دستگیری سرکرده‌های باند «ساعت‌های طلایی» در مشهد زلزله قوی ترکیه را لرزاند (۵ آبان ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی کارگروه گردوغبار برای شهروندان مشهدی صادر شد (۵ آبان ۱۴۰۴) راز سفید شدن موها چیست؟ آتش‌سوزی در جنگل‌های ارس هزار مسجد مهار شد | نابودی هزار اصله نهال در کلات (۵ آبان ۱۴۰۴) + فیلم تأکید وزارت بهداشت بر ضرورت همکاری همه دستگاه‌ها برای مقابله با پشه «آئدس» و کنترل تب دِنگی زن مفقود شده سبزواری پس از یک هفته در یک چاه ۱۵ متری پیدا شد + فیلم با ۴۰۰۰ قدم پیاده‌روی در هفته، مرگ را از خود دور کنید آیا تخم مرغ باعث بالا رفتن کلسترول خون می‌شود؟ تفاهم اولیه با سرمایه‌گذار ترک برای اجرای طرح قطار مشهد_گلبهار_چناران هشدار پلیس فتا: فریب آگهی‌های استخدام جعلی در دیوار و شیپور را نخورید شینا انصاری: هیچ ملتی از خطر بحران‌های زیست‌محیطی مصون نیست پیشرفت ۸۰ درصدی واکسیناسیون تب برفکی در خراسان رضوی | هیچ موردی از سویه غیربومی در استان مشاهده نشده است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۵ آبان ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر سرمای آخر هفته باشند تربیت بدنی، پروردن روح و جان دانش‌آموزان است آمار مرگ‌های ناشی از مسمومیت با قرص برنج | این استان‌ها بیشترین موارد مسمومیت را دارند آیا گرسنگی طولانی‌مدت می‌تواند به کاهش وزن مؤثرتر کمک کند؟ چه عواملی باعث سقط جنین می‌شود؟ پرستار، ستون فقرات نظام سلامت پرستاران مشهدی در روزی که به نامشان است، از مهم‌ترین دغدغه هایشان می‌گویند | مرهم‌سازان بی‌مرهم مراقب قاتل خاموش خانه‌ها باشید دود قلیان، این گونه ضربان قلب را به هم می‌ریزد مهم‌ترین توصیه‌ها برای پیشگیری از آنفلوانزا زلزله، سیرچ کرمان را لرزاند + جزئیات (۴ آبان ۱۴۰۴) تأکید سازمان بازرسی به نظارت بر اجرای قوانین مربوط به پرستاران خسارتی از زلزله ۴.۴ ریشتری نهاوند گزارش نشده است |حضور تیم‌های ارزیاب در محل حادثه بودجه صندوق بیماران خاص و صعب العلاج کافی نیست ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بیمار خاص و صعب العلاج نشان‌دار شده‌اند
سرخط خبرها

بیمارستان‌های دولتی موظف به ارائه تمامی خدمات مراقبتی به مادران باردار هستند + جزئیات

  • کد خبر: ۳۴۰۹۳۲
  • ۰۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۸
بیمارستان‌های دولتی موظف به ارائه تمامی خدمات مراقبتی به مادران باردار هستند + جزئیات
رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت درباره وضعیت ارائه خدمات درمانی به زنان باردار در شرایط کنونی کشور توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «زهرا طاولی» توضیح داد: با توجه به این‌که هم مادران باردار و هم نوزادان و کودکان از اقشار آسیب‌پذیرتر نسبت به سایر گروه‌های سنی محسوب می‌شوند، بخشنامه‌ای با همکاری معاونت‌های بهداشت و درمان وزارت بهداشت تهیه شده است که بر اساس آن، مراقبت‌ها در تمامی مراکز به‌صورت فعال در حال ارائه است. در بیمارستان‌ها، این مراقبت‌ها به‌صورت شبانه‌روزی و در مراکز بهداشتی مطابق با ساعات تعیین‌شده قبلی ارائه می‌شود. 

او افزود: مادران بارداری که پیش‌تر تحت نظر مطب خصوصی بوده‌اند ولی در حال حاضر پزشک متخصص آنان در دسترس نیست یا مطب تعطیل شده است، می‌توانند به مراکز بیمارستانی دولتی یا مراکز بهداشتی ما مراجعه کرده و این مراقبت‌ها را دریافت کنند. 

وی اضافه کرد: از جمله مواردی که در این دستورالعمل به آن اشاره شده است، نوعی خودمراقبتی است. به این صورت که مادر باردار نسبت به وضعیت حرکات جنین و آگاهی از مناسب بودن یا نبودن این حرکات و نیز کنترل فشار خون توجیه باشد. 

طاولی تاکید کرد: به مادرانی که سابقه فشار خون دارند، توصیه می‌شود به‌طور مرتب فشار خود را اندازه‌گیری کرده و در صورتی که فشار بالای ۱۴ روی ۹ باشد، به مراکز درمانی مراجعه نمایند تا توصیه‌های مراقبتی به ایشان ارائه گردد. 

وی متذکر شد: اگر مادری در بیش از ۳۶ هفته بارداری به سر می‌برد، باید برای تعیین تکلیف محل زایمان اقدام کند. ممکن است مادری به منطقه‌ای مهاجرت کرده یا سفر کرده باشد که در آن‌جا نه پزشک می‌شناسد و نه مرکز بهداشتی، در این صورت باید پس از اینکه در آن منطقه مستقر شد، مراکز بهداشتی مورد نظر را شناسایی کند. 

او اشاره کرد: در صورتی که سؤال یا مشکلی درباره مراقبت‌های دوران بارداری پیش آید، می‌توانند با شماره تلفن ۴۰۳۰ تماس بگیرند که در حال حاضر، خط سلامت روان نیز در دسترس است. امکان تماس با این خط برای پرسش‌های مربوط به بارداری و مراقبت‌های آن وجود دارد و اگر مادری نیازمند مراقبت ویژه باشد، از طریق همین شماره تماس، اطلاع‌رسانی می‌شود و مادر چه برای ویزیت متخصص و چه در صورت نیاز به بستری در بیمارستان‌های دولتی، به مراکز مورد نیاز ارجاع داده می‌شود. 

رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت گفت: اگر مادری به بیمارستان مراجعه کند، حتی اگر در آن بیمارستان دولتی پرونده‌ای نداشته باشد، بیمارستان‌ها موظف هستند که تمامی مراقبت‌ها را برای او آغاز کرده و در صورت نیاز به زایمان، ادامه خدمات و روند زایمان در همان بیمارستان صورت گیرد. 

او تصریح کرد: در خصوص مادرانی که نیازمند مراقبت ویژه هستند، مانند بیماران مبتلا به فشار خون یا دیابت، در صورتی که تحت نظر پزشک خاصی بوده‌اند، می‌توانند با این سامانه‌ها تماس گرفته و از پزشکان داوطلب یا پزشکانی که از طرف دانشگاه‌ها معرفی شده‌اند، راهنمایی دریافت نمایند. 

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به تعطیلی برخی مراکز خصوصی در این روزها، آیا ظرفیت ویژه‌تری در مراکز دولتی برای ارائه خدمات درمانی به مادران باردار در نظر گرفته شده است؟ گفت: ما در حال پایش مراکز هستیم، خوشبختانه روند سونوگرافی توسط همکاران رادیولوژیست در مراکز دولتی و نیز متخصصین زنان و مامایی که در بیمارستان‌ها فعالیت می‌کنند، با همان تعداد نیروی قبلی ادامه دارد. با توجه به سفر هم‌وطنان به شهر‌های دیگر، ممکن است با ارجاع مادران از بخش خصوصی به مراکز دولتی مشکلی ایجاد نشود. 

طاولی ادامه داد:، اما در شهر‌هایی که به آنها مهاجرت یا سفر انجام شده، ممکن است با چالشی مواجه شویم که در این خصوص نیز در حال ارزیابی هستیم تا مشخص شود این مهاجرت به کدام شهر‌ها و در چه سطحی صورت گرفته است، تا بتوانیم توازن بین ارائه‌دهنده خدمت و مادر باردار برقرار کنیم. همچنین در صورت نیاز، از شهر‌های مجاور یا حتی از نیرو‌هایی که به‌صورت خصوصی فعالیت دارند، کمک گرفته خواهد شد تا شیفت‌ها پوشش داده شود.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->