آمادگی اروپا برای اجرای سختگیرانه‌ترین مقررات تاریخ هوش مصنوعی جرا ایلان ماسک دوران کنونی را بیگ‌بنگ هوش مصنوعی می‌داند؟ آیا شیمی‌درمانی می‌تواند به بازگشت و متاستاز سرطان منجر شود؟ + پاسخ دانشمندان گلکسی F36 5G معرفی شد + مشخصات و قیمت جزئیاتی جدید از مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره کسب‌وکار‌های اینترنتی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) ارائه شکایت جدید ایران از استارلینک به اتحادیه بین‌المللی مخابرات همه چیز درباره نسخه جدید بازی جنگ‌های صلیبی (۲۰۲۵) + سیستم مورد نیاز و گیم پلی واکنش ستار هاشمی به بحث‌های اخیر درباره اینترنت طبقاتی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) چرا بحث «اینترنت طبقاتی» در ایران دوباره جنجالی شد؟ + واکنش‌ها و حواشی ۴ مهارتی که کودکان را برای دنیای آینده آماده می‌‌کند بعد از جنجال‌های اخیر xAI دستورالعمل‌های این هوش مصنوعی اصلاح شد در ماه اخیر از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور حملات سایبری شده است مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی نحوه انجام ۱۰۰ درصد کار‌ها را تغییر می‌دهد «همراهان» (Companions): قابلیت جدید Super Grok برای مشترکین صحبت‌های جدید سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزادتر به خبرنگاران و احتمال رفع فیلتر تلگرام (۲۴ تیر ۱۴۰۴) Sun Day: اپ جدید جک دورسی برای ثبت ویتامین D دریافتی فرد اضافه‌شدن ویژگی‌های جدید به برنامه‌های آفیس ویندوز ۱۰ از سال ۲۰۲۶ متوقف می‌شود ویدئو | وزارت ارتباطات درباره اختلال مسیریاب‌ها: متوجه سختی وارد شده به مردم هستیم! چرا باید برای رسیدن به بهترین پاسخ از چندین هوش مصنوعی استفاده کرد؟ گوگل می‌خواهد ChromeOS و اندروید را با هم ادغام کند ویوو ایکس فولد ۵، سبک‌ترین گوشی تاشدنی کتابی دنیا، معرفی شد + مشخصات
سرخط خبرها

تأثیر کافئین بر مغز حتی در زمان خواب هم باقی می‌ماند

  • کد خبر: ۳۳۷۳۱۱
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۰
تأثیر کافئین بر مغز حتی در زمان خواب هم باقی می‌ماند
دانشمندان در پژوهش جدیدی نشان داده‌اند، کافئین که بیشتر با قهوه شناخته می‌شود، می‌تواند حتی زمانی که خوابید عملکرد مغز را تغییر دهد. به گفته آنها، این موضوع روی بازیابی جسمی و ذهنی پس از خواب اثر می‌گذارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ طبق این مطالعه جدید که در نشریه Communications Biology منتشر شده، مصرف کافئین نه‌فقط هنگام بیداری، بلکه در خواب نیز بر فعالیت مغز تأثیر می‌گذارد. پژوهشگران دانشگاه مونترآل می‌گویند این ماده محرک پیچیدگی سیگنال‌های مغزی در خواب را افزایش می‌دهد و حالت «بحرانی» فعالیت مغز را تقویت می‌کند؛ حالتی که در آن مغز بین نظم و آشفتگی تعادل دارد. همچنین این تأثیر مخرب بیشتر در جوانان مشاهده شده است.

کریم جر‌بی، استاد روان‌شناسی و پژوهشگر مؤسسه هوش مصنوعی کبک (Mila) که یکی از محققان این مطالعه بوده، درباره حالت بحرانی مغز می‌گوید:

«بحران نقطه‌ای در میانه است که در آن فعالیت مغز هم منظم هم منعطف است. در این حالت، مغز بهینه عمل می‌کند، می‌تواند اطلاعات را مؤثرتر پردازش کند، سریع سازگار شود، بیاموزد و با چابکی تصمیم بگیرد.»

«جولی کریر»، دیگر محققی که در این پروژه حضور داشته، نیز در ادامه توضیح می‌دهد:

«کافئین مغز را تحریک کرده و آن را به حالت بحرانی می‌برد که هوشیارتر، بیدارتر و واکنش‌پذیرتر است. هرچند این حالت در روز برای تمرکز مفید است، ممکن است شب‌ها در روند استراحت اختلال ایجاد کند؛ زیرا مغز نه می‌تواند به‌درستی آرام بگیرد نه به‌خوبی بازیابی شود.»

در این مطالعه، محققان فعالیت مغز ۴۰ بزرگسال سالم را در ۲ شب متوالی بررسی کردند. در یک شب داوطلبان ۲ نوبت کافئین (سه و یک ساعت پیش از خواب) مصرف کردند و شبی دیگر به آنها دارونما داده شد.

نتایج این آزمایش نشان می‌دهد کافئین پیچیدگی سیگنال‌های مغزی را افزایش داده و باعث فعالیت پویاتر، اما کمتر قابل‌پیش‌بینی نورون‌ها می‌شود. این مسئله به‌ویژه در مرحله خواب بدون حرکت سریع چشم (NREM) برجسته‌تر بوده است.

در کنار این تغییرات، امواج مغزی نیز تحت‌تأثیر قرار گرفته‌اند. نتایج تحقیق نشان می‌دهد کافئین امواج آهسته‌تر مانند تتا و آلفا را که با خواب عمیق مرتبط هستند، کاهش داده و در مقابل، فعالیت امواج بتا را افزایش داده که بیشتر با بیداری و درگیری ذهنی همراه هستند.

به گفته جر‌بی، حتی در خواب، مغز افرادی که کافئین مصرف کرده‌اند، در وضعیت فعال‌تری قرار دارد و فرصت بازیابی کامل را از دست می‌دهد. این وضعیت می‌تواند دلیل اختلال در فرایند‌های حافظه و بازیابی ذهنی در شب باشد.

علاوه‌بر این موارد، محققان می‌گویند تأثیر کافئین در جوانان بین ۲۰ تا ۲۷ سال بسیار شدیدتر از افراد میانسال (۴۱ تا ۵۸ سال) بوده؛ به‌ویژه در مرحله REM که مربوط به رؤیابینی است. کریر می‌گوید:

«تراکم بیشتر گیرنده‌های آدنوزین در مغز جوانان باعث می‌شود کافئین اثر قوی‌تری بر این گروه سنی بگذارد. با افزایش سن، این گیرنده‌ها کاهش می‌یابند و پاسخ به کافئین نیز کمتر می‌شود.»

باتوجه‌به مصرف گسترده کافئین در سراسر جهان، پژوهشگران بر اهمیت درک بهتر اثرات پیچیده آن بر مغز در سنین مختلف تأکید کرده‌اند و معتقدند برای بررسی نقش این تغییرات عصبی در سلامت شناختی و عملکرد روزانه باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->