همه مرز‌های زمینی کشور باز است (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) بورس تا چه زمانی تعطیل است؟ دستور استاندار خراسان رضوی برای صدور پروانه‌های صنایع محور غرب مشهد ظرف یک ماه آینده تداوم روند افت قیمت خودرو‌های داخلی (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) تداوم فعالیت‌های تجاری در مرز‌های پاکستان | واردات تمامی کالا‌ها به‌ویژه برنج از این مرز‌ها صورت می‌گیرد سخنگوی ستاد شرایط اضطراری خراسان رضوی: ارزاق، آرد نانوایی‌ها و سوخت در مشهد و استان به طور منظم توزیع می‌شود حمله رژیم صهیونیستی به ایران کدام ارز‌های جهانی را تهدید می‌کند؟ تأمین پایدار کالاهای اساسی در شهر‌های مسافرپذیر استقرار ۱۷ جایگاه سیار سوخت‌رسان در مناطق مختلف تهران (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) اعلام نرخ طلا در مشهد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) | کاهش قیمت طلا آغاز فعالیت نانوایی‌های سیار طی روز‌های آینده تمدید مجدد لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا ۲ بامداد صبح چهارشنبه (۲۸ خرداد ۱۴۰۴) تشکیل قرارگاه مرکزی شهید سلامی برای توزیع گسترده کالاهای اساسی نحوه استرداد بلیت قطار اعلام شد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) + جزئیات فعالیت شعب کشیک بیمه برای پرداخت خسارات شخص ثالث (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) دلار بازار آزاد امروز چند قیمت خورد؟ (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) شعب بانک‌های سراسرکشور فعال هستند | خدمات ساتنا و پایا برقرار است (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) افزایش عرضه گوشت تنظیم‌بازاری در فروشگاه‌های زنجیره‌ای (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) تشکیل کارگروه‌های تنظیم بازار | تخلفات را از طریق ۱۳۵ و ۱۲۴ اعلام کنید با احتکارکنندگان کالا و اخلالگران نظام توزیع، برخورد قانونی می‌شود تولید و توزیع مستمر روغن خوراکی به صورت روزانه افزایش قیمت نفت به بیش از ۷۳ دلار (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) دست برتر ایران در تأمین انرژی دنیا بهای جهانی طلا روی دور افزایش (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) ناظر گمرکات خراسان رضوی: در گمرک با هیچ مشکلی روبه رو نیستیم سقف افزایش اجاره بها در  مشهد تعیین شد | حمایت شکننده از  مستأجران قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) | افت قابل توجه قیمت سیب زمینی تحویل ۹۷ درصد سکه‌های پیش فروش در اردیبهشت ماه به برندگان
سرخط خبرها

دست برتر ایران در تأمین انرژی دنیا

  • کد خبر: ۳۳۹۲۳۱
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۶
دست برتر ایران در تأمین انرژی دنیا
در نبرد‌های نظامی بین کشورها، هر کشوری قدرت‌های خود را به رخ دیگری می‌کشد و قصد ضربه‌زدن به طرف مقابل را دارد. در نبرد تحمیلی رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه ایران، نیروی نظامی کشورمان باقدرت، توان نظامی ایران را در فلج‌کردن بخش‌های مهمی از سرزمین‌های اشغالی درمعرض دید جهانیان قرار داد.

نبرد تحمیلی رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه ایران، یک جنگ نابرابر است و ایران، هم دربرابر رژیم صهیونیستی و هم دربرابر آمریکا و کشور‌های اروپایی درحال مقاومت است.

جمهوری اسلامی ایران در این بین، دست برتر را دارد؛ چراکه با دراختیارداشتن تنگه هرمز و بستن آن به عنوان موقعیتی استراتژیک در حمل‌ونقل نفت، می‌تواند قلب اقتصادی کشور‌های اروپایی و آمریکایی را نشانه بگیرد.

آمار‌ها نشان می‌دهد روزانه حدود ۱۰۰ میلیون بشکه نفت در جهان مصرف می‌شود که ۵۳ میلیون بشکه از آن از طریق دریا‌ها جابه‌جا شده و سهم تنگه هرمز از این عدد حدود ۳۲ درصد است. از طرف دیگر، ۲۰ درصد از نفت خام تجاری دنیا از این تنگه تأمین می‌شود.

چندی پیش، رسانه آمریکایی نیویورک‌تایمز در تحلیلی، به این موضوع پرداخت و اذعان کرد که ایران یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت خام در جهان است و موقعیتی راهبردی در شمال تنگه هرمز دارد؛ بنابراین، هرگونه تهدید یا اختلال در عبور و مرور نفتکش‌ها از این مسیر، می‌تواند بازار جهانی انرژی را دچار بحران کند.

تا اینجای کار، تشدید درگیری‌ها میان ایران و اسرائیل قیمت نفت جهانی را تا ۱۲ درصد افزایش داده است و طبق گفته کارشناسان، انسداد تنگه هرمز می‌تواند قیمت نفت را بین ۸ تا ۳۱ دلار در هر بشکه افزایش دهد. برخی تحلیلگران قیمت نفت را درصورت بسته‌شدن تنگه هرمز، تا ۲۰۰ دلار در هر بشکه نیز پیش‌بینی کرده‌اند.

حال سؤال اینجاست که چرا آمریکا بیشترین نگرانی را در اقدام عملی ایران در انسداد این تنگه دارد؟

افزایش قیمت نفت بیش از هر کشوری آمریکا را دچار بحران می‌کند. روزنامه نیویورک‌تایمز به این نکته اشاره کرده است که افزایش بهای نفت، می‌تواند فشار مستقیمی بر مصرف‌کنندگان آمریکایی وارد آورد و فضای این کشور را به بحران اقتصادی بکشاند.

از طرف دیگر، سابقه تاریخی تلخ آمریکا در شوک‌های قیمتی نفتی در سال‌های ۱۹۷۳ و ۱۹۷۹ حاکی از رکود اقتصادی شدید در این کشور بوده است.

آمریکا به‌خوبی می‌داند که درصورت گسترش جنگ به دیگر بخش‌های خاورمیانه، اقتصاد کشورش دچار نوسانات قیمتی شدید، ریسک‌های تورمی و بی‌ثباتی اقتصادی می‌شود.

اکنون نیز آمریکا در تلاش است تا برای نجات کشور خود از بحران اقتصادی دیگر، با داشتن نگاه بالا به پایین، ایران را تحت فشار قرار دهد و پای میز مذاکره بکشاند و خواسته‌های خود را به کشورمان تحمیل کند.

همان‌طورکه سران کشور در نبرد نظامی دربرابر رژیم صهیونیستی کوتاه نیامده‌اند، در این جنگ اقتصادی نیز عقب نخواهند نشست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->