ایرانی‌ها سالانه ۶۰ هزار تن چای خشک مصرف می‌کنند پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه در روز شنبه (۱۱ مرداد ۱۴۰۴) نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران: اجرای تصمیمات اقتصادی نباید صرفاً در حد ابلاغ باقی بماند واریز ۲۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات گندم‌کاران از فردا (جمعه ۱۰ مرداد ۱۴۰۴) صعود قیمت طلا در بازار ایران همزمان با صعود نرخ جهانی (پنجشنبه ۹ مرداد ۱۴۰۴) دبیرکل اتحادیه اوراسیا: جهان به‌زودی شاهد موفقیت‌های جدید ایران خواهد بود قیمت جدید کالا‌های اساسی اعلام شد (۹ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت برنج، روغن و شکر چه تغییری کرد؟ بررسی قیمت خودرو‌ها در میانه خواب تابستانه بازار (۹ مراد ۱۴۰۴) + جدول قیمت امروز گوشت گوسفندی و گوساله در مشهد (۹ مرداد ۱۴۰۴) + جدول آخرین وضعیت انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی پمپ‌های بدون مخزن، دسترسی به آب را محدود و هزینه قبض‌ها را سنگین‌تر می‌کند جدول اسامی ۳۵ مدل خودروی وارداتی آماده فروش منتشر شد افزایش تقاضا، نرخ دینار در بازار آزاد مشهد را گران کرد | ارز اربعین امروز چند؟ (۹ مرداد ۱۴۰۴) هوشمندسازی جاده‌های سیروان در مسیر اربعین با هزینه‌کرد ۸ میلیارد تومان دلار وارد کانال ۹۰ هزار تومان شد | سکه امامی از ۸۰ میلیون تومان فراتر رفت (۹ مرداد ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت پروازهای اربعین با صدور مجوز هواپیمای «ام.دی» بانک‌ها «اختراع» را به‌عنوان وثیقه قبول می‌کنند جزئیات افزایش تولید نفت ایران در یک سال اخیر طلا در مشهد روی دور افزایش (۹ مرداد ۱۴۰۴) روند کاهش قیمت طلای جهانی تغییر کرد (۹ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی‌جات اعلام شد (۹ مرداد ۱۴۰۴) | بادمجان و کدو کیلویی چند؟ عرضه جدید خودرو‌های وارداتی از شنبه آینده (۱۱ مرداد ۱۴۰۴) بانک مرکزی: دریافت کنندگان ارز اربعین از عودت ارز خود غافل نشوند معادن خراسان رضوی در هزارتوی تاریک مشکلات | روایت شهرآرانیوز از مهم‌ترین دغدغه‌های صاحبان صنایع معدنی در استان وزارت نفت مجوز واردات بنزین سوپر از سوی بخش خصوصی را صادر کرد مشهد، قلب تپنده صنایع معدنی کشور| بیستمین نمایشگاه صنعت، معدن و متالورژی آغاز‌به‌کار کرد +فیلم ماجرای شکایت ایرانخودرو از دولت و ۷ نهاد رسمی کشور چیست؟ + عکس (۸ مرداد ۱۴۰۴) ریزش قیمت خودرو‌های خارجی (۸ مرداد ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۸ مرداد ۱۴۰۴) | اطلس ۶۲۸ میلیون تومان
سرخط خبرها

نکات بهداشتی ذبح دام در عیدقربان | گوشت تازه نباید بلافاصله پس از ذبح دام مصرف شود

  • کد خبر: ۳۳۶۷۳۵
  • ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۲
نکات بهداشتی ذبح دام در عیدقربان | گوشت تازه نباید بلافاصله پس از ذبح دام مصرف شود
رئیس اداره بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت با تأکید بر لزوم تهیه دام‌ها از مراکز تحت نظارت سازمان دامپزشکی، گفت: گوشت تازه نباید بلافاصله پس از ذبح دام مصرف شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد زینلی با اشاره به فرارسیدن عید سعید قربان، بر لزوم رعایت نکات بهداشتی برای ذبح دام تأکید و اظهار کرد: درخواست ما از مردم این است که دام را از مراکز مجاز و تأییدشده توسط سازمان دامپزشکی تهیه کنند. میادین مجاز عرضه دام در شهر‌ها و مناطق مختلف، مشخص هستند و مردم می‌توانند به این مراکز مراجعه کرده و دامی که زیر نظر دامپزشکان، به صورت اصولی ذبح شده را خریداری کنند.

وی افزود: اگر ذبح دام به‌صورت غیر بهداشتی، در منازل انجام شود، احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مانند تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو وجود دارد. این بیماری ویروسی، بیش از دو دهه است که در کشور ما شناسایی شده و جزو بیماری‌های بومی محسوب می‌شود.

رئیس اداره بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت درباره تب کریمه کنگو توضیح داد: عامل اصلی انتقال این بیماری، کنه‌ای به نام «کنه هیالوما» است که در مناطق مختلف کشور وجود دارد. این کنه روی بدن دام قرار گرفته و از آن خون‌خواری می‌کند. دامی که توسط این کنه آلوده شده، ممکن است حامل ویروس کریمه کنگو یا CCHF باشد، در حالی که علائم خاصی از بیماری در دام دیده نمی‌شود. در زمان ذبح دام، ترشحات، خون و بافت‌های آلوده به ویروس می‌توانند منجر به انتقال ویروس به انسان شوند.

این مقام مسئول وزارت بهداشت هشدار داد: اگر این ترشحات از طریق چشم، مخاط یا زخم‌های موجود روی پوست وارد بدن افراد شود، می‌تواند باعث ابتلا به بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو شود. قصاب‌ها و افرادی که بدون دستکش اقدام به ذبح می‌کنند یا روی دست خود زخمی دارند، در معرض خطر بیشتری هستند.

زینلی تصریح کرد: به همه افراد توصیه می‌شود که دام را از مراکز معتبر خریداری کنند و ذبح دام را نیز در همان مراکز انجام دهند. افرادی که اقدام به ذبح دام می‌کنند حتماً باید هنگام ذبح، از وسایل حفاظت فردی مانند ماسک، دستکش، عینک و روپوش استفاده کنند. توصیه می‌کنیم که ذبح دام فقط در مراکز مجاز انجام شود.

رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت با تأکید بر این که گوشت تازه به‌هیچ‌وجه بلافاصله پس از ذبح دام، مصرف نشود، گفت: گوشت دام ذبح شده، باید حداقل ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا با شکل‌گیری پدیده جمود نعشی و افت pH و اسیدی شدن گوشت، ویروس‌ها از بین بروند. پس از این مدت، گوشت قابل استفاده خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: ما طی سالیان گذشته گزارش‌های زیادی داشته‌ایم که زنان خانه‌دار به دلیل قطعه قطعه کردن گوشت و آلودگی گوشت به ویروس، به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند بنابراین داشتن دستکش هنگام تمیز و قطعه قطعه کردن و قرار دادن گوشت در دمای یخچال قبل از مصرف آن، بسیار حائز اهمیت است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->