دستگیری آدم ربا‌ها در هنگ مرزی تایباد و رهایی ۲ گروگان تبعه افغانستانی شمار شهدای خبرنگار در غزه به ۲۳۱ نفر رسید (۲۲ تیر ۱۴۰۴) خانواده‌های اسرای صهیونیست در مقابل دفتر نتانیاهو تظاهرات کردند نیکزاد: چطور برنجی که از کشاورز ۹۰ هزار تومان خریده می‌شود ۳۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسد؟ وزیر خارجه هند پس از پنج سال به چین سفر می‌کند سقوط هواپیما در انگلیس (۲۲ تیر ۱۴۰۴) قوه قضائیه: کواکبیان تاکنون هیچ سند معتبری ارائه نکرده است عراقچی عازم چین می‌شود بالون جاسوسی رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان سقوط کرد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور پاکستان وارد ایران شد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) تکذیب ورود عناصر مسلح به لبنان تحریم‌های جدید پس از فعال‌سازی مکانیسم ماشه (اسنپ بک) علیه ایران چیست؟ وزیر کشور: نیرو‌های مسلح در اوج آمادگی هستند جفری اپستین کیست؟ | دوست ترامپ و جاسوس موساد؟ پزشکیان: نباید مردم را به خودی و غیرخودی تقسیم کنیم کره‌شمالی نسبت به اقدام نظامی علیه آمریکا، ژاپن و کره‌جنوبی هشدار داد سفیر چین در تهران از تمایل پکن برای ایجاد یک اقتصاد جهانی انعطاف‌پذیرتر با ایران خبرداد کدخدایی در نامه به گوترش: قطعنامه ۴۸۷ شورای امنیت را شجاعانه اجرا کنید آیت‌الله علم‌الهدی: ایران به‌عنوان «قبة‌الاسلام» باید محور نگاه رسانه‌ها و مردم باشد | استفاده از حس ملی‌گرایی برای تقویت هویت اسلامی بیکدلی از استاندار سیستان و بلوچستان برای تسهیل بازگشت مهاجران افغانستانی از طریق مرز میلک قدردانی کرد تصویب کلیات طرح تقویت بنیه دفاعی کشور در کمیسیون امنیت ملی مجلس سازمان ملل: روزانه ۱۱۲ کودک در غزه به سوء تغذیه مبتلا می‌شوند لیبرمن: کابینه نتانیاهو در تمام زمینه‌ها شکست خورده است بررسی جزئیات لایحه بدهی‌های عمومی دولت در کمیسیون اقتصادی مجلس تعیین اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس | علیزاده رئیس ماند تعیین اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس| «عزیزی» به عنوان رئیس کمیسیون انتخاب شد مقامات رژیم اسرائیل بار دیگر خواستار توقف جنگ غزه شدند
سرخط خبرها

سفیر چین در تهران از تمایل پکن برای ایجاد یک اقتصاد جهانی انعطاف‌پذیرتر با ایران خبرداد

  • کد خبر: ۳۴۴۷۶۷
  • ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۱
سفیر چین در تهران از تمایل پکن برای ایجاد یک اقتصاد جهانی انعطاف‌پذیرتر با ایران خبرداد
سفیر چین در ایران تاکید کرد: مایلیم با طرف ایرانی برای توسعه همکاری کمربند و جاده، پیشبرد دستور کار اقتصادی و تجاری تحت سازمان همکاری شانگهای (SCO)، بریکس و سایر چارچوب‌های چندجانبه‌ای و ایجاد یک اقتصاد جهانی انعطاف‌پذیرتر از طریق همکاری بین‌المللی نزدیک‌تر، همکاری کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، «زونگ پی وو»، سفیر چین در ایران در یادداشتی با عنوان «اقتصاد پایدار و باز چین انتظارات مثبت را برای جهان به ارمغان می‌آورد» نوشت: با گذشت نیمه اول سال ۲۰۲۵ در بحبوحه افزایش یکجانبه‌گرایی و حمایت‌گرایی جهانی، بسیاری از دوستان ایرانی نگران این هستند که اقتصاد چین در شرایط فعلی چگونه تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. پاسخ ما به این سوال این است که صرف نظر از تغییرات در محیط بین‌المللی، اقتصاد چین همواره شتاب خوبی از توسعه را حفظ کرده و همچنان ثبات و اطمینان بیشتری را به اقتصاد جهانی تزریق خواهد کرد.«شی‌جین پینگ»، رئیس‌جمهور چین، به روشنی خاطر نشان کرد که اقتصاد چین از بنیانی پایدار، نقاط قوت متعدد، انعطاف‌پذیری قابل توجه و پتانسیل گسترده‌ای برخوردار است.

 روند غالب یک اقتصاد سالم چین در درازمدت و عناصر پشتیبان آن تغییر نکرده است. از روز ۲۴ تا ۲۶ ژوئن ماه، شانزدهمین مجمع تابستانی داووس، یک رویداد مهم اقتصادی و تجاری جهانی، در شهر تیانجین چین برگزار شد و بیش از ۱۷۰۰ نماینده برجسته تجاری و صنعتی از بیش از ۹۰ کشور را به خود جذب کرد. لی چیانگ، نخست وزیر چین، در مراسم افتتاحیه این مجمع تأکید کرد که تبدیل شدن اقتصاد چین به عنوان موتور مهمی برای رشد اقتصادی جهان نه تنها به دلیل ثبات و رشد بالای خود، بلکه به دلیل باز بودن و ارتباط آن با اقتصاد جهانی است. در اینجا، مایلم سه تا دیدگاه را به دوستان ایرانی از اقشار مختلف معرفی کنم:

چین طرفدار سرسخت نظام تجارت چندجانبه و اقتصاد جهانی باز است

اولاً، چین طرفدار سرسخت نظام تجارت چندجانبه و اقتصاد جهانی باز است. همواره در سمت درست تاریخی و در کنار انصاف و عدالت ایستاده است، قاطعانه از نظام تجارت چندجانبه حمایت، و با یکجانبه‌گرایی و حمایت‌گرایی تجاری مخالفت کرده و از یک جهان چندقطبی برابر و منظم و جهانی‌سازی اقتصادی فراگیر و سودمند برای همه حمایت کرده است. ما مایلیم با طرف ایرانی برای توسعه همکاری کمربند و جاده، پیشبرد دستور کار اقتصادی و تجاری تحت سازمان همکاری شانگهای (SCO)، بریکس و سایر چارچوب‌های چندجانبه‌ای، و ایجاد یک اقتصاد جهانی انعطاف پذیرتر از طریق همکاری بین‌المللی نزدیک‌تر، همکاری نماییم و بدین ترتیب انتظارات پایدار برای توسعه را به اقتصاد جهانی که از بی‌ثباتی و عدم قطعیت فزاینده رنج می‌برد، تزریق کنیم.

دوم، رشد اقتصادی پایدار و باثبات چین به شدت از بهبود اقتصاد جهان پشتیبانی کرده است. در سال‌های اخیر، سهم چین در رشد اقتصادی جهان در حدود ۳۰ درصد ثابت مانده است. در مواجهه با عدم قطعیت‌های خارجی، اقتصاد چین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵ با رشد تولید ناخالص داخلی ۵.۴ درصد نسبت به سال گذشته، شروع خوبی داشته و شاخص‌های اصلی اقتصادی در سه ماهه دوم همچنان رو به بهبود بوده‌اند. منطق اساسی پشت این امر این است که چین تنها به دنبال جهش اقتصادی کوتاه‌مدت نیست، بلکه توسعه خود را در اهداف بلندمدت قرار داده و با اهداف روشن، برنامه‌ریزی منسجم، ابتکارات اصلاحی قاطع، سیاست‌های کلان عمل‌گرایانه و پایبندی به تک طرح تا انتها، به حرکت رو به جلو ادامه داده است که اقتصاد خود را قادر ساخته تا چرخه‌های اقتصادی را طی کرده و به روش ثابت به جلو حرکت کرده است.

مایلیم از طریق همکاری آزاد توسعه نوآوری را برای ایران، ترویج دهیم

سوم، چین تعهد خود را به عنوان یک قدرت با احساس مسئولیت و توانمندساز توسعه کل دنیا نشان داده است. نیرو‌های محرکه جدید چین به سرعت در حال توسعه هستند و در بسیاری از زمینه‌ها مانند راه‌آهن پرسرعت، وسایل نقلیه الکتریکی، هوش مصنوعی و انرژی سبز، در فناوری جهان پیشرو است. مهمتر از همه، چین مایل است فناوری‌ها و سناریو‌های نوآورانه خود را با جهان به اشتراک بگذارد و از طریق همکاری آزاد توسعه نوآوری را برای کشور‌های بیشتر، از جمله ایران، ترویج دهد. همچنین چین دومین بازار بزرگ مصرف و واردات در جهان است که نزدیک به ۵۰ تریلیون یوان مصرف و بیش از ۲۰ تریلیون یوان واردات دارد و هم تقاضای مصرفی سنتی و هم جدید در حال افزایش است که بازار گسترده و فزاینده خوبی را برای شرکت‌های همه کشور‌ها به ارمغان خواهد آورد.

انتخاب چین قانون جنگل نخواهد بود

با نگاهی به آینده، در مواجهه با معضلات مختلفی که در همکاری‌های اقتصادی و تجاری بین‌المللی پدید آمده است، انتخاب چین قانون جنگل نخواهد بود که در آن قوی، ضعیف را طعمه خود قرار دهد، بلکه دستیابی به موفقیت مشترک با همکاری برد-برد است. ما آماده‌ایم در راستای رعایت اصول انصاف و عدالت، پایبندی به مفهوم چندجانبه‌گرایی، پاسخ دادن به خطرات و چالش‌ها از طریق همبستگی، با طرف ایرانی همکاری کنیم تا به عنوان صدای عدالت برای کشور‌های جنوب جهان عمل کرده و سنگ بنای ثبات در جهانی آشفته می‌باشیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->