نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | دلار در کانال ۸۷ هزار تومان دوبرابرشدن بار مصرف برق روزانه در مشهد طی تابستان آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | کاهش نسبی در بازار رمزارز‌ها قیمت امروز بلیت پرواز مشهد به نجف چقدر است؟ (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | بررسی جنجال ۸۰ درصدی قیمت بلیت اربعین گمرک دوغارون با حداکثر ظرفیت درحال انجام فعالیت‌های اقتصادی است نهاد‌های سرمایه‌داری دست از تضعیف حقوق کارگران مشاغل سخت و زیان‌آور بردارند هشدار خروج تدریجی لبنیات از سفره مردم | دلایل افزایش قیمت محصولات لبنی و تأثیر آن بر مصرف‌کنندگان استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: ضرورت استفاده از ظرفیت‌های استان برای راه‌اندازی ناحیه بین‌المللی نوآوری شرط جدید برای پرداخت بیمه بیکاری (۲۲ تیر ۱۴۰۴) ورود مجلس به موضوع افزایش قیمت خودرو | یک نماینده مجلس: قیمت خودرو‌ها باید به نرخ قبلی خود برگردد طلا بخریم یا سکه؟ | بهترین روش سرمایه گذاری در بازار طلا چیست؟ قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد (۲۲ تیرماه ۱۴۰۴) + جدول عرضه اوراق اختیار فروش تبعی ۲۷ نماد بورسی از فردا (۲۳ تیر ۱۴۰۴) آغاز پرداخت وام تعمیر و بازسازی مناطق جنگ‌زده به خانوارها و کسب‌وکارها قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | خیار و گوجه‌فرنگی کمتر از ۱۰ هزار تومان قیمت تخم‌مرغ در خراسان رضوی ارزان شد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت نان سنتی در تهران | قیمت‌ها مصوب است؟ فروش اقساطی، بازار خودرو را از رکود نجات می‌دهد؟ صادرات حبوبات تا اطلاع ثانوی ممنوع شد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس فردا (یکشنبه، ۲۲ تیر ۱۴۰۴) اطلاعیه سازمان امور مالیاتی: مهریه از مالیات معاف است شورای جهانی طلا: روزهای اوج بازار طلا به پایان نزدیک می‌شود کاهش نرخ بیکاری به ۷.۳ درصد در بهار ۱۴۰۴ قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۲۱ تیر ۱۴۰۴) | رکود سنگین و ثبات نسبی نرخ‌ها بررسی قیمت موبایل در مشهد (۲۱ تیر ۱۴۰۴) | سامسونگ A۵۶ فراتر از ۳۰ میلیون تومان شد ۵ شرط بانک مرکزی برای فعالیت سکو‌های فروش طلا اعلام شد (۲۱ تیرماه ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (۲۱ تیر ۱۴۰۴) کاهش بیش از یک درصدی قیمت دینار عراق (۲۱ تیر ۱۴۰۴) برنج پاکستانی را با این روش کیلویی ۲۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسانند
سرخط خبرها

آغاز واردات برنج به کشور | قیمت برنج کاهش می‌یابد؟

  • کد خبر: ۳۴۰۹۷۱
  • ۰۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۰
آغاز واردات برنج به کشور | قیمت برنج کاهش می‌یابد؟
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران اعلام کرد: با لغو ممنوعیت فصلی واردات، تسریع در تخصیص ارز و سرعت گرفتن روند ترخیص محموله‌ها از گمرکات، بازار برنج به سمت تعادل هرچه بیشتر در حرکت است.

به گزارش شهرآرانیوز، مجیدرضا خاکی با اشاره به لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج در سال جاری اظهار کرد: طبق بند ۸ مندرجات ذیل یادداشت فصل ۱۰ کتاب مقررات صادرات و واردات، ترخیص برنج از ابتدای مرداد تا پایان آبان‌ماه هر سال ممنوع است.

با این حال، انجمن واردکنندگان برنج طی ماه‌های گذشته بار‌ها با دستگاه‌های ذی‌ربط مکاتبه کرده و خواستار عدم اجرای این قانون دست‌کم در سال جاری شده بود. نهایتاً در جلسه اخیر هیئت دولت، با هدف مدیریت بازار، تصمیم بر لغو ممنوعیت گرفته شد.

وی با اشاره به دلایل این مطالبه افزود: مهم‌ترین دلیل، جلوگیری از التهابات قیمتی در بازار برنج است. سال گذشته به‌دلیل برآورد اشتباه نیاز وارداتی (حدود ۷۰۰ هزار تن) و اجرای ممنوعیت و عدم انبارش از قبل، کشور با کمبود شدید مواجه شد و قیمت‌ها از شهریورماه روند صعودی به خود گرفت. امسال نیز در صورت اجرای ممنوعیت، خطر تکرار آن تجربه وجود داشت.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران ادامه داد: برنج کیفی داخلی در بهترین حالت در پایان تیر راهی بازار شده و برداشت ارقام پرمحصول نیز از شهریور آغاز می‌شود. طبیعتاً در این فاصله زمانی، بازار به برنج وارداتی وابسته است، به‌ویژه در آستانه ماه‌های محرم و صفر که یکی از مقاطع اوج تقاضای این کالاست. در چنین شرایطی، تداوم تأمین برنج وارداتی نقش حیاتی در حفظ ثبات بازار دارد.

این فعال بخش خصوصی با اشاره به کاهش پیش‌بینی‌شده قیمت جهانی برنج در ماه‌های آینده گفت: با آغاز برداشت در هند و پاکستان از اواخر تابستان، قیمت جهانی کاهش خواهد یافت. لغو ممنوعیت واردات در این بازه زمانی، فرصت مناسبی برای تأمین برنج با قیمت پایین‌تر و ارزبری کمتر فراهم می‌کند، که در نهایت منجر به تعدیل بیشتر قیمت‌ها در بازار داخلی خواهد شد.

او درباره کنترل حجم واردات نیز گفت: با سامانه‌ای شدن فرآیند ثبت سفارشات برنج، سقف واردات برنج به‌طور کامل در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و برخلاف گذشته، واردات بی‌رویه امکان‌پذیر نیست؛ بنابراین در چنین شرایطی، تداوم ممنوعیت فصلی عملاً توجیهی ندارد؛ چراکه بیش از مقدار مشخص شده، برنج وارد کشور نخواهد شد.

واردات ۱.۴ میلیون تن؛ حداقل نیاز کشور

خاکی در ادامه با اشاره به جلسات برگزار شده با مدیران وزارت جهاد کشاورزی گفت: برآورد معاونت زراعت این وزارتخانه از میزان تولید برنج در سال زراعی پیش‌رو حدود ۱.۸ میلیون تن است. از طرفی نیاز واقعی کشور در سنوات اخیر به‌طور میانگین حدود ۳.۵ میلیون تن در سال بوده و بر این اساس حداقل نیاز وارداتی برای پوشش این فاصله، حدود ۱.۴ میلیون تن بدون احتساب ذخایر راهبردی خواهد بود.

ضرورت تسریع در تخصیص ارز و ترخیص کالا

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با اشاره به نقش حیاتی تخصیص ارز در استمرار جریان تأمین کالا گفت: لغو ممنوعیت فصلی اقدامی مؤثر در مدیریت بازار بود، اما برای اثربخشی آن، تخصیص و تأمین ارز باید همچنان با سرعت انجام شود. وی ادامه داد: تأخیر در تخصیص و تامین ارز طی ماه‌های اخیر باعث دپوی گسترده محموله‌های برنج در بنادر و گمرکات شده بود. چراکه تأمین‌کنندگان خارجی به دلیل حجم انباشت مطالبات خود از ارائه اسناد جهت ترخیص کالا امتناع می‌کردند.

خاکی تأکید کرد: با پیگیری‌ها و جلساتی که با مسئولین دولتی داشتیم تسریع در این روند اتفاق افتاده و روند ترخیص میزان قابل توجهی از برنج بدون مشکل خاصی در حال انجام و جریان ورود به بازار نیز روان‌تر شده است. وی ادامه داد: با تداوم این روند، خوشبختانه نگرانی جدی از نظر تأمین بازار برنج وجود ندارد. حتی در شرایط فعلی کشور، تأمین برنج به‌صورت مستمر و مدیریت‌شده در حال انجام است. ضمن اینکه با برداشت برنج در داخل کشور نیز به زودی شاهد عرضه حجم قابل قبولی از این نوع برنج خواهیم بود که به حفظ ثبات در بازار کمک می‌کند.

وی در پایان با اشاره به نقش مصرف‌کنندگان گفت: خوشبختانه رفتار خرید مردم متعارف و منطقی است و شاهد خرید هیجانی نیستیم. مجموعه این عوامل، چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای برای بازار برنج کشور در ماه‌های آینده ترسیم می‌کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->