بیت کوین در آستانه شکستن سقف ۱۱۰ هزار دلاری | تدلیس ماسک جواب داد رشد ۸ درصدی صادرات کالا از خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۴ تخصیص اعتبار کالابرگ الکترونیک دهک‌های چهارم تا هفتم به تعویق افتاد (۱۶تیر۱۴۰۴) گزارش مرکز آمار از کاهش نرخ تورم بخش کشاورزی بیمه ایران مسئول ارزیابی خسارت خودرو‌های آسیب‌دیده در جنگ ۱۲ روزه شد جرائم بیمه شخص ثالث بخشیده شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) فعالیت بازار طلای تهران از روز چهارشنبه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۴ قیمت امروز پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی در مشهد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) بیمه بیکاری در شرایط بحرانی به کارگران تعلق می‌گیرد؟ قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | آرامش بازار پس از تعطیلات اخیر قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | دیگنیتی کمتر از ۲ میلیارد تومان شد قیمت امروز دینار عراق چقدر است؟ (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون استاندار خراسان رضوی خبر داد: احداث ۱۸.۵ مگاوات نیروگاه برق تجدیدپذیر در فریمان آخرین وضعیت طرح ساماندهی نیرو‌های شرکتی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) ماجرای دستور وزیر اقتصاد برای اقدام علیه حساب‌های اجاره‌ای چه بود؟  روند مثبت بورس پایدار خواهد ماند؟ | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ تیر ۱۴۰۴) نرخ‌گذاری جدید نان کامل | حمایت کمیسیون اصل نود مجلس از طرح ملی نان کامل در خراسان رضوی چشم‌انداز قیمت بلیت پرواز‌های زیارتی تهران و مشهد به نجف در اربعین ۱۴۰۴ آیا شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری تغییر کرده است؟ قیمت برنج ایرانی تغییر کرد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) تحقق ۶۵ درصدی درآمد‌های خراسان رضوی در سه ماه ابتدایی امسال ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز پرداخت کمک‌هزینه مسکن به مستاجران آسیب دیده در جنگ از فردا (۱۷ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد بررسی جزئیات تعیین سقف اجاره‌بها | امکان دور زدن قانون از سوی مالکان وجود دارد؟ نرخ بلیت قطار از نیمه دوم تیرماه ۳۰ درصد افزایش می‌یابد بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | افت قیمت ران گوسفندی در مشهد کاهش قیمت طلا در بازار‌های جهانی ادامه یافت (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

واکنش رئیس شورای رقابت به افزایش دوباره قیمت خودرو

  • کد خبر: ۳۵۱۸۸
  • ۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۴
  • ۱۷
واکنش رئیس شورای رقابت به افزایش دوباره قیمت خودرو
رئیس شورای رقابت در واکنش به اخباری که در رابطه با افزایش قیمت خودرو منتشر می‌شود، گفت: یکی از متغیر‌ها در قیمت گذاری خودرو، متغیر تورم بخشی است و شورای رقابت موافقت کرد که به دلیل وضعیت تورمی که هم اکنون در کشور است، خودروسازان می‌توانند هر ۳ ماه یکبار به بانک مرکزی مراجعه کنند و تورم بخشی را به ستاد تنظیم بازار بفرستند تا قیمت محصولاتشان تغییر کند.
به گزارش شهرآرانیوز، رضا شیوا با اشاره به افزایش قیمت خودرو در بازار و کارخانه، گفت: در اردیبهشت ماه دستورالعمل قیمت گذاری خودرو ارائه شد. شورای رقابت در آن دستورالعمل مصوب کرد که خودرو‌های ساخت داخل با توجه به تورمِ بخشی، می‌توانند افزایش قیمت داشته باشند.

این مقام مسئول ادامه داد: یکی از متغیر‌ها در قیمت گذاری خودرو، متغیر تورم بخشی است یعنی قیمت تورم هر خودرو در بانک مرکزی محاسبه می‌شود. شورای رقابت موافقت کرد که به دلیل وضعیت تورمی که هم اکنون در کشور است، خودروسازان می‌توانند هر ۳ ماه یکبار به بانک مرکزی مراجعه کنند و تورم بخشی را به ستاد تنظیم بازار بفرستند تا قیمت محصولاتشان تغییر کند.

شیوا ادامه داد: در این صورت با تایید بانک مرکزی اگر تورم قابل ملاحظه‌ای بود می‌توانند به همان میزان افزایش قیمت داشته باشند. در حال حاضر هیچ تغییری در فرمول و قیمت خودرو نداریم، اما مجوز داده ایم که هر ۳ ماه یکبار با توجه به تورم بخشی اگر خودروساز‌ها مایل بودند، می‌توانند از طریق ستاد تنظیم بازار اقدام کنند.

رئیس شورای رقابت تشریح کرد: در آن زمان آنچه در فرمول محاسبه کردیم تا پایان خرداد ماه بود و اکنون خودروسازان می‌توانند برای ۳ ماه آینده تورم بخشی را بگیرند.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه اگر خودروسازان افزایش قیمت داشته باشند، مجدد شاهد افزایش قیمت خودرو در بازار خواهیم بود؟ گفت: زمانی که تورم داریم و نهاده‌های تولید افزایش پیدا می‌کنند، هزینه تمام شده هر کالایی افزایش پیدا می‌کند و وقتی افزایش پیدا کند، آنکه تولید کننده است مجبور به افزایش قیمت است.

شیوا بیان کرد: زمانی که فولاد، آلومینیوم، پلی استر و ... در طی ۳ ماه افزایش پیدا می‌کند، باید شاهد افزایش قیمت نهایی کالا باشیم، در کالا‌های دیگر هم این اتفاق رخ می‌دهد و شاهد افزایش قیمت نهایی آن کالا خواهیم بود. آنچه که مسلم است زمانی که تقاضا بیشتر از عرضه باشد، همیشه شاهد افزایش قیمت خواهیم بود.

رئیس شورای رقابت ادامه داد: خودروسازان در حال تلاش برای افزایش تولید خودرو هستند و قرار بر این است که هر ماه ۱۰۰ خودرو و در سال هزار و ۲۰۰ خودرو به بازار عرضه کنند و این قول را داده اند و باید به این وعده عمل کنند. این سیستم قرعه کشی که برای فروش خودرو در نظر گرفته اند باعث می‌شود تا در چند ماه آینده شاهد تعادل در بازار خودرو باشیم.

این مقام مسئول ادامه داد: بانک مرکزی آمار تمام نهاده‌های تولید را هر سه ماه یکبار اعلام می‌کند و اگر نهاده‌های تولید افزایش قیمت داشته باشد خودروساز می‌تواند اقدام به این افزایش کند.

شیوا در پاسخ به این سوال که خودروسازان خود سر می‌توانند اقدام به افزایش قیمت کنند یا خیر و اینکه اگر ۲۰ درصد گران کنند کاری قانونی است یا خیر، گفت: افزایش قیمت باید بر اساس تورم بخشی باشد. ۲۰ درصد گران کردن قیمت خودرو پس از پایان ۳ ماه ممکن نیست و این رقم بسیار بالا خواهد بود.

اما سوالی که این بین پیش می‌آید، اگر خودروسازان در حال داخلی سازی محصولات خود هستند و از نهاده‌های داخلی در ساخت آن استفاده می‌کنند، چرا هر سه ماه یکبار شاهد این افزایش قیمت خواهیم بود؟ خودروسازانی که مدعی داخلی سازی ۹۰ درصدی در محصولات خود هستند، چطور قیمت‌های محصولات را تا این حد متاثر از قیمت ارز می‌دانند؟ اگر چه افزایش قیمت موادی مانند فولاد و پتروشیمی انکار ناپذیر است، اما امروز برخی منابع صحبت از افزایش قیمت ۱۷ تا ۳۵ درصدی را برای این دوره افزایش قیمت‌ها به میان آورده اند.

هم اکنون پس از پایان سه ماه اول سال، و سکوت طولانی مدت شورای رقابت، شرکت سایپا اقدام به افزایش قیمت خودرو کرده است. روز گذشته خبری مبنی بر افزایش قیمت خودرو سایپا منتشر شد.

در این خبر آمده است که براساس توافقات به عمل آمده میان شورای رقابت و ستاد تنظیم بازار قرار بر این شد تا قیمت خودرو هر سه ماه یک بار براساس نرخ تورم بخشی که توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود، تغییر پیدا کند.

برهمین اساس شرکت سایپا بعد از ارائه مستندات در خواست افزایش قیمت محصولات خود را اعلام کرد که در نهایت مورد موافقت ستاد تنظیم بازار قرار گرفته است.

براساس قیمت‌های جدید شرکت سایپا در تیرماه امسال تیبا دو از ۶۰ میلیون و ۶۲۰ هزار تومان به ۷۷ میلیون و ۸۰۰ هزارتومان، کوئیک معمولی از ۷۹ میلیون و ۴۰۰ هزارتومان به ۹۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و ساینا آپشنال از ۷۸ میلیون تومان به ۹۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است.

با توجه به اینکه سازمان حمایت هیچ اقدامی برای کنترل بازار و مقابله با موج افزایش قیمت برای این محصولات نکرده است آیا این افزایش قیمت به این زودی باعث بهم ریختگی در بازار آزاد نخواهد شد؟

منبع: باشگاه خبرنگاران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۰
1
1
خدا.کنه.بخش.کشاورزی.هم.تورم.را.ببینند.یا.اینکه.خر.تمام.به.معنایند
111
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۱
شاید کرونا حق همه را بگیرد
ابراهیم
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۰
1
14
سلام
شورای رفاقت هم باخودروسازودلال کناراومد تااین ملت بچاپن خداازتون نگذره که خریدخودروبه دل قشرضعیف گذاشتید بهترین را تحریم ونخریدنه البته دیگه نامه نمی‌تونیم بخریم یعنی قدرت خریدنداریم
هادی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۰
0
10
سلام اولا مگه حقوق ما هم هر ۳ ماهه افزایش پیدا میکنه؟ دوما. اگه قرار بر هر سه ماه افزایش باشه که باید لوازم خانگی وغیره هم این کار را بکنند و سنگ رو سنگ بند نمیشه سوما. تو رو خدا به فکر این ملت مظلوم باشید با افزایش نرخ شما افطایش به سایر بخشهای اقتصادی کشیده میشه و توان خرسد مردم نابود میشه چهارم.آقای شوا این کار شما کاملا غلط است این مصوبه رو ابطال کنید و خودرو ساز را مجبور به افزایش تولید کنید تا از این طریق سود کنند و همچنین مجموعه قطعه سازان وصنایع پاین دستی را با کمک تعظیرات و سازمان بازرسی مجبور به کاهش نرخ های نجومیشان کنید تا قیمت خودرو کاهش یابد پنجما از مدیران سایپا و ایران خودرو میخاهم به فکر آخرت خود باشند و فقط این دنیا را ملاک قرار ندهند یا علی
ناشناس
Netherlands
۰۵:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۱
0
8
خدایا.......‏ ‏
ثبت نامی سایپا
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۱
0
6
خدایی این ظلم است که ما یکسال ثبت نام سایپا انجام دادیم حالا که با بدبختی وام گرفتیم و می خواهیم تکمیل وجه نماییم یکدفعه گران شدن 35 درصدی محصولات سایپا شوکه شدیم هیچ کس نیست بگه مردم بدبخت که به بچه هاشون قول دادن که فلان تاریخ ماشین می آید باز هم با گرانی مواجه شوند آخه از کجا خدا لعنتتان کند حداقل انصاف هم داشته باشید نه این قدر دیگه بریم دزدی برای مقدار افزایش ؟؟؟
میثم
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۱
0
12
دیشب یارو مسوول می گفت ما برای اینکه دست دلال ها را کوتاه کنیم قیمت خودرو ها را نزدیک بازار آزاد کردیم!!!! آخه گوسفند، به جای اینکه قیمت بازار آزاد را به قیمت کارخونه نزدیک کنی برعکس قیمت کارخونه رو به آزاد نزدیک می کنی خوب حتما برای اینکارت حقوق نجومی هم می گیری. یعنی شما مسوولین نباشین مملکت خیلی بهتر اداره می شد.. لعنت به همتون
پویا
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۱
0
8
اقای شیوا چه زود ساک شدی چه زود خریدنتت واقعا خجالت بکشین هنوز مردم به افرایش قیمتا عادت نکردن شما دوباره چراغ سبز به افرایش قیپت دادین خدا لعنتتون کنه اصلن شما به فکر مردم نیستین واقعا این قیمتا غیر منصفانه هس
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۱
0
8
تف
آشنا
Germany
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۱
1
5
اینها همه فیلم کدام داخلی سازی دلار اگر 1000 تومان هم بشه اینها راضی نیستند قیمت پایین بیارن باید دست دولت از درآمد خودرو کوتاه بشه رانت در بخش خوردو بالاست ملت هم از این رانت با خرید خودرو حمایت می کنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۱
0
6
مملکت دزد بازارهمینه اگر قرار هر۳ماه قیمت خودرو تغییرکند باید حقوق همه اقشار در هر۳ماه به نسبت تورم افزایش پیداکند ونکته دیگه ایا همین سایپا حقوق کارگرش را هر۳ماه زیاد خواهد کردسهیم شدن کارگران درسودکارخانه شماها امدید فقط عذاب بدیدملت راهمین بدبحتی یه کاری کردید که ایرانی هارااهیچ جا راه نمیدهند بزاریم بریم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
0
1
تف
استاد دانشگاه
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
0
1
جرا هيچ كس بفكر مصرف كننده نيست؟؟ با اين شرايط سخت خريد خودرو از كارخانه كه نشانگر اينست قشر ضعيف كه تا به حال ماشين نداشته اند درخواست كننده مي باشند اماسال 99 قيمتها 2 بار نجومي بالا رفته چرا؟ مردم بقيه پول ثبت نام را از كجا بياورند؟تازه آب پاكي را هم ريختند رو دست مردم كه قيمتها فصلي بالا برود. اين در صورتي منصفانه بود كه قيمتها كمي بالا مي رفت نه اينكه شوراي رقابت ابتداي سال منصفانه عمل كرد وقيمتها منطقي بالا رفت براي يكسال.ولي بعد متاسفانه ورق به نفع خودرو ساز برگشت و بطور ميانگين حدود 30 ميليون قيمت كارخانه ايران خودرو افزوده شد چرا يكدفعه شوراي رقابت تغيير رويه داد ؟؟؟؟؟
m
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
مفت خوران شکمشان را سیر کردند
m
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
0
0
همتون دزدید شورای رقابت به ظاهر به دفاع از مردم این طرح رو پیاده کرد هدفشون هم استارت گرونی بود فقط من موندم چه رویی دارن خاک..
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
0
1
بخدا حقوق ۲ ملیونی ما هر سه ماه یک بار زیاد نمیشه بخدا مردم گناه دارن مگه چه گناهی کردین اینجا به دنیا اودیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۳
0
1
این ظلم پس کی تمام می شه .
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->