استاندار خراسان رضوی: منابع پایدار لازمه توسعه پایدار است همه مرز‌های زمینی کشور باز است (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) معاملات در بازار سرمایه ایران تا یکشنبه (یکم تیر ۱۴۰۴) متوقف شد دستور استاندار خراسان رضوی برای صدور پروانه‌های صنایع محور غرب مشهد ظرف یک ماه آینده تداوم روند افت قیمت خودرو‌های داخلی (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) تداوم فعالیت‌های تجاری در مرز‌های پاکستان | واردات تمامی کالا‌ها به‌ویژه برنج از این مرز‌ها صورت می‌گیرد سخنگوی ستاد شرایط اضطراری خراسان رضوی: ارزاق، آرد نانوایی‌ها و سوخت در مشهد و استان به طور منظم توزیع می‌شود حمله رژیم صهیونیستی به ایران کدام ارز‌های جهانی را تهدید می‌کند؟ تأمین پایدار کالاهای اساسی در شهر‌های مسافرپذیر استقرار ۱۷ جایگاه سیار سوخت‌رسان در مناطق مختلف تهران (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) اعلام نرخ طلا در مشهد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) | کاهش قیمت طلا آغاز فعالیت نانوایی‌های سیار طی روز‌های آینده تمدید مجدد لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا ۲ بامداد صبح چهارشنبه (۲۸ خرداد ۱۴۰۴) تشکیل قرارگاه مرکزی شهید سلامی برای توزیع گسترده کالاهای اساسی نحوه استرداد بلیت قطار اعلام شد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) + جزئیات فعالیت شعب کشیک بیمه برای پرداخت خسارات شخص ثالث (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) دلار بازار آزاد امروز چند قیمت خورد؟ (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) شعب بانک‌های سراسرکشور فعال هستند | خدمات ساتنا و پایا برقرار است (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) افزایش عرضه گوشت تنظیم‌بازاری در فروشگاه‌های زنجیره‌ای (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) تشکیل کارگروه‌های تنظیم بازار | تخلفات را از طریق ۱۳۵ و ۱۲۴ اعلام کنید با احتکارکنندگان کالا و اخلالگران نظام توزیع، برخورد قانونی می‌شود تولید و توزیع مستمر روغن خوراکی به صورت روزانه افزایش قیمت نفت به بیش از ۷۳ دلار (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) دست برتر ایران در تأمین انرژی دنیا بهای جهانی طلا روی دور افزایش (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) ناظر گمرکات خراسان رضوی: در گمرک با هیچ مشکلی روبه رو نیستیم سقف افزایش اجاره بها در  مشهد تعیین شد | حمایت شکننده از  مستأجران
سرخط خبرها

شیر در صدر گرانی‌های بهار

  • کد خبر: ۳۳۶۸۷۱
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۶
شیر در صدر گرانی‌های بهار
افزایش نرخ شیر خام از هر کیلو گرم ۱۸ هزار تومان به ۲۳ هزار تومان سبب شده تا قیمت فرآورده‌های لبنی نیز در دو هفته اخیر روند افزایشی داشته باشد. این افزایش جدا از بالا رفتن قیمت برخی اقلام لبنی در ابتدای سال است.

به گزارش شهرآرانیوز، افزایش نرخ شیر خام از هر کیلو گرم ۱۸ هزار تومان به ۲۳ هزار تومان سبب شده تا قیمت فرآورده‌های لبنی نیز در دو هفته اخیر روند افزایشی داشته باشد. این افزایش جدا از بالا رفتن قیمت برخی اقلام لبنی در ابتدای سال است.

دولت یک ماه پیش نرخ شیر خام را برای حمایت از دامدار افزایش داد تا هزینه‌ها تولید دامداران را پوشش دهد. دلال شیر دامدار را در یک روز می‌گیرد و به فروشنده‌ها تحویل می‌دهد، دامدار با میلیارد‌ها تومان سرمایه چندین سال انتظار می‌کشد تا گاو به مرحله شیردهی برسد. نظارت بر فرایند خرید و فروش شیر خام عامل این گرانی است، مسئولیت نظارت ۳ دستگاه بر ماست بندی‌ها پراکندگی ایجاد کرده، سازمان دامپزشکی می‌گوید فقط به شیرخام نظارت دارد و فراورده‌های آن مانند کره، خامه، سرشیر و ... باید از سوی وزارت بهداشت نظارت شود و اصناف هم به تنها به مجوز‌ها نظارت دارد. در بازار لبنیات هر دبه ماست یکی از برند‌ها از ۱۹۸ هزار تومان به ۲۳۹ هزار تومان افزایش یافته است. یک بسته ۹۰۰ گرمی‌ماست نیز از ۵۱.۵۰۰ تومان به حدود ۶۳ هزار تومان رسیده است. هر بسته پنیر ۵۱۰ گرمی‌از ۱۰۶ هزار تومان به ۱۲۱ هزار تومان افزایش قیمت داشته است.

در ستاد تنظیم بازار هفته گذشته که به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد درباره تخصیص ارز به برخی کالا‌های اساسی از جمله واردات گوشت قرمز رایزنی و مذاکره شد. این امر موافقان و مخالفانی دارد. برخی فعالان بازار گوشت معتقدند تولید دام در کشور پاسخگوی نیاز‌های بازار بوده و تنها مشکل آن بهای تمام شده بالا است که دولت می‌تواند با تخصیص همین ارز به گوشت قرمز داخلی قیمت آن را برای مصرف کننده کاهش دهد. اما برخی دیگر عنوان می‌کنند تا برقراری تعادل در بازار همچنان باید گوشت قرمز با ارز ترجیحی وارد شود. وضعیت معیشت مردم در سطح بسیار پایینی قرار دارد به طوری که با یارانه‌ای که دولت می‌دهد حتی قادر به خرید یک کیلو گوشت قرمز از قصابی‌های سطح شهر نیستند. دو راه وجود دارد، یا دولت با ارز دولتی ۲۸.۵۰۰ تومان گوشت وارد کند یا همین ارز را به بازار مصرف داخل برای گوشت تولیدی کشور قرار دهد.

به طور قطع راهکار دوم برای تضمین امنیت غذایی کشور مفیدتر است، زیرا ضمن اشتغالزایی، دولت نباید اجازه دهد با وجود مصرف منابع پایه برای تولید این محصول پروتئینی دام از کشور قاچاق شود. به گفته یکی از مسئولان صنفی دولت می‌تواند به جای گوشت دام مولد وارد کند که پس از کشتار از پوست، کله و پاچه، جگر و سایر اقلام مصرف دام نیز استفاده شود. توزیع روغن خوراکی همچنان قطره چکانی در حال انجام است. این امر از دی ماه ۱۴۰۳ رقم خورد و تا امروز به وضعیت تعادل نرسیده است. گفتنی است تولیدکنندگان و واردکنندگان در انتظار تصمیم نهایی برای رفع یا عدم رفع مالیات بر ارزش افزوده این کالای پرمصرف داخلی هستند که حدود ۹۵ درصد وابستگی دارد. قیمت برنج خارجی و ایرانی در حال افزایش است. ثبت‌سفارش برنج در سال جدید ۱۰ خرداد آغاز شد. در ابتدا وزارت جهاد کشاورزی برای صرفه‌جویی ارز ثبت سفارش برنج هندی با واریته ۱۱۲۱ را ممنوع کرد، اما در ادامه برای این دوره این ممنوعیت لغو شد. هفته گذشته هر کیسه ۱۰ کیلو گرمی‌برنج ایرانی بین ۲.۸۲۸.۹۰۰ تا ۲.۸۹۰.۰۰۰ تومان بود در این هفته این عدد برای یکی دیگر از برند‌ها از ۲.۵۰۰.۰۰۰ تومان به ۳.۰۰۰.۰۰۰ تومان افزایش قیمت داشته است. بیش از سه سال است ایران در تولید ماده پروتئینی به خودکفایی رسیده و حتی صادرات هم دارد. در این بخش از بازار کالا‌های اساسی در دو سال اخیر کمترین چالش وجود داشته است. گفتنی است؛ شهروندان می‌توانند با خرید برخی اقلام از میادین میوه و تره بار این کالا‌های را با قیمت پایین‌تر تهیه کنند.

به عنوان مثال، خرید گوشت گوسفندی و گوساله با ۲۰ درصد، گوشت مرغ ۶ درصد، تخم مرغ (شانه ۲ کیلو گرمی) ۱۶ درصد، حبوبات ۲۵ درصد، برنج داخلی درجه یک ۹ درصد، قند ۱۲ درصد و شکر ۳ درصد ارزان‌تر از فروشگاه‌های سطح شهر در این میادین در حال عرضه و فروش است.

منبع: مردم سالاری 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->