صدور مجوز تغییر کاربری برای ۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی در خراسان رضوی قیمت امروز میوه و تره‌بار اعلام شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) | انجیر به بازار مشهد آمد آتش سوداگری در بحران بی‌آبی | گزارش شهرآرانیوز از بازار داغ خرید و فروش پمپ و مخزن آب در مشهد زندگی سخت کارگران و بازنشستگان با حقوق زیر ۲۰ میلیون تومان نصب پمپ مستقیم هزینه قبض آب منازل را تا ۲۰ برابر بیشتر می‌کند ویدئو| ماجرای یک تن برنج وارداتی که گم شد! درآمد ۲۸۱ میلیارد تومان شرکت بورس تهران در یکسال اخیر جزئیات افزایش مالیات کالاهای آسیب‌رسان به سلامت | از سمبوسه و فلافل تا کاشت ناخن برای نخستین بار سامانه جامع قراردادهای داخلی صنعت نفت راه اندازی شد پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت دیگنیتی پرستیژ چقدر است؟ رشد اندک قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | آریسان ۵۸۲ میلیون تومان اختلاف قیمت ۲۰۰ هزار دینار ارز اربعین و بازار آزاد چقدر می‌شود؟ (۴ مرداد ۱۴۰۴) کنتور هوشمند یک عامل بازدارنده برای مشترکین پرمصرف است | در مشهد زیر ۱۰ درصد مشترک پرمصرف داریم آغاز فروش فوق‌العاده ۱۱ محصول ایران خودرو از امروز (۴ مرداد ۱۴۰۴) + جزئیات مشتری محصولات ایران خودرو نصف شد واکنش منفی بورس به مذاکرات ایران و ۳ کشور اروپایی | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ مرداد ۱۴۰۴) خرید تضمینی گندم از ۶.۷ میلیون تن فراتر رفت (۴ مرداد ۱۴۰۴) بانک مرکزی: کارمزد اضافه در تبدیل ارز ممنوع است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۴ مرداد ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد بیشتر از ۸۸ هزار تومان جزئیات راه‌اندازی قطار مسافری در ۳ مسیر جدید به دوشنبه، هرات و آنکارا اعلام فهرست انواع گوشت و فرآورده معاف از مالیات بر ارزش افزوده قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) واردات پارچه کاهش یافت | کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی تحقق شعار سال در صنف طلافروشان با بازتولید طلای مستعمل | سود فروش طلای دست‌دوم، در جیب عده‌ای سرمایه‌دار بیش از ۴۰ همت، خسارت قطعی برق به صنایع خراسان رضوی | پرداخت خسارت‌ها در هاله‌ای از ابهام آخرین اخبار از بیمه رانندگان کامیون و تاکسی‌های اینترنتی از زبان وزیر آغاز فروش ارز اربعین از امروز در ۴ بانک (۴ مرداد ۱۴۰۴) + قیمت قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴) | افزایش قیمت ۵ قلم میوه در یک هفته اخیر
سرخط خبرها

دست برتر ایران در تأمین انرژی دنیا

  • کد خبر: ۳۳۹۲۳۱
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۶
دست برتر ایران در تأمین انرژی دنیا
در نبرد‌های نظامی بین کشورها، هر کشوری قدرت‌های خود را به رخ دیگری می‌کشد و قصد ضربه‌زدن به طرف مقابل را دارد. در نبرد تحمیلی رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه ایران، نیروی نظامی کشورمان باقدرت، توان نظامی ایران را در فلج‌کردن بخش‌های مهمی از سرزمین‌های اشغالی درمعرض دید جهانیان قرار داد.

نبرد تحمیلی رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه ایران، یک جنگ نابرابر است و ایران، هم دربرابر رژیم صهیونیستی و هم دربرابر آمریکا و کشور‌های اروپایی درحال مقاومت است.

جمهوری اسلامی ایران در این بین، دست برتر را دارد؛ چراکه با دراختیارداشتن تنگه هرمز و بستن آن به عنوان موقعیتی استراتژیک در حمل‌ونقل نفت، می‌تواند قلب اقتصادی کشور‌های اروپایی و آمریکایی را نشانه بگیرد.

آمار‌ها نشان می‌دهد روزانه حدود ۱۰۰ میلیون بشکه نفت در جهان مصرف می‌شود که ۵۳ میلیون بشکه از آن از طریق دریا‌ها جابه‌جا شده و سهم تنگه هرمز از این عدد حدود ۳۲ درصد است. از طرف دیگر، ۲۰ درصد از نفت خام تجاری دنیا از این تنگه تأمین می‌شود.

چندی پیش، رسانه آمریکایی نیویورک‌تایمز در تحلیلی، به این موضوع پرداخت و اذعان کرد که ایران یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت خام در جهان است و موقعیتی راهبردی در شمال تنگه هرمز دارد؛ بنابراین، هرگونه تهدید یا اختلال در عبور و مرور نفتکش‌ها از این مسیر، می‌تواند بازار جهانی انرژی را دچار بحران کند.

تا اینجای کار، تشدید درگیری‌ها میان ایران و اسرائیل قیمت نفت جهانی را تا ۱۲ درصد افزایش داده است و طبق گفته کارشناسان، انسداد تنگه هرمز می‌تواند قیمت نفت را بین ۸ تا ۳۱ دلار در هر بشکه افزایش دهد. برخی تحلیلگران قیمت نفت را درصورت بسته‌شدن تنگه هرمز، تا ۲۰۰ دلار در هر بشکه نیز پیش‌بینی کرده‌اند.

حال سؤال اینجاست که چرا آمریکا بیشترین نگرانی را در اقدام عملی ایران در انسداد این تنگه دارد؟

افزایش قیمت نفت بیش از هر کشوری آمریکا را دچار بحران می‌کند. روزنامه نیویورک‌تایمز به این نکته اشاره کرده است که افزایش بهای نفت، می‌تواند فشار مستقیمی بر مصرف‌کنندگان آمریکایی وارد آورد و فضای این کشور را به بحران اقتصادی بکشاند.

از طرف دیگر، سابقه تاریخی تلخ آمریکا در شوک‌های قیمتی نفتی در سال‌های ۱۹۷۳ و ۱۹۷۹ حاکی از رکود اقتصادی شدید در این کشور بوده است.

آمریکا به‌خوبی می‌داند که درصورت گسترش جنگ به دیگر بخش‌های خاورمیانه، اقتصاد کشورش دچار نوسانات قیمتی شدید، ریسک‌های تورمی و بی‌ثباتی اقتصادی می‌شود.

اکنون نیز آمریکا در تلاش است تا برای نجات کشور خود از بحران اقتصادی دیگر، با داشتن نگاه بالا به پایین، ایران را تحت فشار قرار دهد و پای میز مذاکره بکشاند و خواسته‌های خود را به کشورمان تحمیل کند.

همان‌طورکه سران کشور در نبرد نظامی دربرابر رژیم صهیونیستی کوتاه نیامده‌اند، در این جنگ اقتصادی نیز عقب نخواهند نشست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->