۳ کشته و ۹ زخمی بر اثر انفجار در یک کارخانه نظامی در روسیه انفجار یک نفتکش در خلیج عدن | وزارت دفاع یمن واکنش نشان داد (۲۶ مهر ۱۴۰۴) اولیانوف: شورای امنیت بررسی موضوع هسته‌ای ایران را پایان داد وزارت امور خارجه، نقض آتش‌بس غزه توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کرد ​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست سه نظامی صهیونیست در کرانه باختری زخمی شدند (۲۶ مهر ۱۴۰۴) تظاهرات ضدترامپ در آمریکا + فیلم (۲۶ مهر ۱۴۰۴) پزشکیان: اجازه ندهید هیچ‌کس بدون توانمندی‌های لازم به مسئولیت گمارده شود کارشکنی مجدد نتانیاهو در مسیر آتش‌بس | وزیر اسرائیلی، نخست وزیر را تهدید کرد آیت الله علم الهدی: ارتقای دانش دینی و پرورش نیروی فکری نیازمند هماهنگی و شفافیت است اعتراضات گسترده مردمی علیه ترامپ قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی مخالفت کرد مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله بازگشایی گذرگاه رفح برای بازگشت ساکنان غزه (۲۶ مهر ۱۴۰۴) نیشکر هفت‌تپه پرونده جدید دارد | ماجرا چیست؟ بازماندگان کشتی ونزوئلایی، اسیر ارتش آمریکا شدند حماس، یک یهودی را از زندان اسرائیل نجات داد| «نادر صدقه» کیست؟ + فیلم وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف تلفنی گفت‌و‌گو کرد ۴۷ مورد نقض آتش‌بس جنگ غزه توسط اسرائیل (۲۶ مهر ۱۴۰۴) گمانه زنی‌ها درباره دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی شهادت یک لبنانی در حمله پهپادی اسرائیل به لبنان (۲۶ مهر ۱۴۰۴) افزایش آمار شهدای غزه به بیش از ۶۸ هزار نفر (۲۶ مهر ۱۴۰۴) یک نماینده مجلس: تصویب CFT هزینه‌های تجارت را کاهش می‌دهد عضو کمیسیون آموزش مجلس: عدالت آموزشی بدون تقویت سمپادها محقق نمی‌شود سخنگوی طالبان: فعلاً به نقض آتش‌بس توسط پاکستان پاسخ نمی‌دهیم عضو کمیسیون عمران مجلس: تصویب «CFT» پیام مثبتی به عرصه اقتصاد کشور داد
سرخط خبرها

هاآرتص: نتانیاهو به‌جای نجات ۲۰ اسیر، ۲۰ کشته تحویل داد

  • کد خبر: ۳۳۷۵۲۸
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۷
هاآرتص: نتانیاهو به‌جای نجات ۲۰ اسیر، ۲۰ کشته تحویل داد
در حالی که تل‌آویو می‌گوید عملیات نظامی در غزه با هدف بازگرداندن اسرا ادامه دارد، یک رسانه اسرائیلی با اشاره به کشته شدن ۲۰ نظامی پس از ازسرگیری جنگ، نتانیاهو را به بی‌کفایتی متهم کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «امیر تیپون» تحلیلگر اسرائیلی در مقاله‌ای در روزنامه «هاآرتص» از عملکرد دولت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم در بازگرداندن اسرای اسرائیلی از غزه به‌شدت انتقاد کرده و نوشته است که شهرک‌نشینان باید از خود بپرسند این جنگ در غزه دقیقا چه هدفی را دنبال می‌کند و جان این جوان‌ها برای چه گرفته می‌شود؟

تیپون در یادداشت خود که امروز (دوشنبه) منتشر شده، آورده است از زمانی که اسرائیل در ماه مارس گذشته آتش‌بس را شکست، ۲۰ نظامی اسرائیلی کشته شده‌اند؛ یعنی به اندازه همان تعداد اسیر زنده‌ای که می‌شد با توافق، آنها را نجات داد.

او با اشاره به مقطع حساس سه ماه پیش، یعنی اوایل مارس، می‌نویسد: اسرائیل دو راه در پیش داشت؛ نخست اینکه وارد فاز دوم توافق آتش‌بس با حماس شود، توافقی که در ژانویه پایه‌ریزی شده بود و در مرحله بعدی، آزادی کامل اسرا و پایان جنگ را دنبال می‌کرد. راه دوم هم همان چیزی بود که کابینه نتانیاهو انتخاب کرد: نقض آتش‌بس و ادامه جنگ.

تیپون می‌گوید اگر نتانیاهو مسیر اول را انتخاب کرده بود، احتمال زیادی وجود داشت که ۲۰ اسیر زنده تا پیش از عید پسح به خانه بازگردند؛ اما کابینه اسرائیل عمدتا به‌دلیل ملاحظات سیاسی ادامه جنگ را ترجیح داد، چرا که به باور نویسنده، اجرای فاز دوم توافق و پایان دادن به جنگ، عملً به فروپاشی ائتلاف حاکم منجر می‌شد. افراطی‌هایی مانند «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی و «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی این رژیم، احتمالا در واکنش به پایان جنگ، کابینه را ترک می‌کردند.

تیپون می‌نویسد، نتیجه این انتخاب، ازسرگیری جنگ در غزه بود و طی سه ماه گذشته تنها یک اسیر زنده آزاد شده: «عیدان الکساندر»، آن‌هم نه با دخالت دولت اسرائیل، بلکه از مسیر مذاکره مستقیم میان دولت آمریکا و حماس.

او سپس اضافه می‌کند: اگر هدف اعلام‌شده کابینه، آزادی اسراست، جنگ نتیجه‌ای کاملا برعکس داشته است. اگر هم هدف از جنگ، نابودی کامل حماس است، کابینه باید توضیح دهد که چه طرحی برای تشکیل یک حکومت جایگزین در غزه دارد؟ کدام راهکار سیاسی و دیپلماتیک برای فردای غزه در حال پیگیری است؟

تیپون در پایان می‌نویسد، دولت ترامپ از نتانیاهو حمایت کرده، اما نتوانسته موضع حماس را تغییر دهد. در همین حال، صبر جامعه جهانی نیز رو به پایان است؛ جهانی که تصاویر دلخراش از قربانیان غیرنظامی در غزه را به چشم می‌بیند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->