ستاد بحران وزارت بهداشت به ریاست وزیر بهداشت تشکیل شد (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) آماده‌باش عملیاتی تمامی نیروهای هلال احمر در سطح کشور در پی حمله اسرائیل به ایران جزئیات حادثه آتش‌سوزی خارک اعلام شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) اتفاق معجزه آسا | یک مسافر از هواپیمای سقوط کرده هند نجات یافت جان باختن یک نفر در آتش‌سوزی پتروشیمی خارک | آتش مهار شد افزایش رشته‌های مجاز برای آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش جشن عید غدیر خم ویژه مددجویان کمیته امداد با حضور استاندار خراسان رضوی برگزار شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) مودی: فاجعه احمدآباد ما را متحیر و غمگین کرده است | همه سرنشینان جان باختند + فیلم ماساژ برای همه کمردرد‌ها خوب نیست ترامپ خروج پرسنل آمریکایی از منطقه غرب آسیا را تأیید کرد ۷۵ درصد قربانیان دود سیگار، زنان و کودکان بی‌گناه هستند سقوط یک هواپیمای مسافربری با ۱۳۳ مسافر در شهر احمدآباد هند + فیلم لحظه سقوط پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش دما در استان کاهش وزن در میانسالی می‌تواند به طول عمر بیفزاید مرگ سالانه بیش از ۶۰ هزار نفر در ایران به علت مصرف دخانیات آیا مصرف بی‌رویه غذا‌های تند به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند؟ زمان واریز حقوق خردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی مشخص شد معاون حقوقی وزارت بهداشت درباره نفوذ صنایع دخانی هشدار داد: سن ابتلا و آلودگی به مواد دخانی به‌شدت کاهش یافته است جزئیات بسته حمایتی مازاد بیمه پایه سلامت بازنشستگان کشوری اعلام شد | کاهش ۵۰ درصدی فرانشیز خدمات بستری پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (پنجشنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) | افزایش نسبی دما با آغاز هفته آینده احتمال تغییر در بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری | مطالبات همسان‌سازی تا پایان سال پرداخت می‌شود آلودگی صوتی مشهد از مرز استاندارد ملی گذشت | مناطق ۳، ۶ و ۱۱ مشهد، رکورددار آلودگی صوتی اگر هر روز خیار مصرف کنیم، چه اتفاقی در بدنمان می‌افتد؟ قبل از خواب، شیر گرم بنوشیم یا سرد؟ فروش واکسن «گارداسیل» در وب‌سایت‌ها غیرمجاز است امکان پذیرش مستقیم دستیار در ۴ رشته پزشکی فراهم شد ۵۶۰۰ قربانی در سکوت؛ روایت تلخ جوانانی که در دام الکل گم شدند هشدار گرایش متخصصین زنان به انجام اعمال زیبایی | تعرفه‌ها هیچ تناسبی با مسئولیت خطیر این پزشکان ندارد
سرخط خبرها

امکان پذیرش مستقیم دستیار در ۴ رشته پزشکی فراهم شد

  • کد خبر: ۳۳۸۱۴۱
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۶
امکان پذیرش مستقیم دستیار در ۴ رشته پزشکی فراهم شد
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به کاهش استقبال از برخی رشته‌های تخصصی پزشکی و اصلاح دستورالعمل‌ها، گفت: امکان پذیرش مستقیم پزشکان عمومی در رشته‌های بیهوشی، کودکان، بیماری‌های عفونی و طب اورژانس فراهم شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، شیخ‌مطهر واحدی اظهار کرد: رشته‌های بیهوشی، کودکان، بیماری‌های عفونی و طب اورژانس جزو رشته‌های پایه و استراتژیک بیمارستانی محسوب می‌شوند که نقش محوری در ارائه خدمات درمانی دارند، اما در سال‌های اخیر، کاهش تمایل داوطلبان به این رشته‌ها نگران‌کننده بوده است.

وی افزود: این رشته‌ها برای عملکرد صحیح سایر تخصص‌ها حیاتی هستند و نبود دستیار کافی در بیهوشی می‌تواند روند جراحی را مختل کند همچنین در اورژانس، اولین تماس بیمار با سیستم درمانی ممکن است سرنوشت او را تعیین کند.

واحدی با اشاره به عوامل متعددی که موجب کاهش جذابیت این رشته‌ها شده‌اند، افزود: وابستگی بالای این تخصص‌ها به درآمد بیمارستانی، تأخیر در پرداخت کارانه، نبود حمایت مالی کافی، مالیات‌های پلکانی و نبود چشم‌انداز روشن شغلی موجب کاهش اقبال شده است. این در حالی است که در کشور‌های پیشرفته، این رشته‌ها جزو اولویت‌های اصلی داوطلبان هستند.

به گفته وی، بر اساس دستورالعمل جدید که اسفند ۱۴۰۳ در نشست شورای تخصصی تصویب شد، مسیر جایگزینی برای جذب دستیار در چهار رشته یادشده طراحی شده است. این مسیر برای دانشجویان دوره پزشکی عمومی (اینترن‌ها) و پزشکان عمومی واجد شرایط باز شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطر نشان کرد: اینترن‌هایی که ۱۵ ماه از دوران کارورزی خود را گذرانده‌اند، می‌توانند با گذراندن بخش‌های اصلی (داخلی، جراحی، کودکان، زنان، قلب، روان‌پزشکی و اورژانس) درخواست ورود به یکی از این چهار رشته را بدهند همچنین پزشکان عمومی که کمتر از ۵ سال از فراغت آنها می‌گذرد و زیر ۴۰ سال سن دارند، واجد شرایط ورود هستند.

واحدی افزود: حتی برای پزشکانی که در شبکه‌های بهداشت یا بخش‌های ستادی دانشگاه‌ها فعالیت داشته‌اند، با کمتر از ۱۰ سال قابل انجام است.

به گفته وی، پس از ارائه درخواست، مدارک متقاضیان توسط دانشگاه بررسی شده و در صورت احراز شرایط، پرونده آنان به گروه مربوطه ارسال می‌شود و در مرحله بعدی، مصاحبه‌ای حضوری توسط مدیر گروه و اساتید انجام می‌شود تا علاقه‌مندی، توان فیزیکی و قابلیت علمی فرد بررسی شود. پس از تأیید، مجوز نهایی توسط دبیرخانه شورای تخصصی صادر می‌شود.

وی افزود: نکته مهم در این طرح آن است که داوطلب پس از ورود به یک رشته، امکان تغییر آن را ندارد و باید تا پایان مسیر تخصص در همان رشته ادامه دهد.

واحدی درباره بازخورد گروه‌های آموزشی گفت: تا کنون، افرادی که از این مسیر وارد شده‌اند، انگیزه و علاقه بالایی نشان داده‌اند. برخلاف مسیر آزمونی که گاهی داوطلبان در انتخاب‌های پایین‌تر خود پذیرش می‌شوند، این افراد با علاقه شخصی وارد رشته شده‌اند که تأثیر مثبت در عملکرد آنها داشته است.

معاون تخصصی و فوق تخصصی دانشکده پزشکی ادامه داد: بر اساس این طرح، برخی از دستیاران توانمند می‌توانند از بورسیه تحصیلی برخوردار شوند. در این صورت، حقوق و مزایای یک استادیار را در دوران تحصیل دریافت کرده و پس از فارغ‌التحصیلی، به‌عنوان عضو هیئت علمی جذب دانشگاه می‌شوند.

به گفته وی، آخرین مهلت ثبت‌نام برای برای دوره جاری تا پایان خرداد است، این فرصت به‌عنوان تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری است و در صورت تأیید دبیرخانه، ممکن است تمدید شود، در غیر این‌صورت، برای سال تحصیلی آینده مجدداً اعلام خواهد شد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->