ماجرای تلخ زوج جوان مشهدی که طعمه شیادان اینترنتی در اصفهان شدند گوشی هوشمند، عامل پنهان در تأخیر گفتار کودکان دستگیری قاتل پل غدیر شیراز در کمتر از ۲۴ ساعت دستگیری زن و شوهر سارق در بهارستان آیا مصرف زیاد آب کبد را چرب می‌کند؟ جان باختن راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با کامیون تداوم مهاجرت پزشکان برای نظام سلامت مشکل ساز خواهد شد نگین سبز رامسر به ثبت ملی رسید دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان هزینه برداشت نقشه تصاحب ملک میلیاردی در طرقبه شاندیز با ورود پلیس نقش بر آب شد حوادث رانندگی؛ عامل اصلی مرگ‌های غیر طبیعی در کشور ۲۱کشته و ۲۶ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در استان فارس (۲۸ تیر ۱۴۰۴) مسافت و زمان سفر از مرز‌های ایران به نجف و کربلا حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از فردا (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) واریز می‌شود آتش سوزی پالایشگاه آبادان مهار شد | نشت پمپ علت وقوع این حادثه بود (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش سوزی در واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان | عملیات اطفا در حال انجام است + فیلم (۲۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری رایگان کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان دهک‌های پایین در روستاها صدور سند تک‌برگ کاروانسرای مشهد میقان (۲۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از پرونده قتل «امیرمحمد خالقی» فرصت‌های اقتصادی حاصل از میوه‌های فصلی | فکر زمستون تو جیک جیک تابستون چرا نسل زِد (Z) علاقه‌ای به سلام‌کردن موقع شروع صحبت با تلفن ندارند؟ کاهش چشمگیر خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف منظم گردو هشدار وزارت بهداشت درباره پشه آئدس دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد هشدار به مراکز همسریابی: در صورت ورود به حیطه صیغه‌یابی و چندهمسری، مجوزتان باطل می‌شود تاکسی حرارتی! جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور برگردانده شد صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟

  • کد خبر: ۳۴۵۶۵۳
  • ۲۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۳
آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟
نتایج یک پژوهش بیانگر این است که مصرف روزانه چای با تکه‌ای کوچک شکلات تلخ ممکن است از سلامت قلب حمایت کند.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج یک پژوهش بیانگر این است که «فلاوانول‌ها» (فلاوان-۳-اُل‌ها)، به کاهش فشار خون و بهبود سلامت عروق خونی کمک می‌کنند. فلاوانول‌ها، ترکیباتی طبیعی هستند و در موادغذایی مانند کاکائو، چای، سیب و انگور یافت می‌شوند. محققان پس از تجزیه‌وتحلیل داده‌های ۱۴۵ کارآزمایی تصادفی کنترل‌شده، دریافته‌اند که مصرف منظم فلاوانول‌ها می‌تواند به کاهش قابل‌توجه فشارخون به‌ویژه در افرادی که دارای فشارخون بالا و نزدیک به محدوده بالا هستند، منجر شود. در برخی موارد، این اثر با آنچه در مصرف برخی دارو‌های کاهش‌دهنده فشارخون مشاهده می‌شود، قابل‌مقایسه بود.

شکلات تلخ، چای سبز و سیاه، سیب، پودر کاکائو و انگور قرمز یا بنفش جزو غنی‌ترین منابع فلاوانول‌ها به حساب می‌آیند؛ به طور مثال، چای سبز حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی‌گرم «فلاوان-۳-اُل‌ها» در هر فنجان فراهم می‌کند. همچنین شکلات تلخ با توجه به میزان کاکائو موجود در آن می‌تواند ۱۰۰ تا ۶۰۰ میلی‌گرم «فلاوان-۳-اُل‌ها» در هر ۱۰ گرم فراهم کند. پودر کاکائو، به طور معمول غنی‌ترین منبع متمرکز این ترکیبات محسوب می‌شود.

فواید فلاوانول‌ها به کنترل فشارخون محدود نمی‌شود، بلکه عملکرد «اندوتلیوم» یعنی پوشش ظریف داخلی رگ‌های خونی را نیز بهبود می‌بخشند که یک عامل کلیدی در سلامت کلی قلب و عروق است. این بهبود در برخی موارد که فشارخون تغییری نکرده بود، مشاهده شد که نشان‌دهنده تأثیر گسترده‌تر این ترکیبات بر سامانه گردش خون است.

شکلات تلخ، منبع غنی فلاوانول‌ها است؛ به‌ویژه هنگامی که حاوی ۷۰ درصد کاکائو باشد. این نوع شکلات می‌تواند تا ۶۰۰ میلی‌گرم از این ترکیبات مفید برای قلب را در هر ۱۰ گرم فراهم کند، این درحالی است که پودر کاکائوی طبیعی حتی مقادیر بیشتری دارد. شکلات شیری، سطوح بسیار پایین‌تری از فلاوانول‌ها را دارد و به طور کمتر از ۵۰ میلی‌گرم در هر ۱۰ گرم است. همچنین شکلات سفید به دلیل عدم وجود مواد جامد کاکائو، فلاوانول ندارد. روش‌های فراوری مانند قلیایی‌کردن نیز می‌توانند محتوای فلاوانول‌ها را به طور قابل‌توجهی کاهش دهند؛ بنابراین شکلات خام یا شکلات حداقل میزان فرآوری، بهترین گزینه برای ارتقای سلامت محسوب می‌شود.

این یافته‌ها برای افرادی که به دنبال راه‌های در دسترس برای مدیریت فشارخون و حمایت از سلامت قلب خود از طریق تغییرات دلپذیر در رژیم غذایی هستند، دلگرم‌کننده است. گنجاندن مقادیر کمی از غذا‌های پرمصرف مانند چای، سیب، شکلات تلخ یا پودر کاکائو در یک رژیم غذایی روزانه متعادل می‌تواند مقادیر مفیدی از فلاوانول‌ها را فراهم کند. اگرچه این ترکیبات جایگزینی برای دارو‌های تجویز شده یا توصیه‌های پزشکی نیستند، اما گنجاندن بیشتر غذا‌های غنی از فلاوانول‌ها در برنامه روزانه می‌تواند یک مکمل ارزشمند برای یک سبک زندگی سالم به‌ویژه برای افراد دارای فشارخون بالاتر باشد. 

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اگرچه نتایج این تحقیقات امیدوارکننده هستند، اما به پژوهش‌های بیشتر نیاز دارند. 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->