به گزارش شهرآرانیوز، این بدان معناست که نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی ۲ روز (۴۸ ساعت) فرصت دارد تا حریدیها را متقاعد کند که تصمیم استعفای خود از کابینه را لغو کنند و قبل از اجرایی شدن کناره گیری از کابینه، به ائتلاف بازگردند.
بر اساس این گزارش، حزب شاس (حزب سیاسی سنتگرای مذهبی رژیم صهیونیستی) همچنین اعلام کرد که تحت هیچ شرایطی موظف به ماندن در ائتلاف نیست.
منابع حزبی گفتند که اگر تا پایان جلسه هفته آینده پیشرفت واقعی در مورد این لایحه حاصل نشود، حزب شاس نیز ممکن است انصراف خود از ائتلاف را اعلام کند.
خاخام «داو لاندو» رهبر جامعه حریدیها عصر دوشنبه تصمیم خود را مبنی برعدم ارائه پیشنویس رسمی لایحه خدمت سربازی اجباری اعلام کرد بنابر این اعضای کنست از حزب دگل هتورات باید از کابینه رژیم صهیونیستی استعفا دهند.
حزب دگل هتورات از احزاب ائتلاف یهودیت توراتی در بیانیهای رسمی اعلام کرد که تصمیمش در اعتراض به آنچه نقض تعهدات کابینه به طلاب علوم دینی توراتی توصیف کرد، گرفته شده است.
در بیانیه این حزب آمده است که این تصمیم بر اساس دستورالعملهای خاخام داو لاندو گرفته شده است که در نامهای به اعضای احزاب حریدی در کنست تاکید کرده بود که نظرش «پایان دادن فوری به مشارکت در ائتلاف سیاسی و کابینه رژیم اسرائیل به ریاست بنیامین نتانیاهو» است.
رهبر جامعه حریدیها، مقامات رژیم صهیونیستی را به قصد فزاینده برای محدود کردن زندگی طلاب حریدی و عدم انجام تعهدات خود در قبال آنها با تصویب قانونعدم معافیت حریدیها از خدمت سربازی، متهم کرد.
این حزب در بیانیه خود اعلام کرد که بر اساس رهنمودهای بالاترین مقام مذهبی، نمایندگان کنست از حزب دگل هتورات امروز از ائتلاف و کابینه رژیم صهیونیستی خارج شد.
پیشتر همزمان با تشدید بحران پیشنویش قانون خدمت سربازی، احزاب حریدی با هماهنگی رهبران دینی خود بار دیگر بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی را تهدید به خروج از ائتلاف کرده و گفته بودند که در صورتعدم دستیابی به قانون مناسب امشب استعفا خواهند داد.
نزدیکان خاخامهای حریدی به این رسانه صهیونیستی اعلام کرده بودند که اگر امشب معجزهای در مسئله پیشنویس قانون خدمت سربازی رخ ندهد، انفجاری در ائتلاف رخ خواهد داد و انتخابات زود هنگام برگزار خوهد شد.
این در حالی است که شب گذشته، نتانیاهو و «یولی ادلشتاین» رئیس کمیته امور خارجی و دفاعی با یکدیگر دیدار و در مورد این موضوع گفتوگو کردند. منابع نزدیک به ادلشتاین گفتند که احتمال ارائه این قانون در اوایل این هفته وجود دارد.
وی در این جلسه گفت که امیدوار است هر چه سریعتر تدوین این قانون را به پایان برساند و این اتفاق ممکن است در اوایل این هفته رخ دهد.
در همین ارتباط، «بنی گانتس» رئیس حزب اردوگاه دولتی در واکنش به تهدیدات احزاب حریدی مبنی بر خروج از ائتلاف گفت، در حالی که ارتش اسرائیل با کمبود جدی نیرو مواجه است، حریدیها نمیخواهند به سربازی بروند.
وی افزود: به جای اینکه اعضای حزب «لیکود» و «صهیونیسم مذهبی» به دلیلعدم خدمت سربازی از کابینه استعفا دهند، تهدید به استعفا از کنست میکنند تا کابینه را برای پیشنویس قانون معافیت از خدمت سربازی تحت فشار قرار دهند. این یک دولت بزدل است و لیاقت نظامیان اسرائیلی را ندارد.
علاوه بر این، اوایل امروز حزب «یش عاتید» کارزاری را برای جمعآوری ۶۱ امضا به نفع ارائه نامه «تغییر شرایط» در مورد انحلال کنست به «امیر اوخانا»، رئیس کنست اسرائیل آغاز کرد.
این در حالیست که مقامات ارشد ائتلاف کابینه چهارشنبه گذشته گفتند که نتانیاهو اجازه نخواهد داد ائتلاف به خاطر قانون خدمت سربازی سقوط کند و این قانون تصویب خواهد شد.
با این حال، حریدیها معتقد هستند که احتمال تصویب این قانون در جلسه آینده که حدود دو هفته دیگر به پایان میرسد، وجود ندارد.
منبع: ایرنا