سخنگوی نیروهای مسلح یمن: فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک فراصوت هدف قرار دادیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی | پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون به حالت تعلیق درآمده‌اند ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم
سرخط خبرها

واشنگتن‌پست: تنها راه، «مذاکره با ایران» است؛ ترامپ هم می‌داند

  • کد خبر: ۳۴۱۸۵۶
  • ۰۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۷
واشنگتن‌پست: تنها راه، «مذاکره با ایران» است؛ ترامپ هم می‌داند
روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی نوشت که همچنان تنها راه اطمینان از ایران غیرهسته‌ای، مذاکره است و رئیس‌جمهور آمریکا هم این موضوع را می‌داند.

به گزارش شهرآرانیوز، روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی به قلم فرید زکریا، نوشت که فارغ از تاثیر حمله آمریکا علیه تاسیسات هسته‌ای ایران، همچنان تنها راه برای اطمینان از ایران غیر هسته‌ای «مذاکره» است.

به نوشته زکریا، حتی به فرض خسارت شدید به تاسیسات هسته‌ای ایران، عمده کارشناسانی که با آنها صحبت کردم، برآورد می‌کنند که این حملات برنامه هسته‌ای ایران را یک تا دو سال به عقب انداخته و این در حالی است که توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ (برجام) برنامه هسته‌ای ایران را برای ۱۰ تا ۱۵ سال تحت کنترل قرار می‌داد.

همانطور که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرده است، ایران دانش بازسازی تاسیسات را در اختیار دارد و به نظر می‌رسد که مقادیر زیادی از اورانیوم غنی‌شده را منتقل کرده است که در صورت عدم آسیب، به آسانی قابلیت تسلیح شدن دارند و این بدان معناست که تنها راه حصول اطمینان از اینکه ایران کشوری دارای سلاح هسته‌ای نخواهد بود، از طریق مذاکره و بازرسی و به عبارت بهتر، امضای توافق هسته‌ای دیگر با ایران است. گاهی اوقات، قلم به معنای واقعی قوی‌تر از شمشیر است.

به نوشته واشنگتن‌پست، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به‌رغم تمام رجزخوانی و ادبیات تهاجمی و سروصدا و غلو درباره حملات آمریکا، به نظر می‌رسد که این موضوع را درک کرده و هم‌اکنون خواستار دیپلماسی است.

در این مسیر، مسئله حیاتی غنی‌سازی اورانیوم خواهد بود. ایران مطابق معاهده عدم اشاعه می‌گوید که حق غنی‌سازی اورانیوم برای مقاصد صلح‌آمیز را دارد. با این حال، اسرائیل خواستار ظرفیت صفر غنی‌سازی در ایران است. دولت ترامپ در ابتدا پیشنهاد کنسرسیوم منطقه‌ای را ارائه کرد؛ کنسرسیومی قادر به غنی‌سازی اورانیوم و علاوه بر قابلیت نظارت‌پذیری، برای ایرانی‌ها اورانیومی با غنای بسیار پایین و فاقد استفاده تسلیحاتی تامین می‌کند. با این حال، ترامپ به محض مشاهده آثار حمله اسرائیل علیه ایران، تصمیم گرفت تا موضع خود را سخت‌تر کند. اما بهتر است بازگشت به موضع قبلی خود را مد نظر قرار دهد. عمده کارشناسانی که با آنها مشورت کردم، بر این باورند که کنسرسیوم منطقه‌ای عملی و امن خواهد بود.

زکریا نوشته است که دیپلماسی منجر به یک توافق، دستاورد بزرگ دیگری خواهد بود. صرف نظر از گمانه‌زنی درباره نیات آتی ایران، این کشور پیش از این، برنامه هسته‌ای تسلیحاتی نداشت. نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا نیز بار‌ها دراین‌باره به روشنی اعلام نظر کرده‌اند و من هم هیچ مدرک متناقضی را ندیده‌ام. بنابراین، آمریکا بدون تصویب سازمان ملل یا حتی کنگره، علیه کشوری مستقل حمله‌ای غیرقانونی انجام داد. چنین اقدام نظامی یکجانبه‌ای را نباید ساده انگاشت. وقتی که واشنگتن چنین اقدامی انجام می‌دهد، جشن و سرور ساده است، اما اگر چین چنین اقدامی انجام دهد، چه احساسی خواهیم داشت؟ درباره روسیه چطور؛ کشوری که در اوکراین دست به چنین اقدامی زده است؟

به نوشته وی، نظم بین‌المللی قانون‌محور مفهوم انتزاعی دهان‌پرکن و غریبی است که اکثر افراد به آن فکر نمی‌کنند. ولی ما در بین کشور‌های بزرگ جهان، طولانی‌ترین بازه صلح و ثبات در تاریخ معاصر را تجربه می‌کنیم. این صلح و ثبات باعث شده است تا اقتصاد، تجارت و جهانی را بسازیم که در آن رقابت‌های ملی‌گرایانه به جنگ هسته‌ای منجر نمی‌شود. حملات نظامی یکجانبه آمریکا می‌تواند به هرج و مرج نوظهور در حیات بین‌المللی دامن بزند که در آن سایر قدرت‌های جهان تصمیم به قانون‌شکنی گرفته و همواره مدعی هستند که به باور آنها چنین اقدامی درست و ضروری بوده است! همه آنها اقدامات خود را با گفتن جمله آن سرباز ویتنامی ایستاده در ویرانه‌ها توجیه می‌کنند؛ «برای نجات روستا، مجبور بودم آن را ویران کنم»!

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->