رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج: بیش از ۲ میلیون نفر از سالمندان سارکوپنی دارند ۸ شهر ایران در جمع گرمترین‌های جهان (یکم مرداد ۱۴۰۴) دستگیری سارق خودرو در شهرری آتش زدن مامور پلیس راه در ورودی مشهد جملات عربی پرکاربرد برای زائران اربعین ۱۴۰۴ درخواست اولیا به وزارتخانه رسید نارضایتی بیماران از ویزیت آزاد و زیر بار نرفتن برخی پزشکان برای نوشتن نسخه الکترونیک | پزشک راضی، بیمار ناراضی آیا ادعای خریدوفروش سابقه بیمه تأمین‌اجتماعی صحت دارد؟ آب دریای عمان، ۱۴۰۷ به مشهد می‌رسد | آخرین جزئیات و زمان بندی طرح عظیم انتقال آب دریای عمان به استان‌های شرقی توصیه‌های تغذیه‌ای وزارت بهداشت به زائرین اربعین عامل انسانی، حلقه‌گم‌شده در امنیت جاده‌ای هوش مصنوعی پاسخ داد: آب تهران در حال تمام شدن است؟ کاهش وزن صنعتی؛ از وابستگی تا  افسردگی آیا مکمل‌ها و قرص‌های حافظه واقعاً تأثیرگذار هستند؟ درباره مصرف قرص های لاغری که سلامتی جسم و  روان افراد را  تهدید می کنند | لاغری با طعم روان‌گردان قتل مسلحانه مدیرعامل به دست کارمند | قاتل پس از جنایت خودکشی کرد توقیف ۵۶ هزار خودرو متخلف در تهران از ابتدای سال ۱۴۰۴ هموفیلی را بیشتر بشناسیم؛ از علائم تا کنترل بیماری آیا حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگانی که مهاجرت کرده‌اند، واریز می‌شود؟ بیمه سلامت خراسان‌ رضوی ۸ درصد بیماران هموفیلی کشور را زیر پوشش دارد برگزاری جلسه بین‌المللی برای حفاظت از لایه اوزون (یکم مرداد ۱۴۰۴) زمان برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت اعلام شد + تعداد داوطلبان کشف ۵ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق با همکاری مردم انفجار در معدن زغال سنگ در شمال افغانستان ۶ کشته و ۱۲ زخمی برجای گذاشت برای احیای گردشگری در کشور چه کارهایی می‌توان انجام داد؟ آزمون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی جمعه (۳ مرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود | رقابت ۱۵ هزار شرکت‌کننده تب آنفلوانزا و کرونا در مشهد فروکش کرد اجرای دقیق متناسب‌سازی و پرداخت معوقات حقوق فروردین‌ماه از مطالبات جدی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی است درخواست هلال احمر ایران از صلیب سرخ برای واکنش فوری جهت توقف فاجعه انسانی در غزه
سرخط خبرها

هموفیلی را بیشتر بشناسیم؛ از علائم تا کنترل بیماری

  • کد خبر: ۳۴۷۰۸۱
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۳
هموفیلی را بیشتر بشناسیم؛ از علائم تا کنترل بیماری
فوق‌تخصص خون و سرطان و استادیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز توضیحاتی درباره علائم و راه‌های کنترل بیماری هموفیلی ارائه داد.

به گزارش شهرآرانیوز، ابوالفضل خلفی‌نژاد، به مناسبت هفته ملی «هموفیلی» اظهار کرد: شیوع هموفیلی حدود یک در هر پنج هزار تولد پسر است، این بیماری در دو نوع A و B دیده می‌شود؛ نوع A ناشی از کمبود فاکتور ۸ و نوع B ناشی از کمبود فاکتور ۹ است که کمبود این فاکتور‌ها باعث اختلال در فرآیند انعقاد خون می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین علامت هموفیلی خونریزی‌های مکرر است، گفت: شدت علائم به سطح فاکتور‌های انعقادی بستگی دارد، اگر سطح فاکتور کمتر از یک درصد باشد، بیماری به شکل شدیدی بروز می‌کند و از بدو تولد با خونریزی‌های جمجمه‌ای یا مفصلی همراه است، همچنین در موارد شدیدتر، احتمال خونریزی‌های مغزی نیز وجود دارد که نیازمند اقدامات فوری پزشکی است.

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز معتقد است، در افرادی که سطح فاکتور خون بین یک تا ۶ درصد است، بیماری در فرم متوسط ظاهر می‌شود و خونریزی در شرایط خاص مانند ختنه کردن، اعمال جراحی، کشیدن دندان یا آسیب‌های جزئی رخ می‌دهد.

تشخیص و پیشگیری

خلفی‌نژاد با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد مبتلایان به هموفیلی، سابقه خانوادگی ندارند و به دلیل جهش ژنتیکی در ژن‌ها به این بیماری مبتلا می‌شوند، ادامه داد: در خانواده‌هایی که سابقه بیماری‌های خونریزی‌دهنده دارند، بررسی مادر از نظر ناقل بودن ضروری است، همچنین در صورت بارداری مادر ناقل، می‌توان در هفته‌های ۱۰ تا ۱۲ بارداری از طریق نمونه‌برداری از جفت، اقدامات لازم تشخیصی و درمانی را انجام داد.

وی افزود: از آنجا که هموفیلی وابسته به کروموزم «x» است، مردان با داشتن یک کروموزوم «x» در صورت وجود ژن معیوب، به این بیماری مبتلا می‌شوند، اما زنان برای ابتلاء، لازم است هر دو ژن معیوب را داشته باشند به همین دلیل شیوع این بیماری در زنان بسیار کم است.

درمان و مراقبت‌ها

این فوق تخصص خون و سرطان با بیان اینکه بیماری هموفیلی بهبودی قطعی ندارد، اما با روش‌های دیگر از جمله جایگزینی فاکتور‌های انعقادی می‌توان، خونریزی‌ها و عوارض بیماری را کنترل کرد، افزود: تشخیص زود هنگام بیماری و انجام مشاوره ژنتیک در مادرانی که سابقه خانوادگی ابتلاء به بیماری هموفیلی یا بیماری‌های خونریزی دهنده دارند، نقش مهمی در کنترل این بیماری دارد.

خلفی نژاد با بیان اینکه به همراه داشتن کارت شناسایی ویژه بیماری هموفیلی برای این بیماران الزامی است، توصیه کرد: بیماران هموفیلی لازم است از ورزش‌ها و فعالیت‌هایی که احتمال آسیب و خونریزی وجود دارد، پرهیز و پیش از هرگونه جراحی یا اقدامات دندانپزشکی با متخصص خون مشورت کنند؛ در تقویم کشورمان از یکم تا هفتم مرداد ماه به عنوان هفته ملی «حمایت از بیماران هموفیلی» نام گذاری شده است.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->