جزئیات اجرای طرح حذف چهار صفر از پول ملی + فیلم (۱۳ مهر ۱۴۰۴) آسمان کشور پویاتر شد | سرمایه‌گذاری ۱۲.۴ همتی در صنعت هوایی در دولت چهاردهم قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۳ مهر ۱۴۰۴) | افت شدید قیمت‌ها بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۳ مهر ۱۴۰۴) | عبور پراید از ۵۰۰ میلیون هشدار اتحادیه طلا و جواهر مشهد درباره خریدوفروش طلای آب‌شده قاضی‌زاده هاشمی: وزارت جهاد کشاورزی قیمت مرغ را به‌درستی مدیریت نمی‌کند + فیلم سهولت در ضدعفونی و تهویه؛ چرا آب ژاول و ساید چنل استریم بهترین انتخاب هستند؟ شوک جدید به بازار | افزایش ۳۰ درصدی قیمت لپ‌تاپ قیمت سکه‌های پارسیان چقدر شد؟ (۱۳ مهر ۱۴۰۴) + جدول فتح قله ۲.۸ میلیون واحدی در بورس | رشد بیش از ۲ درصدی شاخص کل (۱۳ مهر ۱۴۰۴) شانس برنده شدن در قرعه‌کشی ایران خودرو چقدر است؟ (۱۳ مهرماه ۱۴۰۴) عرضه تجاری آیفون ۱۷ با قیمت نجومی ۲۸۰ میلیون تومانی آغاز شد (۱۳ مهر ۱۴۰۴) قیمت گوشت و مرغ در مشهد اعلام شد (۱۳ مهر ۱۴۰۴) + جدول افزایش تقاضا برای دارایی‌های امن | بیت‌کوین از ۱۲۵ هزار دلار عبور کرد (۱۳ مهر ۱۴۰۴) مصرف ۴۰ درصد بنزین کشور در ۵ استان کشور | خراسان رضوی، دومین استان در مصرف بنزین کشور همایش بین‌المللی تجارت استان‌ها، در مشهد برگزار می‌شود | حمل‌ونقل، ظرفیت مهم خراسان رضوی در پیمان شانگهای کارگران شرکتی در انتظار تغییر وضعیت | چرا وعده‌های ساماندهی کارگران شرکتی عملی نمی‌شود؟ قیمت دلار در مشهد کاهش یافت (۱۳ مهر ۱۴۰۴) برنج با قیمت مصوب به دست مردم نمی‌رسد | چپاول مردم در غفلت ناظران بررسی قیمت امروز گل تازه و نگین زعفران (۱۳ مهر ۱۴۰۴) | هر کیلو گل زعفران چند؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۱۳ مهر ۱۴۰۴) | افزایش قیمت کیوی، لیموشیرین، هلو و سیب زمان قرعه‌کشی ایران خودرو برای اولویت بندی دور هشتم (مهرماه ۱۴۰۴)  مشخص شد + جزئیات قیمت امروز دینار عراق، دینار کویت، لیر ترکیه و روپیه پاکستان در مشهد (۱۳ مهر ۱۴۰۴) معیار دهک‌بندی خانوار‌ها و دریافت یارانه چیست؟ کاهش چشمگیر بیماری‌های دامی و رشد تولید گوشت در خراسان رضوی نرخ امروز طلا در مشهد اعلام شد (۱۳ مهر ۱۴۰۴) ویدئو | اقدام بانک‌مرکزی برای جلوگیری از کلاهبرداری با چک تصمیم جدید درباره تغییر دستمزد کارگران | افزایش دستمزد بالاتر از نرخ تورم در دستور کار قرار گرفت؟
سرخط خبرها

تأمین‌اجتماعی به کارفرمایان برای پرداخت حق‌بیمه حداقل ۱۰ روز مهلت بدهد

  • کد خبر: ۳۴۰۲۴۲
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۹
تأمین‌اجتماعی به کارفرمایان برای پرداخت حق‌بیمه حداقل ۱۰ روز مهلت بدهد
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار گفت: ما جامعه کارفرمایی می‌دانیم که سازمان تأمین‌اجتماعی نیز دچار مشکل در پرداخت حقوق بازنشستگان کشور است، اما در این زمینه بهتر است خود دولت ورود کند تا این سازمان بتواند در پرداخت حق‌بیمه به کارفرمایان، یک مهلت ۱۰ روزه یا بیشتر بدهد.

به گزارش شهرآرانیوز، در روز‌های اخیر پس از التهابات ناشی از حمله نظامی رژیم اسرائیل به کشورمان و با افزایش برخی مشکلات برای واحد‌های اقتصادی و تولیدی و شبکه‌های مالی-بانکی کشور، چالش‌های جدیدی برای کارفرمایان و تولیدکنندگان و به‌تبع آن کارگران در بخش‌های مختلف ایجاد شده است. از جمله مواردی که در این زمینه مشکلاتی را برای کارگران کشور ایجاد کرده، بحث پرداخت بموقع حق‌بیمه مندرج در لیست‌های بیمه کارگاه‌هاست که هر ماه توسط کارفرمایان پرداخت می‌شود. 

با توجه به اینکه در پایان خردادماه، بسیاری از کارفرمایان برای پرداخت این حق‌بیمه‌ها مشکل دارند و تأخیر در پرداخت این حق‌بیمه‌ها موجب برخورد قانونی سازمان تأمین‌اجتماعی از طریق وضع جریمه و قطع احتمالی خدمات درمانی بیمه‌شدگان است، لذا در این شرایط بسیاری از کارفرمایان به‌ویژه در کارگاه‌های خرد و متوسط، از تأمین‌اجتماعی یک مهلت برای پرداخت مطالبه می‌کنند.

این مطالبه در شرایطی است که سازمان تأمین‌اجتماعی نیز به دلیل عدم برخورداری از پشتوانه بانک رفاه کارگران، وابستگی بیشتری به حق‌بیمه واریزی (به‌جهت پرداخت مستمری بازنشستگان) دارد.

هرچند در گذشته‌های دور سازمان تأمین‌اجتماعی توانسته در برخی شرایط خاص و بحرانی کشور، چنین خدماتی را ارائه دهد و آسان‌گیری‌های موقتی را بر کارفرمایان و کارگاه‌ها اعمال کند، اما اینکه در شرایط فعلی چنین امکانی قابلیت تکرار داشته باشد، بدون‌شک نیازمند حمایت دولت است. 

عباس اورنگ، کارشناس و از پرسنل سازمان تأمین‌اجتماعی، در این رابطه می‌گوید: ما در شرایط خاصی در کشور قرار داریم و در این شرایط حساس جنگی، همه باید به هم کمک کنیم. این یاری صرفاً نمی‌تواند از سوی یک نهاد باشد. این شرایط طی هفته اخیر رخ داده و کارفرمایان محترم باید لیست بیمه اردیبهشت‌ماه خود را پرداخت کنند و در این فاصله، حق‌بیمه پرداختی مربوط به ۷ درصد حقوقی است که در ماه گذشته از حقوق کارکنان خود کسر کردند. به‌ویژه اینکه سازمان تأمین‌اجتماعی با توجه به متناسب‌سازی‌ها و هزینه‌هایی که قبلاً دولت قرار بود بابت آن پرداخت کند و هنوز نکرده، دچار مشکل کسری است. 

وی افزود: سازمان تأمین‌اجتماعی متوجه است که کارفرمایان در شرایط فعلی نیازمند یاری هستند، اما باید به یاد داشته باشیم که تأمین‌اجتماعی با همین حق‌بیمه در شرایط بحرانی باید معیشت چهار میلیون بازنشسته را نیز تأمین کند. این امکان وجود ندارد که بازنشستگان را نیز معطل کنیم. در این شرایط، دولت شاید بتواند بخشی از این بار را به دوش بکشد، اما دولت هم محدودیت‌هایی در این روز‌ها دارد که قبلاً پیش‌بینی نکرده است. ما همه باید با هم کمک کنیم و باید بسیجی در جامعه ایجاد کنیم که کارفرمایان نیز در آن همیاری کنند. ضمن اینکه بر این باور هستیم که همه صنوف دچار بحران نشدند و این موضوع مربوط به برخی صنوف است؛ لذا باید در این شرایط همه تحمل و یاری‌رسانی کنیم. 

این موضوع البته موضع خاص مدیران و کارشناسان سازمان تأمین‌اجتماعی است که شاید برخی فعالان صنفی کارفرمایی و حتی کارگری با آن همسو نباشند؛ در مطالبات بسیاری از کارفرمایان خرد و کوچک، موضوع تداوم فعالیت بنگاه بدون جریمه و ثبت تخلف به‌خاطر تأخیر در پرداخت حق‌بیمه و مالیات مطرح شده؛ در این میان این افراد، برای تداوم کار مهلت حداقل ده‌روزه برای پرداخت حق‌بیمه را مطالبه می‌کنند.

در این ارتباط، علی اصغر آهنی‌ها، عضو کمیته کار و تأمین‌اجتماعی اتاق بازرگانی و نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار نیز اظهار کرد: اقدام خصمانه و خبیثانه رژیم اسرائیل با همکاری آمریکا و ایادی آن‌ها، مشکلاتی برای کشور به وجود آورده است. طبیعتاً ما داخل یک درگیری دامنه‌دار شدیم که شرایطی غیرعادی به ما تحمیل می‌کند و بخشی از کارگاه‌ها و کارفرمایان ما که تاب‌آوری کمتری دارند، دچار مشکلاتی در پرداختی‌ها و اختلال و توقف‌ها در بازار می‌شوند و وصول درآمدهایشان اندکی به تأخیر می‌افتد. 

وی افزود: در این شرایط جا دارد که دستگاه‌های مسئول مانند اداره مالیات و سازمان تأمین‌اجتماعی در وصول مالیات و حق‌بیمه، تمهیدات لازم را انجام دهند تا از آسیب به کارگاه‌ها و جریمه و ایجاد مشکل برای کارفرمایان جلوگیری شود و برای تولید کشور و معیشت کارگران نیز مشکلی ایجاد نشود. این مشکل البته این روز‌ها بیشتر گریبان کارگاه‌ها و کارفرمایان خرد را گرفته، اما برای بخش قابل ملاحظه‌ای از کارفرمایان بزرگ کشور نیز این روز‌ها چنین مشکلی وجود دارد که همه این‌ها ناشی از لزوم پرداخت حق‌بیمه در رأس موعد مقرر است. 

آهنی‌ها تصریح کرد: فعلاً باید به این موضوع فکر کنیم که از این بحران با تدبیر و همکاری و هم‌فکری خارج شویم و لازم است در این زمینه سازمان تأمین‌اجتماعی وارد مذاکراتی با کارفرمایان شود. در این زمینه باید موضوع اقتصاد را جدی بگیریم تا بحران دیگری گریبان کشور را نگیرد. ما از دستگاه‌ها انتظار داریم همان‌طورکه کارفرمایان در بحث ناترازی‌ها و نبود آب و برق و گاز و… کار را پیش‌ بردند و شرایط را تحمل کردند، آن‌ها نیز تسهیلاتی به‌ویژه در حوزه حق‌بیمه برای کارگاه‌هایی که دچار مشکل نقدینگی و وصول درآمد هستند، در نظر بگیرند. 

این عضو کارفرمایی شورای عالی کار در پایان خاطرنشان کرد: البته ما جامعه کارفرمایی می‌دانیم که سازمان تأمین‌اجتماعی نیز دچار مشکل در پرداخت حقوق بازنشستگان کشور است، اما در این زمینه بهتر است خود دولت ورود کند تا این سازمان بتواند در پرداخت حق‌بیمه به کارفرمایان، یک مهلت ده‌روزه یا بیشتر بدهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->