وزیر آموزش و پرورش: مشارکت و مردمی‌سازی، مهم‌ترین رویکرد نهضت مدرسه‌سازی است حدود ۱۰ هکتار از مراتع بام ایران در آتش سوخت اسامی محصولات آرایشی فاقد مجوز منتشر شد (۳ مرداد ۱۴۰۴) شرکت ۳ هزار داوطلب در آزمون دادگستری خراسان رضوی (۳ مرداد ۱۴۰۴) خودروی کارکنان گمرک پیشین توسط قاچاقچیان سوخت مورد حمله مسلحانه قرار گرفت (۳ مرداد ۱۴۰۴) زمان آغاز تردد دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره اعلام شد حکم قصاص برای قاتل امیرحسین خالقی صادر شد | پرونده قتل الهه حسین‌نژاد در نوبت بررسی ویژه دادگاه کیفری افتتاح بیش از ۲۷۰ مدرسه جدید در خراسان رضوی تا پایان شهریور ۱۴۰۴ | بازنشستگان، عضو هیئت‌امنای مدارس جدید می‌شوند+ فیلم جذب پنج هزار و ۵۶۰ معلم جدید در مدارس خراسان رضوی| روزانه دو مدرسه در استان ساخته می‌شود (۳ مرداد ۱۴۰۴) انفجار، آتش‌سوزی و قطع برق سریالی در اسرائیل به تل‌آویو رسید مراسم افتتاحیه خانه چتر ویژه کودکان بی‌سرپرست در مشهد برگزار شد (۲ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم مشاور وزیر آموزش و پرورش: مدارس غیرفعال، تعیین تکلیف می‌شوند یک کشته و ۴ مصدوم در پی تصادف در خواف خراسان رضوی (۲ مرداد ۱۴۰۴) در این روزهای گرم اگر هوای آب‌تنی به سرتان زد مراقب غرق‌شدگی باشید | غرق بی‌توجهی نشوید! حجم آب سد‌های مشهد به ۷ درصد رسید | هشدار خروج سد‌های تأمین آب از مدار تاکید نمایندگان خراسان رضوی در مجلس بر حمایت از توانمندسازی معلولان و مددجویان بهزیستی | پیشگیری از معلولیت ها ضروری است + ویدئو معاون استاندار خراسان رضوی: خواستار کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب پذیر هستیم یک نماینده مجلس: خودروسازان داخلی باید پاسخگوی تعداد بالای معلولیت‌ها براثرِ تصادف باشند آیا لایه‌ای که بر سطح آبلیموی خانگی ایجاد می‌شود، بی‌خطر است؟ نشانه‌های کم‌آبی بدن کدام اند؟ آیا پای ویروس خطرناک جهان به ایران رسیده است؟ آیا رژیم غذایی بر خطر یبوست تأثیر می‌گذارد؟ سهمیه‌های کنکور زیر تیغ اصلاحات جدید | سهمیه‌ها چطور تعیین تکلیف می‌شوند؟ توصیه‌های رئیس اورژانس به زائران پیاده اربعین حمایت کمیسیون آموزش مجلس از تسهیل تحصیل مددجویان و معلولان تحت پوشش بهزیستی معاون وزیر کار: بیش از ۴۰ درصد دانش آموختگان نمی‌توانند شغل مناسب پیدا کنند اعطای سهام ساخت ۵ ساختگاه پنل خورشیدی به ۲۵۰۰ مددجو در مشهد رئیس سازمان بهزیستی: زیست‌بوم توسعه مشارکت‌های مردمی تشکیل می‌شود | کمک ۴۰۰ میلیاردی خیرین در خراسان رضوی + فیلم اطلاعیه رسمی درباره انفجار کنترل‌شده در حوالی قم (۲ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

خطر تبدیل سد ژاوه کردستان به آلوده‌ترین سد کشور

  • کد خبر: ۳۳۹۰۸۹
  • ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۳
خطر تبدیل سد ژاوه کردستان به آلوده‌ترین سد کشور
استادیار دانشگاه کردستان‌ گفت: آبگیری مرحله‌ای و پرحاشیه سد ژاوه در کردستان، بدون توجه به هشدارها و مخالفت صریح کارشناسان زیست‌محیطی و آب، موجی از نگرانی‌ها را نسبت به تبدیل شدن این سد به آلوده‌ترین سد کشور برانگیخته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حبیب الله محمدی با تاکید بر اینکه با آبگیری سد ژاوه، این سد به آلوده‌ترین سد کشور تبدیل می‌شود، اظهار کرد: در شرایط کنونی، آبگیری سد ژاوه به صورت «مرحله‌ای و اصطلاحاً گام‌به‌گام مدیریت‌شده»، بازی خطرناک و از پیش باخته‌ای است.

وی افزود: با وجود آلودگی بالای رودخانه‌های قشلاق و گاوه‌رود و پس از گذشت بیش از ۱۰ سال، اکنون آبگیری ناگهانی و بی‌سروصدای سد ژاوه بدون در نظر گرفتن ملاحظات زیست‌محیطی و عواقب فاجعه‌بار آن در حال انجام است.

به گفته استادیار دانشگاه کردستان، این سد با توجه به مکان یابی اشتباه و ورود فاضلاب‌های متعدد روستایی، شهری، صنعتی و کشاورزی از حوضه آبریز باعث ورود مواد آلاینده بسیار زیادی شده و آبگیری آن در شرایط فعلی بسیار خطرناک و زیان‌بار خواهد بود.

وی ادامه داد: متاسفانه تست آبگیری سد ژاوه بدون اخذ موافقت کارشناسان دستگاه‌های مرتبط و صاحبنظران استان صورت گرفته است، این اقدام علاوه بر نابود کردن زیستگاه‌های مسیر رودخانه و حریم در فصل گرم سال و تهدید کشاورزی منطقه، منجر به ایجاد مخزنی از آب با کیفیت نامناسب حاوی گاز متان و بوی تعفن سولفید هیدروژن در کریدور هوای شهر سنندج خواهد شد و در صورت استفاده از این آب برای کشاورزی، تهدیدی جدی برای آب و خاک منطقه و بهداشت و سلامت ساکنان به شمار می‌رود.

محمدی تصریح کرد: از سال ۱۳۹۹ تاکنون (نزدیک به ۵ سال)، مسئولان مربوطه وعده آبگیری و بهبود شرایط و جذب اعتبارات را داده‌اند، اما در عمل، نه تنها مسئله ژاوه حل نشده بلکه وضعیت بدتر شده است.

وی اعلام کرد: در آخرین پایش آب ورودی سد ژاوه توسط یکی از اساتید دانشگاه کردستان، فسفر کل ۰/۶۴۷ و ازت کل ۳/۱۹ میلی‌گرم بر لیتر، توتال و فکال کلیفرم هر دو بیش از cell/ml ۱۱۰۰ گزارش شده‌اند که فراتر از حد مجاز است و در صورت آبگیری، سد ژاوه به دلیل بار میکروبی بالا، غلظت بسیار زیاد فسفر و بلوم‌های شدید جلبکی می‌تواند به آلوده‌ترین سد کشور تبدیل شود. همچنین پدیده ترموکلاین و لایه بندی حرارتی در این دریاچه می تواند باعث شرایط بحرانی اکولوژیکی در دریاچه به ویژه در فصول گرم شود.

این استاد دانشگاه یادآور شد: با توجه به دلایل علمی قوی و نظرات صریح کارشناسان دستگاه‌های ذی‌ربط در خصوص مخالفت با آبگیری سد ژاوه در شرایط کنونی، به جد درخواست رسیدگی فوری به منظور جلوگیری از بروز پیامدهای ناگوار این اقدام را داریم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->