هیئت «بنت‌الشهید سیده‌رقیه‌(س)»؛ از بصیرت‌افزایی سیاسی تا دستگیری از محرومان آیا انتظار منجی، ریشه در دین دارد یا در سرشت بشر است؟ موکب‌های اربعین از چه زمانی در ایران و عراق فعال می‌شوند؟ مراسم چهلمین روز شهادت سپهبد باقری برگزار شد راز‌های ناگفته از حضرت شهربانو، مادر امام سجاد (ع) تاریخچه‌ای از ایوان جنوبی صحن آزادی حرم امام رضا (ع) | حکایت خوش‌طعم «ایوان آشپزخانه» روایتی از شهید خسرو حسنی، جانشین اطلاعات نیروی هوافضای سپاه | سردار پیدا و پنهان آینده از آن مستضعفان است اعمال و آداب توصیه شده برای ماه صفر | ماهی که همچنان عزادار است شهادت سردار نارنجی از فرماندهان لشکر عملیاتی ۳ حمزه (ع) ارومیه مراسم گرامیداشت اربعین شهدای اقتدار نیروی هوا فضای سپاه برگزار شد منطقه آزاد زیارت در دستورکار ویژه کارگروه ملی امام رضا(ع) وصیت نامه شهید حاجی زاده منتشر شد + متن کامل و عکس ۳۰ بقعه متبرکه خراسان رضوی میزبان زائران دهه پایانی صفر پویش «آهوانه»؛ پیام دوستی از حرم تا حرم با دستان دختران مشهدی پاسخ آیت‌الله سبحانی به شبهه‌ای درباره وجود نام پیامبر در تورات و انجیل آخرین آمار ثبت‌نام در سامانه سماح (یکم مرداد ۱۴۰۴) مدارک مفقودی زائران اربعین چگونه پیدا می‌شود؟ رونمایی از طرح جدید دیوارنگاره میدان انقلاب تهران وقتی آیین، هویت می‌شود | «محفل محترم» از کارکرد اجتماعی عزاداری در یزد می‌گوید
سرخط خبرها

آموزش فرهنگ عاشورایی ویژه دهه نودی‌ها در حسینیه کودک

  • کد خبر: ۳۴۳۲۱۶
  • ۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۲
آموزش فرهنگ عاشورایی ویژه دهه نودی‌ها در حسینیه کودک
در شب‌های پُر رمز و راز محرم، وقتی آسمان مشهد، حال و هوای کربلا می‌گیرد، در دل بارگاه ملکوتی امام رضا (ع)، جایی روشن‌تر از همه‌جاست؛ جایی که کودکان با دست‌هایی کوچک و دل‌هایی پاک، پرچم عزای حسین بن علی (ع) را بالا نگه داشته‌اند.
رضا نوایی
خبرنگار رضا نوایی

به گزارش شهرآرا‌نیوز، اینجا حسینیه کودک حرم مطهر رضوی است؛ مکانی ویژه کودکان ۳ تا ۱۰ ساله‌ای که آمده‌اند محرم را درک کنند، یاد بگیرند و عاشقی در مکتب امام حسین (ع) را تجربه کنند.

از ساعت ۲۰ تا ۲۲، حیاط مدرسه علمیه عالی فقاهت، معروف به مدرسه خیرات‌خان، رنگ و بوی محرم گرفته؛ اما نه با رنگ سیاه، بلکه با لبخند‌های معصومانه، چشم‌های درخشان و صدا‌هایی که با شور فریاد می‌زنند: «لبیک یا حسین».

کودکان، دست در دست مادران و پدرانشان، وارد حسینیه می‌شوند. بعضی با سربند یا حسین، برخی با چادر‌های کوچک سیاه و رنگی، بعضی با پرچم‌های سرخ و سیاه. اما آنچه این شب‌ها را متفاوت کرده، فقط تماشای آنها نیست، نقش‌آفرینی‌شان است.

اینجا، کودک فقط تماشاچی نیست؛ خادم است، راهنماست، راوی است.

دستان کوچکشان، چوب‌پر‌های مخملی را محکم گرفته‌اند و با احترام، مسیر ورود بزرگتر‌ها به حسینیه را نشان می‌دهند. با شور و ادب، سلام می‌دهند.

در گوشه‌ای دیگر از حسینیه، صدای گرم مربیان روحانی به گوش می‌رسد. آنها با زبانی کودک‌فهم و شیرین، قصه‌هایی از دشت کربلا را روایت می‌کنند؛ قصه‌هایی از تشنگی، از وفا، از ایثار، از کودکانی که همانند خودِ این بچه‌ها بودند، اما قهرمانان کربلا شدند.

نمایش‌های خلاقانه، مداحی‌های کودکانه، سینه‌زنی با ضرب‌آهنگ ملایم و اجرای روایی ماجرای حضرت ابوالفضل (ع) و یاران عاشورا، کودکان را به سفری در دل تاریخ می‌برد؛ سفری که اشک را به چشم و عشق را به دل‌شان می‌نشاند.

در میانه برنامه، کودکی سینه‌زنان و با صدایی لرزان، اما بلند فریاد می‌زند: «یا حسین (ع)»، دیگر چیزی برای گفتن نمی‌ماند، تنها می‌توان در سکوت، به این نسل کوچک، اما عاشق، افتخار کرد.

در حاشیه این برنامه‌ها، حتی چای روضه نیز توسط کودکان، میان عزاداران پخش می‌شود تا گرمای محبت حسینی را در دل شب‌های محرم منتشر کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->