ماجرای تلخ زوج جوان مشهدی که طعمه شیادان اینترنتی در اصفهان شدند گوشی هوشمند، عامل پنهان در تأخیر گفتار کودکان دستگیری قاتل پل غدیر شیراز در کمتر از ۲۴ ساعت دستگیری زن و شوهر سارق در بهارستان آیا مصرف زیاد آب کبد را چرب می‌کند؟ جان باختن راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با کامیون تداوم مهاجرت پزشکان برای نظام سلامت مشکل ساز خواهد شد نگین سبز رامسر به ثبت ملی رسید دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان هزینه برداشت نقشه تصاحب ملک میلیاردی در طرقبه شاندیز با ورود پلیس نقش بر آب شد حوادث رانندگی؛ عامل اصلی مرگ‌های غیر طبیعی در کشور ۲۱کشته و ۲۶ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در استان فارس (۲۸ تیر ۱۴۰۴) مسافت و زمان سفر از مرز‌های ایران به نجف و کربلا حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از فردا (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) واریز می‌شود آتش سوزی پالایشگاه آبادان مهار شد | نشت پمپ علت وقوع این حادثه بود (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش سوزی در واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان | عملیات اطفا در حال انجام است + فیلم (۲۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری رایگان کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان دهک‌های پایین در روستاها صدور سند تک‌برگ کاروانسرای مشهد میقان (۲۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از پرونده قتل «امیرمحمد خالقی» فرصت‌های اقتصادی حاصل از میوه‌های فصلی | فکر زمستون تو جیک جیک تابستون چرا نسل زِد (Z) علاقه‌ای به سلام‌کردن موقع شروع صحبت با تلفن ندارند؟ کاهش چشمگیر خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف منظم گردو هشدار وزارت بهداشت درباره پشه آئدس دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد هشدار به مراکز همسریابی: در صورت ورود به حیطه صیغه‌یابی و چندهمسری، مجوزتان باطل می‌شود تاکسی حرارتی! جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور برگردانده شد صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کاهش سن «سکته قلبی» در کشور

  • کد خبر: ۳۴۵۹۵۷
  • ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۸
کاهش سن «سکته قلبی» در کشور
یک متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی، نسبت به کاهش سن سکته قلبی در کشور هشدار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، رضا روان پارسا، گفت: شاید تا چند سال قبل اگر کسی از سکته قلبی حرف می‌زد، ذهن مخاطب به سمت بیمار سفید موی می‌رفت، کمی چاق، با فشارخون بالا که روی تخت بیمارستان افتاده و با تنگی نفس دست و پنجه نرم می‌کند. اما امروزه واقعیت چیز دیگری است. در بسیاری از موارد با جوانانی رو‌به‌رو هستیم که در دهه سوم یا چهارم زندگی دچار سکته قلبی و یا تنگی عروق خونرسان به قلب می‌شوند. کسانی که شاید هنوز با توجه به شرایط سنی شأن حتی برای یک نوبت چکاپ قلبی هم اقدام نکرده‌اند.

وی افزود: در سال‌های اخیر شاهد افزایش نگران کننده بروز سکته قلبی در جوانان ایرانی بوده‌ایم به طوری که متوسط سن سکته قلبی در ایران از حدود ۶۰ تا ۷۰ سال به ۴۰ تا ۵۰ سال کاهش یافته است. در حالی که چند دهه قبل حمله قلبی بین جوانان بسیار نادر بود، اکنون سهم جوانان زیر ۴۰ سال از سکته‌های قلبی در کشور بین ۵ تا ۱۰ درصد برآورد می‌شود. عددی که برای این گروه سنی، زنگ خطری جدی تلقی می‌شود.

روان پارسا گفت: برخی از این جوان‌ها با توجه به سن پایین و نداشتن سابقه قلبی خانوادگی، خودشان هم باور نمی‌کنند که ممکن است دچار بیماری قلبی شده باشند.

این متخصص قلب و عروق، با طرح این سوال که این وضعیت به چه دلیلی رقم خورده است، گفت: بخشی از آن به دلیل عوامل خطر سنتی مانند فشار خون بالا، قندخون بالا و یا چربی خون بالا است که در بسیاری موارد به دلیل عدم وجود علائم بالینی واضح و عدم غربالگری مناسب، تا سنین بالاتر تشخیص داده نشده باقی می‌مانند و زمینه ساز درگیری عروق قلبی می‌گردند.

وی افزود:، اما چیز دیگری که در کنار این موارد به صورت پنهان کار خودش را می‌کند، سبک زندگی امروزی ما است. تغذیه ناسالم، استرس مزمن، استعمال دخانیات، کم تحرکی، خواب نامنظم و…، تمامی این موارد دست به دست هم می‌دهند تا بدن‌هایی که باید در اوج توان خود باشند، از درون دچار بیماری شوند. یعنی مثلاً یک جوان ۳۰ ساله که هر روز قلیان یا سیگار می‌کشد، عملاً رگ‌هایش را به سمت انسداد پیش می‌برد.

روان پارسا گفت: در آنژیوگرافی‌هایی که برای بیماران جوان انجام می‌دهیم گاه با گرفتگی‌های بسیار جدی در عروق اصلی قلب مواجه می‌شویم. رگ‌هایی که خود بیماران هم خود بیماران هم باور نداشتند که در حال بسته شدن تدریجی هستند.

این متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی، اظهار داشت: شاید تلخ باشد، اما بسیاری از مرگ‌های ناگهانی در جوانان ناشی از بیماری‌های پنهان قلبی است. بیماری‌هایی که اگر فقط چند ماه زودتر تشخیص داده می‌شدند به راحتی قابل کنترل بودند.

وی در پایان افزود: پس اگر احساس خستگی زودرس، تپش قلب، تنگی نفس یا درد‌های گه گاهی در قفسه سینه دارید، حتی اگر هنوز به سنین ۳۰ یا ۴۰ سالگی هم نرسیده‌اید، موضوع را جدی بگیرید. یک بررسی ساده قلبی شاید همان کاری باشد که بعد‌ها جان شما را نجات دهد و یا از بروز آسیب‌های جدی قلبی مصون دارد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->