بازگشت روزانه سه هزار تبعه افغانستانی غیرمجاز از دوغارون دیوان محاسبات کشور به بررسی هزینه‌ها در شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر ورود کرد سفیر سابق ایران در چین: ضرورتی برای قطع دائمی ارتباط با آژانس نداریم منطق ایران، درس منطقه در برابر صهیونیزم رئیس‌جمهور پاکستان برای سفری ۱۰ روزه وارد چین شد فرمانده کل نیروی انتظامی ایران با وزیر کشور عراق دیدار کرد (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) جزئیات جلسه اضطراری کمیسیون امنیت ملی با وزیر امور خارجه اعلام شد لاریجانی در پیامی به کشور‌های اسلامی هشدار داد متفکر آزاد: جلسه فوق‌العاده مجلس با حضور لاریجانی و عراقچی را مطالبه می‌کنیم کوثری: تقویت بنیه نیرو‌های مسلح برای مقابله همه‌جانبه با جنایات رژیم صهیونی ادامه دارد سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: ابعاد توافق جدید ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را مورد بررسی قرار خواهیم داد معافیت مشمولان دارای ۳ فرزند با بالا تا پایان سال ۱۴۰۴ + جزئیات طرح جزئیاتی تازه از دیدار ترامپ و وزیر خارجه قطر وزارت خارجه عربستان اظهارات نتانیاهو علیه قطر را محکوم کرد عراقچی در یادداشتی در رسانه‌های تونس مطرح کرد: پیوند‌های ناگسستنی؛ در مسیر آینده‌ای مشترک برای ایران و تونس جلسه اضطراری نظارتی کمیسیون امنیت ملی مجلس با وزیر امورخارجه برگزار می‌شود نیازمند تجدید نظر نسبت به استفاده از دو تابعیتی ها در مشاغل حساس کشور هستیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: تحقق جهان چند قطبی از راه روابط ایران و روسیه میسر خواهد شد توافقات ایران و تونس در مورد تقویت همکاری های فرهنگی و اقتصادی نماینده مجلس: خواهان نظارت بیشتر ستاد تنظیم بازار بر کالا‌ها هستیم نخست وزیر قطر در دیدار مقامات آمریکایی: دفاع از امنیت و حاکمیت ما برابر اسرائیل ضروری است الجولانی: قائل به قطع رابطه دائمی با ایران نیستیم بقایی: «بی‌طرفی» در قبال نسل‌کشی در فلسطین پذیرفته نیست جلالی تاکید کرد: ایران هیچ‌گاه از روسیه تقاضای دریافت اس-۴۰۰ نکرده است آغاز فرایند انتخابات هفتمین دوره شورا‌های اسلامی شهر و روستا + شرایط متقاضیان و زمان ثبت‌نام مجلس، مطالبات شهرداری‌ها را پیگیری می‌کند | بخشی از درآمد دولت با شهرداری‌ها تقسیم خواهد شد تدوین پیش‌نویس طرح یکپارچه مدیریت شهری تا پایان سال ۱۴۰۴ | خدمات شهرداری‌ها، مشمول مالیات و عوارض ویژه
سرخط خبرها

عراقچی در یادداشتی در رسانه‌های تونس مطرح کرد: پیوند‌های ناگسستنی؛ در مسیر آینده‌ای مشترک برای ایران و تونس

  • کد خبر: ۳۵۷۹۳۸
  • ۲۲ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۵
عراقچی در یادداشتی در رسانه‌های تونس مطرح کرد: پیوند‌های ناگسستنی؛ در مسیر آینده‌ای مشترک برای ایران و تونس
سید عباس عراقچی، در یادداشتی در رسانه‌های تونس با بیان این که ایران و تونس، در عرصه‌های بین‌المللی همواره همگام و هم‌صدا بوده‌اند، گفت: «مخالفت مشترک قاطع با مداخلات خارجی در امور داخلی کشورها، حمایت از آرمان فلسطین و مقابله با تلاش‌های نافرجام و ناروای عادی‌سازی روابط با رژیم غاصب صهیونیستی، از جمله رویکرد‌های مشترک قابل افتخار دو کشور در تعامل با تحولات جاری است.»

به گزارش شهرآرانیوز، متن یادداشت سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در رسانه‌های تونس به شرح زیر است: «تونس، مهد تمدن و فرهنگ در ساحل جنوبی مدیترانه، در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از جایگاهی رفیع و ویژه برخوردار بوده است. روابط میان دو کشور که ریشه در تاریخ دارد، بر پایه برادری، احترام متقابل، اشتراکات دینی و فرهنگی عمیق و اهداف مشترک بین‌المللی استوار گشته و در سال‌های اخیر نیز با عزمی راسخ، شاهد تحولی مثبت و پویا بوده است.

روابط دیپلماتیک ایران و تونس که برای بیش از شش دهه تداوم یافته، همواره فضایی آکنده از روح برادری، دوستی و تفاهم متقابل بوده است. این رابطه، نمونه‌ای درخشان از تعهد جمهوری اسلامی ایران به گسترش پیوند‌های مستحکم با جهان اسلام، بر پایه منافع مشترک و احترام به حاکمیت ملی است.

حتی در پرتلاطم‌ترین شرایط منطقه‌ای، این رابطه صمیمانه، پابرجا و رو به تقویت بوده است. دیدار تاریخی قیس سعید، رئیس‌جمهور تونس از ایران در خرداد ۱۴۰۳ و ملاقات ایشان با رهبر معظم انقلاب، نقطه عطفی بود که فصل نوینی از همکاری‌های همه‌جانبه را بین دو کشور گشود و بر عزم مشترک برای ارتقای این روابط مهر تأیید زد.

در جریان تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به خاک ایران، موضع قاطع، اصولی و حمایت ارزشمند دولت و ملت تونس از جمهوری اسلامی ایران، عمق روابط برادرانه و همبستگی ناگسستنی بین دو ملت را به نمایش گذاشت. این حمایت که در چارچوب اصول مشترک مقاومت در برابر زورگویی و دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی کشور‌ها صورت گرفت، مورد تقدیر و سپاس عمیق دولت و ملت ایران قرار دارد و نشان داد که تونس، در مواجهه با حق و باطل، در کنار حق ایستاده است.

جمهوری اسلامی ایران و تونس، در عرصه‌های بین‌المللی نیز همواره همگام و هم‌صدا بوده‌اند. مخالفت مشترک قاطع با مداخلات خارجی در امور داخلی کشورها، حمایت از آرمان فلسطین و مقابله با تلاش‌های نافرجام و ناروای عادی‌سازی روابط با رژیم غاصب صهیونیستی، از جمله رویکرد‌های مشترک قابل افتخار دو کشور در تعامل با تحولات جاری است.

اگرچه روابط سیاسی و دیپلماتیک ایران و تونس همواره مثبت و سازنده بوده، ولی باید اذعان کرد که ظرفیت‌های عظیم اقتصادی بین دو کشور هنوز به‌طور کامل مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است. تقویت حجم تجارت متقابل نیازمند جهشی بلند و اراده‌ای مضاعف است. بااین‌حال، خوشبختانه اراده راسخ مسؤولان ارشد دو کشور برای توسعه و تنوع‌بخشی به روابط اقتصادی، نویدبخش آینده‌ای روشن در این حوزه است.

تقویت همکاری‌های گردشگری با بهره‌گیری از لغو روادید دوطرفه، برقراری پرواز‌های مستقیم بین دو کشور، برگزاری دور جدیدی از نشست‌های کمیسیون مشترک اقتصادی، توسعه مبادلات تجاری در حوزه‌های مختلف و همکاری در حوزه فناوری، از جمله گام‌های مؤثری است که می‌تواند به تقویت هرچه بیشتر پیوند‌های اقتصادی بین دو کشور بینجامد. جمهوری اسلامی ایران آماده است تا با بهره‌گیری از تجربیات، دانش فنی و فناوری‌های بومی خود، در زمینه‌های مختلفی با جمهوری تونس همکاری کند.

تقویت تعاملات فرهنگی و هنری، به‌ویژه در حوزه سینما، موسیقی، نمایشگاه‌های صنایع‌دستی و ورزش، می‌تواند به افزایش شناخت متقابل و تحکیم پیوند‌های مردمی بین دو کشور کمک شایانی کند. اشتراکات دینی و فرهنگی ما پشتوانه‌ای عظیم برای این امر است. حضور موفق هنرمندان ایرانی، به‌ویژه بازیگران سریال پرمخاطب «یوسف پیامبر» و فیلم سینمایی «ملک سلیمان» در جشنواره‌های تونس، گواه روشنی بر اقبال و نگاه قابل‌تقدیر فرهنگی در تونس نسبت به ظرفیت‌های هنری ایران است. به پشتوانه این اشتراکات، گردشگری میان دو کشور که پس از اجرای متقابل نظام لغو روادید، رونقی بی‌سابقه گرفته است، می‌تواند فرصتی استثنایی برای تقویت پیوند‌های برادری میان دو ملت باشد.

در اینجا به یاد دو بیت زیبا و جاودانه «ابوالقاسم الشابی» شاعر بزرگ تونسی می‌افتم که سرود:

إذا الشعبُ یَومًا أَرادَ الحیاه... فلابُدَّ أَن یَستجیبَ القَدَر

ولابُدّ للیل أن یَنجلی... ولابدّ للقَید أن ینکسر

«هرگاه ملتی اراده زندگی کند، بخت و تقدیر ناگزیر به پاسخ است.

شب چاره‌ای ندارد جز آنکه به‌روشنی گراید و زنجیر‌ها راهی ندارند جز آنکه شکسته شوند.»

و در پایان، با کمال خوشحالی صعود تیم ملی فوتبال تونس به جام جهانی فوتبال در سال ٢٠٢۶ را تبریک می‌گویم و برای این تیم و نیز تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران در این رویداد مهم جهانی آرزوی موفقیت و نتایج درخشان دارم.»

به گزارش ایسنا، چهارشنبه هفته گذشته وزیر خارجه ایران در سفر یک‌روزه به تونس با رئیس‌جمهور و وزیر خارجه تونس دیدار و رایزنی کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->