

حسینی اضافه کرد: سازمان بهداشت جهانی از سال ۲۰۰۳ بر ضرورت ایجاد نظام سلامت کارآمد و یکپارچه تأکید کرده، اما در ایران این نظام با سه چالش اساسی شامل «عدم توجه کافی به ابعاد مختلف سلامت، تمرکز بیش از حد بر درمان و نقش کمرنگ خانواده‌ها» مواجه است.

رئیس سازمان بهزیستی عنوان کرد: سلامت روانی، زیستی و اجتماعی سه رکن اصلی سلامت هستند، در حالی که تنها یک درصد اعتبارات به عوامل روانی و اجتماعی اختصاص یافته است. در بخش پیگیری اگرچه گام‌هایی در این حوزه برداشته شده، اما همچنان خدمات توانبخشی به عنوان راه حل جبرانی در نظر گرفته می‌شود و خانواده‌ها هم به حمایت و توانمندی نیاز دارند، چراکه اصلی‌ترین همراهان افراد مبتلا به اوتیسم هستند.

راه‌اندازی دبیرخانه مشارکت در توانمندسازی خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم

وی با اشاره به راه‌اندازی دبیرخانه مشارکت در توانمندسازی خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم و تدوین دستورالعمل‌های مربوطه، تصریح کرد: تاکنون ۶ مراکز فراغتی-اقامتی موقت شبانه‌روزی برای نگهداری افراد مبتلا به اوتیسم راه‌اندازی شده و تا پایان سال ۱۰ مرکز دیگر نیز افتتاح خواهد شد. یکی از خلأ‌های مهم، کمبود مراکز نگهداری روزانه برای افراد بالای ۱۴ سال است، چراکه در این سنین، چالش‌های رفتاری افزایش می‌یابد، خانواده‌ها تحت فشار قرار می‌گیرند و به همین دلیل، در حال ایجاد مراکز روزانه هستیم تا خانواده‌ها بتوانند فرزندان خود را در طول روز در این مراکز بسپارند و شب‌ها به خانه بازگردانند.

حسینی گفت: برای تحقق نظام سلامت یکپارچه، همکاری بین معاونت توانبخشی و معاونت سلامت سازمان بهزیستی ضروری است و باید از ظرفیت طرح بهزیست محله سلام (سلامت اجتماعی محله‌محور) برای توانمندسازی خانواده‌های افراد مبتلا به اوتیسم استفاده کنیم.

تأثیر ارتباط زوجین با یکدیگر در تولد کودک مبتلا به اوتیسم

دکتر افروز روانشناس و استاد دانشگاه تهران نیز در این نشست اظهار کرد: حاکمیت دافعه‌های روانی، رفتاری و جنسی در روابط زوجین باعث تولد کودک مبتلا به اوتیسم می‌شود، آمار نشان می‌دهد در تهران که ۵۲ درصد ازدواج‌های ۱۲ ماه گذشته منجر به طلاق شده، بیشترین موارد اوتیسم را شاهد هستیم.

وی افزود: مداخله به‌هنگام به معنای ارتقای تاب‌آوری زوجین قبل از فرزندآوری و افزایش نشاط معنوی آنان است، مداخلات روانشناختی و توانبخشی والدمحور و پاپت‌تراپی «عروسک درمانی» در درمان اوتیسم بسیار مؤثرند و ما آماده‌ایم به خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم خدمات رایگان در این زمینه ارائه بدهیم.

دکتر ملک‌افضلی استاد دانشگاه تهران و استاد اپیدمیولوژی نیز عنوان کرد: مداخلات مؤثر باید از زمان ازدواج و پیش از بارداری آغاز شود. وزارت بهداشت با دارا بودن ۶۰ هزار خانه بهداشت و ۵ هزار مرکز جامع سلامت آماده همکاری با بهزیستی است و می‌تواند شبکه‌ای قوی برای پیشگیری و غربالگری اوتیسم ایجاد کند. ضروری است سه کانون تکامل کودک، فرزندآوری و فرزندپروری و اوتیسم در محلات با مشارکت مردم راه‌اندازی شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->