سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد رونمایی شد زاکانی: ساخت ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در تعهد شهرداری نیست | مشکلی برای تأمین آب شرب در تهران نداریم بیشتر از ۵۰ درصد سطح خراسان رضوی درگیر خشکسالی بسیار شدید است تصادف بسیار شدید در بزرگراه شهید چراغچی مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) + عکس مراقب سکته گرمایی باشید بیمه مسافرتی چیست؟ انواع، پوشش ها، نحوه خرید و دریافت خسارت پنج مرکز تولید بستنی غیر بهداشتی در نیشابور تعطیل شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) پانسمان‌های تخصصی بیماران پروانه‌ای تحویل شد نکات تغذیه‌ای برای کاهش آثار مخرب ریزگرد‌ها شکستن صفحه سنگ فرز موجب مرگ کارگر مشهدی شد برنامه‌های مجازی و حضوری آموزش‌وپرورش برای اوقات فراغت دانش‌آموزان سقف بیمه عمر بازنشستگان تامین اجتماعی در ۱۴۰۴ چقدر است؟ آخرین مهلت ویرایش محل آزمون ورودی مدارس سمپاد، امروز (۱۷ تیر ۱۴۰۴) میانگین سن ازدواج در کشور اعلام شد یک نماینده مجلس: آلودگی هوا به موضوعی عادی تبدیل شده است! بازگشت آثار تاریخی ایران از چین اعلام شرایط خروج از کشور مشمولان متولد ۱۳۸۶ برای اربعین ۱۴۰۴ ارتباط دوسویه مدیران شهرستان‌های خراسان رضوی با اعضای انجمن‌های میراث فرهنگی، بر رونق گردشگری تأثیرگذار است مروری بر کلاهبرداری رایج فروش بلیت جعلی | سفر ناتمام، روایتی از یک اعتماد نابجا! تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان و فرهنگیان آسیب‌دیده آغاز فرایند اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت اوقات فراغت دانش‌آموزان در زیباسازی فضاهای آموزشی فراخوان دانشگاه شهید بهشتی برای ارسال یادداشت اساتید در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا فردا رئیس سازمان مدارس غیردولتی: محاسبه ۳۰ روز بیمه برای معلمان اجباری است اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) لیست دانشگاه‌های خارجی مورد اعتماد وزارت علوم در سال ۲۰۲۶ نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار نیازمند عضو زندگی بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مراقب سکته گرمایی باشید

  • کد خبر: ۳۴۳۷۷۹
  • ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۳
مراقب سکته گرمایی باشید
روزهای آفتابی می‌تواند شما را مشتاق به بیرون رفتن از منزل کند اما همانطور که بیرون رفتن از منزل می‌تواند از بسیاری جهات برای شما مفید باشد، فرصت‌هایی برای ورزش فراهم و همچنین سلامت روان شما را تقویت کند اما بدانید با افزایش گرما، برخی خطرات بر سلامتی نیز افزایش می‌یابد.

به گزارش شهرآرانیوز، گرمای شدید به بدن و مغز شما فشار وارد می‌کند و همچنین می‌تواند باعث بیماری مرتبط با گرما به نام «هایپرترمی» شود. «هایپرترمی» خفیف موجب ناراحتی‌هایی مانند گرفتگی عضلات یا تورم در مچ پا و پاها خواهد شد اما خستگی گرمایی جدی‌تر است و زمانی رخ می‌دهد که بدن شما دیگر نمی‌تواند خود را خنک نگه دارد، ممکن است احساس سرگیجه یا حالت تهوع کنید و علائم دیگر آن شامل احساس تشنگی، ضعف یا عدم هماهنگی است.

شدیدترین نوع «هایپرترمی»، سکته گرمایی و تهدیدکننده زندگی است و باید فورا به پزشک مراجعه کنید. علائم آن شامل غش یا مشکل در راه رفتن و ممکن است احساس گیجی یا آشفتگی کنید. همچنین ممکن است احساس گرمای زیادی داشته باشید اما عرق نکنید یا پوست خشک و برافروخته نداشته باشید.

برخی افراد بیشتر از دیگران در معرض خطر بیماری‌های مرتبط با گرما هستند که شامل نوزادان و کودکان خردسال و افرادی است که بیماری‌های خاصی مانند بیماری‌های قلبی، ریوی یا کلیوی دارند. سالمندان حساس‌ترین افراد به گرما هستند و دلیلش این است که توانایی بدن برای خنک کردن خود با افزایش سن تغییر می‌کند.

دکتر کریگ کرندال که بر تاثیرات گرما بر بدن تحقیق می‌کند درباره واکنش بدن به گرما توضیح داد که دو روش اصلی برای تنظیم دمای بدن وجود دارد که یکی افزایش میزان جریان خون به پوست و دیگری میزان تعریق ما است و خاطرنشان کرد: هیچ یک از این روش‌ها در سالمندان به خوبی عمل نمی‌کند و خنک شدن را برای آنان دشوارتر می‌کند.

نتایج تحقیقات وی نشان داده است که نشستن جلوی پنکه، دمای بدن سالمندان را در گرمای شدید افزایش می‌دهد و به این دلیل است که وقتی هوای گرم روی پوست آنان می‌وزد، به اندازه کافی عرق نمی‌کنند، این عملکرد نشان می‌دهد که سالمندان ممکن است نیاز به استفاده از روش‌های دیگری برای خنک ماندن مانند رفتن به مکانی با تهویه مطبوع داشته باشند.

گرمای بیش از حد ایمن نیست

گرمای بیش از حد برای هیچ کس ایمن نیست؛ اگر در هوای گرما، در محیط بیرون هستید، آب زیادی بنوشید. سعی نکنید در هوای گرم در فضای باز ورزش کنید یا فعالیت‌های زیادی انجام دهید.

اگر در گرما احساس بیماری کردید، در جای خنک استراحت کنید و مایعات فراوان بنوشید. اگر فکر می‌کنید کسی دچار گرمازدگی شده است، وی را به جای خنک ببرید و با اورژانس تماس بگیرید.

سایه دوست شما است

کراندل می‌گوید: سایه دوست شما است؛ اگر برای ورزش یا چمن‌زنی بیرون می‌روید، در سایه استراحت کنید و در صورت امکان، مدتی به اتاقی با تهویه مطبوع بروید.

وی توضیح داد: زمان که داخل اتاق هستید، دمای مرکزی بدنتان خنک می‌شود اما اگر بیرون بمانید، ممکن است دمای بدن به‌طور مدام بالا و بالاتر برود. اگر می‌خواهید در تابستان در فضای باز ورزش کنید، به آرامی شروع کنید و حدود ۱۰ روز تا دو هفته طول می‌کشد تا به دمای بالاتر عادت کنید.

گرما، تنها خطر تابستان بر سلامت درونی انسان نیست که باید از آن اجتناب کنید بلکه محافظت از پوست و چشمانتان در برابر آفتاب نیز مهم است.  

«مه‌دود» خطر جدی است

گرمای شدید همچنین آلودگی هوا، به ویژه آلودگی ازن در سطح زمین یا «مه‌دود» را افزایش می‌دهد. این امر وضعیتی مانند آفتاب سوختگی در بافت ریه ایجاد می‌کند که می‌تواند منجر به مشکلات تنفسی و اثرات جدی و طولانی‌مدت بر سلامتی شود.

ازن زمانی تشکیل می‌شود که گازهای حاصل از خودروها، کارخانه‌ها و سایر منابع در برابر گرما و نور خورشید واکنش نشان می‌دهند. آلودگی ذرات مانند دود ناشی از آتش‌سوزی‌های جنگلی نیز برای هر کسی که در فضای باز وقت می‌گذراند، خطرناک است و شامل افراد سالمی می‌شود که در فضای باز کار یا ورزش می‌کنند و آسیب‌پذیرترین افراد نیز شامل کودکان، زنان باردار، سالمندان و مبتلایان به بیماری‌های ریوی هستند.

در حالی که هوای گرم، بخش طبیعی تابستان سرگرم‌کننده و پر از فعالیت است اما باید در این روزهای گرم تابستان هوشیار باشید تا از اثرات نامطلوب آن بر سلامتی خود جلوگیری کنید.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->