سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

مشهد برای من مادری با آغوش امن است

  • کد خبر: ۳۵۱۸۳
  • ۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۱
مشهد برای من مادری با آغوش امن است
داستان نویس جوان مهاجر می‌گوید که در تلاش است تا با نوشته‌هایش فرصت گفت‌وگو را ایجاد کند، او امیدوار است تا زنان افغانستان هم بتوانند به حقوق خود دست پیدا کنند.

شهرآرانیوز | عطایی، هانیه ناطقی متولد ۱۳۶۶ در مشهد است. پدر و مادرش متولد افغانستان هستند و بعد از انقلاب به ایران آمده‌اند، او در هجده سالگی ازدواج کرده و ۳ فرزند پسر دارد.

 

ناطقی که زندگی در مهاجرت را تجربه کرده و چند ماهی به افغانستان رفته می‌گوید: من افغانستان را دوست دارم، اما مشهد برای من مادری با آغوش امن است.

در تلاشم تا با داستان‌هایم تغییر ایجاد کنم

ناطقی با اشاره به اینکه بعد از پایان دبیرستان به علت شرایط مالی نتوانستم ادامه تحصیل بدهم می‌گوید که از همان دوران تحصیل به نوشتن علاقه داشتم و تصمیم داشتم به صورت حرفه‌ای این کار را دنبال کنم، از سال ۸۵ تا سال ۹۴ داستان‌های کوتاهی را برای خودم می‌نوشتم و با استفاده از کتاب‌های صوتی، فضای مجازی، استفاده از کلاس‌های انجمن راویان داستان و دیدن فیلم تجربه و دانش خود را در این زمینه افزایش دادم.

 


بیشتر بخوانید: داستان‌نویسی فرصتی برای اثرگذاری در جهان پیرامونی‌مان


وی ادامه داد: سال ۹۶ با داستان «وقتی که زیشان قاتل می‌شود» در جشنواره «هزار و یک شب» در کابل شرکت کردم و برگزیده شدم. این داستان براساس اتفاقاتی بود که آن سال‌ها در افغانستان اتفاق می‌افتاد. حضور طالبان و کشتن زنان باعث شد تا بتوانم این داستان را که بازتاب مسائل و رویدادهای افغانستان است، بنویسم. همیشه با شنیدن اخبار مربوط به اقدامات طالبان ناراحت می‌شوم، ولی باور دارم که هیچ انسانی به ذات بد نیست بلکه شرایط و مشکلات باعث می‌شود تا مسیری مخالف صلح و مهربانی را انتخاب کند. هدفم از داستان نوشتن، تغییر است، حتی اگر یک نفر باشد. و در تلاشم با نوشتن این اتفاق بیفتد.

مشهد برای من مادری با آغوش امن است

این نویسنده مهاجر درباره احساسش به افغانستان می‌گوید: من یک بار به افغانستان رفته‌ام، همیشه دوست داشتم کشوری که نامش از زمان تولد بر روی من است را ببینم. یک ماه در کابل و ۲ماه در هرات بودم. وقتی آنجا بودم، احساس می‌کردم آنجا برای خود من است، ولی دلم برای مشهد تنگ می‌شد. دوست داشتم برای زندگی به افغانستان بروم، اما آنجا امن نیست.

وی افزود: زمانی که افغانستان بودم، احساس می کردم در کنار نامادری‌ام هستم و مادرم را ترک کرده‌ام. نامادری مهربان است، ولی مادرم آغوش امن تری دارد. مشهد برای من مادری با آغوش امن است.

امیدوارم زنان افغانستان هم به جایگاهی که حقشان است برسند

ناطقی با بیان اینکه زنان افغانستانی به دلایل شرایطی که در مهاجرت داشته‌اند، اعتماد به نفس ندارند و به خودباوری نرسیده‌اند ادامه داد: اما زنان ایرانی در این سال‌ها توانستند جایگاه خود را پیدا کنند، هم پای مردان کار کنند و به جایگاهی که مدنظرشان بوده برسند. درحالی که در افغانستان وضعیت بسیاری از زنان این طور نیست. من تلاش می‌کنم تا این تغییرات ساختاری را در داستان‌هایم بیاورم. من از مردان سرزمینم می خواهم نگاه خود را نسبت به زنان تغییر دهند و فضای رشد و تغییر را برای آنها هموار کنند تا آنها بتوانند راه روشنی را برای خود و فرزندانشان به وجود آورند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->