سخنگوی دولت روزهای شنبه و دوشنبه با مردم از اقدامات دولت خواهد گفت هاشمی: رشد اقتصادی بدون استفاده از ظرفیت فناوری ممکن نیست مخالفت نماینده مردم کاشمر در مجلس با واگذاری نفت به بخش خصوصی شهادت ۲۰ فلسطینی در ۲۴ ساعت گذشته در پی حملات مجدد اسرائیل به غزه (۱۹ مهر ۱۴۰۴) دریادار بمانی: دیپلماسی دریایی و افزایش تعاملات ایران با جهان برای نیروی دریایی ارتش مهم است وزیر میراث فرهنگی: توسعه کشور از مسیر سرمایه‌گذاری و اعتماد ملی می‌گذرد معاون وزیر امور خارجه: دومین نشست دیپلماسی استانی، ۳۰ مهرماه به‌میزبانی مشهد برگزار می‌شود حز‌ب‌الله: پرچم مقاومت را تا تحقق پیروزی کامل به دوش خواهیم کشید تمدید تعطیلی ۲ ماهه دفتر شبکه الجزیره در تل‌آویو تداوم حملات اسرائیل به غزه با وجود اعلام آتش‌بس (۱۹ مهر ۱۴۰۴) انتقاد رئیس جمهور لبنان از حملات اسرائیل به جنوب لبنان پس از آتش‌بس غزه آیا رژیم صهیونیستی به آتش‌بس پایبند خواهد بود؟ کمیسیون امنیت ملی مجلس طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی را بررسی خواهد کرد یک هواپیمای سبک در استرالیا سقوط کرد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) واکنش ترامپ به حمایت ایران از توافق آتش بس با حماس نگاه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ایران پس از تهدید اسرائیل تحول خواهد یافت؟ رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌ها درباره برگزاری تناسبی انتخابات در تهران توضیح داد کاهش ساعات کاری در کمیسیون اجتماعی مجلس مجددا بررسی خواهد شد معاون حقوقی رئیس جمهور: جمهوری اسلامی ایران در آستانه ثبت دعوای حقوقی علیه اسرائیل و آمریکاست عالی‌ترین مرجع نظارتی کشور و ۲ مأموریت مهم آن | به مناسبت سالروز تأسیس سازمان بازرسی کل کشور رسانه‌های اسرائیلی: انتقال اسرا از ۵ زندان اسرائیل آغاز شد حضور وزیر امور خارجه در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس جزئیات اجرایی طرح ترامپ برای توقف جنگ غزه اعتراف صهیونیست‌ها به خلع سلاح نشدن حماس در غزه درگیری مرزی میان نیرو‌های مرزبانی پاکستان و افغانستان آمریکا در ایالت آیداهو برای قطر پایگاه نیروی هوایی می‌سازد پزشکان بدون مرز: هزار و ۲۰۰ کادر درمانی در جنگ غزه کشته شدند
سرخط خبرها

ایروانی: ایران به حمایت از مردم سوریه ادامه خواهد داد | هرگونه تلاش برای تحمیل تجزیه سوریه، غیرقابل قبول است

  • کد خبر: ۳۵۹۴۸۲
  • ۲۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۱
ایروانی: ایران به حمایت از مردم سوریه ادامه خواهد داد | هرگونه تلاش برای تحمیل تجزیه سوریه، غیرقابل قبول است
سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل با اشاره به اینکه حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه باید به‌طور کامل محترم شمرده شود، گفت: هرگونه تلاش برای تحمیل دستورکارهای خارجی یا تجزیه این کشور، غیرقابل قبول است.

به گزارش شهرآرانیوز، امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل، در سخنرانی خود در نشست شورای امنیت پیرامون وضعیت در سوریه ضمن حمایت از صلح و ثبات پایدار در سوریه از طریق یک فرایند سیاسی جامع، به‌رهبری و مالکیت کامل سوری‌ها و عاری از هرگونه مداخله یا اجبار خارجی، گفت: حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی سوریه باید به‌طور کامل محترم شمرده شود. هرگونه تلاش برای تحمیل دستورکار‌های خارجی یا تجزیه این کشور، غیرقابل قبول است.

سخنرانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل، در نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع «اوضاع در سوریه» به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

در خصوص وضعیت در سوریه، مایلم نکات زیر را مطرح نمایم:

نخست، درباره وضعیت انسانی: وضعیت انسانی در سوریه وخیم است و همچنان در حال وخیم‌تر شدن می‌باشد. کمبود‌های شدید منابع مالی، عملیات امدادرسانی حیاتی را تهدید کرده و میلیون‌ها سوری را در معرض آسیب قرار داده است. ما از تلاش‌های خستگی‌ناپذیر دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، آژانس‌های وابسته به سازمان ملل و شرکای بشردوستانه برای رساندن کمک‌ها در شرایط بسیار دشوار تقدیر می‌کنیم. دسترسی بشردوستانه کامل، ایمن، سریع و بدون مانع به تمامی جوامع آسیب‌دیده، مطابق با اصول انسانیت، بی‌طرفی، بی‌غرضی و استقلال، امری ضروری است.

فراتر از نیاز فوری به کمک‌های بشردوستانه، سوریه همچنان با چالش‌های اقتصادی عمیق و بحران فزاینده غذایی مواجه است. تورم، زیرساخت‌های ویران‌شده، زنجیره‌های تأمین مختل‌شده، کمبود انرژی و خشکسالی‌های مکرر، بقاء میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند. این مشکلات، نتیجه مستقیم سال‌ها اعمال اقدامات قهرآمیز یکجانبه علیه سوریه هستند؛ اقداماتی که غیرقانونی، فاقد مشروعیت، و نقض آشکار منشور ملل متحد می‌باشند. این اقدامات غیرقانونی، روند بهبود اوضاع را به‌شدت مختل می‌سازند، بازسازی را با مانع مواجه می‌کنند و رنج مردم سوریه را تشدید می‌نمایند. این اقدامات باید به‌طور کامل، بدون هیچ‌گونه پیش‌شرطی، لغو گردند تا سوریه بتواند اقتصاد خود را بازسازی کند، معیشت مردم را احیا نماید و بازگشت ایمن و همراه با کرامت پناهندگان و آوارگان داخلی را ممکن سازد. تحریم‌ها هرگز نباید به‌عنوان ابزاری برای اعمال فشار سیاسی یا دخالت در امور داخلی سوریه مورد استفاده قرار گیرند.

ثانیاً، در خصوص وضعیت امنیتی: ترتیبات آتش‌بس همچنان شکننده باقی مانده‌اند و ناامنی در السویداء و سایر مناطق ادامه دارد. گروه‌های تروریستی همچون داعش، القاعده و جنگجویان تروریست خارجی وابسته به آنها، همچنان به بی‌ثبات‌سازی سوریه و منطقه وسیع‌تر ادامه می‌دهند و صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را به‌طور جدی تضعیف می‌کنند.

شورای امنیت نباید اقدامات بی‌ثبات‌ساز و تهاجمی رژیم اسرائیل در سوریه را نادیده بگیرد. ایران تأکید می‌کند که اشغالگری خارجی باید به‌طور کامل پایان یابد. اقدامات تجاوزکارانه رژیم اسرائیل، از جمله حملات مکرر هوایی به خاک سوریه، نقض فاحش حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد به‌شمار می‌روند. شورای امنیت نباید در قبال این تخلفات سکوت اختیار کند.

ثالثاً، درباره روند سیاسی: صلح و ثبات پایدار در سوریه تنها از طریق یک فرایند سیاسی جامع، به‌رهبری و مالکیت کامل سوری‌ها، و عاری از هرگونه مداخله یا اجبار خارجی، قابل تحقق است. این فرایند باید به‌صورت واقعی و مؤثر، همه جوامع و اقشار را در بر گیرد. حذف یا نادیده‌گرفتن گروه‌های کلیدی صرفاً موجب تعمیق شکاف‌ها، تضعیف مشروعیت، و افزایش خطر بی‌ثباتی در وضعیت به‌شدت شکننده کنونی خواهد شد. چنین روندی باید از حقوق و آرمان‌های مشروع تمامی مردم سوریه حمایت کند و در عین حال، حاکمیت، استقلال، تمامیت ارضی و نهاد‌های ملی سوریه را حفظ نماید. در این چارچوب، ما از تعاملات دیپلماتیک اخیر فرستاده ویژه سازمان ملل با مقامات سوری در دمشق در خصوص گذار سیاسی فراگیر حمایت می‌کنیم.

رابعاً، در خصوص موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران: بار دیگر تأکید می‌کنیم که حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی سوریه باید به‌طور کامل محترم شمرده شود. هرگونه تلاش برای تحمیل دستورکار‌های خارجی یا تجزیه این کشور، غیرقابل قبول است. ما نسبت به دستورکار‌ها یا مطالباتی که به فدرالیسم یا خودمختاری منتهی شود، ابراز نگرانی می‌کنیم. در صورت سوءمدیریت، چنین مطالباتی می‌توانند منجر به تجزیه و بروز مجدد درگیری‌ها شوند؛ اما اگر با مسئولیت‌پذیری، در چارچوب گفت‌وگوی ملی فراگیر تحت نظارت سازمان ملل متحد پیگیری شوند، می‌توانند به آشتی ملی و ثبات کمک نمایند.

جمهوری اسلامی ایران به حمایت از مردم سوریه و تلاش‌های آنان برای بازگرداندن صلح، ثبات، بازسازی و آشتی ملی، در هماهنگی کامل با اراده خودِ ملت سوریه، ادامه خواهد داد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->