۱۵۰ شهید در لبنان از زمان اعلام آتش‌بس با رژیم عهدشکن صهیونیستی بالاگرفتن اختلافات بین فرانسه و رژیم صهیونیستی عراقچی: ایران توانایی خنثی کردن هرگونه تلاش برای خرابکاری در سیاست خارجی‌اش را دارد گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتای سعودی خود درباره آخرین روند مذاکرات ایران و آمریکا ترامپ: درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران، به‌زودی به توافق دست خواهیم یافت سنتکام درباره حملات به یمن تصمیمات جدید گرفته است پزشکیان: از حضور سرمایه‌گذاران در ایران استقبال می‌کنیم با حکم وزیر کشور، اولین فرماندار زن خراسان رضوی منصوب شد ضمانت اجرایی، شرط بقای توافق ایران و آمریکا وزیر کشور: با مقصران احتمالی حادثه بندرعباس بدون اغماض برخورد خواهد شد | احتمال افزایش فوتی‌ها وجود دارد دعوت از جولانی برای شرکت در اجلاس سران عرب در بغداد پزشکیان: هیچ‌گاه احساس غربت نسبت به جمهوری آذربایجان نداریم | هیچ محدودیتی برای فعالیت‌های مشترک وجود ندارد دروغ‌های نتانیاهو پایان ندارد؛ حتی یک غیرنظامی را هم نکشته‌ایم! آمادگی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تسهیل مذاکرات ایران و آمریکا ۱۲ یمنی در حملات هوایی آمریکا شهید و مجروح شدند پیام رهبر انقلاب اسلامی درپی حادثه دردناک اسکله شهید رجایی بندرعباس آمریکا به «عمران» در یمن حمله کرد پزشکیان بندرعباس را ترک کرد محکومیت قطعی قصاص برای عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان بیانیه ارتش هندوستان درباره تبادل آتش و درگیری با نیروهای پاکستان کاخ سفید: ترجیح ترامپ توافق با ایران است قطر و عربستان بدهی‌های سوریه به بانک جهانی را پرداخت کردند | مسیر کمک مالی و سرمایه‌گذاری در سوریه باز شد پزشکیان: مدیریت ذخیره‌سازی کانتینر‌ها باید بررسی شود+ فیلم حملات هوایی و توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به نوار غزه| ده‌ها نفر شهید و زخمی شدند (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازدید هوایی رئیس جمهور پزشکیان از نقاط آسیب دیده انفجار بندرعباس پزشکیان وارد بندرعباس شد | اعلام یک روز عزای عمومی در سراسر کشور از سوی دولت چند هواپیمای حامل نیرو‌های متخصص به دستور پوتین عازم ایران شد پزشکیان عازم بندرعباس شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ایران و سوریه برای پیگیری تعرض جنگنده‌ها امکان طرح دعوا در شورای ایکائو را دارند

  • کد خبر: ۳۶۰۳۴
  • ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۷
ایران و سوریه برای پیگیری تعرض جنگنده‌ها امکان طرح دعوا در شورای ایکائو را دارند
یک کارشناس حقوق بین‌الملل با تأکید بر اینکه اقدام جنگنده­‌های آمریکایی به وضوح تهدیدی بر امنیت هواپیمای مسافربری ماهان و سرنشینان آن تلقی می­‌شود، گفت: ایران می‌­تواند این وضعیت را به شورای ایکائو ارجاع دهد. کشور سوریه نیز به جهت نقض حاکمیتش بر کشور آمریکا و نیز پرواز بدون مجوز جنگنده‌های آمریکایی در مغایرت بند ج ماده ۳ کنوانسیون شیکاگو، امکان طرح دعوا در شورای سازمان ایکائو را خواهد داشت.
به گزارش شهرآرانیوز، مهناز رشیدی بیان کرد: با توجه به اینکه حضور نیرو‌های آمریکایی در خاک سوریه در قالب ائتلاف ضد داعش، بدون رضایت دولت رسمی و قانونی سوریه بوده و از پشتوانه قطعنامه­‌های شورای امنیت برخوردار نیست، نفس حضور آن‌ها در سرزمین این کشور، با اساس حاکمیت و تمامیت سرزمینی دولت سوریه تعارض داشته و مصداقی از عمل تجاوز است.

وی ادامه داد: هم­چنین از منظر اصول و مقررات هوایی، مطابق ماده ۱ کنوانسیون هواپیمایی کشوری بین­ المللی (۱۹۴۴) موسوم به کنوانسیون شیکاگو، حاکمیت تام و مطلق هر کشور بر حریم هوایی قلمروی سرزمینی خود به رسمیت شناخته شده است. بر این اساس، کشور سوریه بر فضای هوایی قلمروی خود حاکمیت داشته و پرواز جنگنده­‌های نظامی آمریکایی بدون رضایت این کشور، نقض مفاد این کنوانسیون است.

اقدام جنگنده‌های آمریکایی مخالف قاعده منع تهدید یا توسل به زور است

کارشناس حقوق بین­‌الملل در پاسخ به این سوال که اقدام آمریکا در تهدید هواپیمای ایرانی از منظر حقوق بین ­الملل تا چه اندازه از مشروعیت حقوقی برخوردار است، گفت: اقدام جنگنده­‌های آمریکایی مخالف اصل منع تهدید یا توسل به زور شناسایی شده در منشور ملل متحد است. هم­چنین این اقدام در مغایرت با ماده ۳ مکرر کنوانسیون شیکاگو بوده که دولت­ها را موظف به خودداری از استفاده از سلاح علیه هواپیما‌های کشوری در حال پرواز کرده و آن‌ها را متعهد نموده که در وضعیت تعقیب، جان سرنشینان هواپیما و امنیت هواپیما را در معرض خطر قرار ندهند. این مقرره از جهت ماهیت عرفی آن برای کشور آمریکا الزام­ آور است. به علاوه اینکه این اقدام می ­تواند مغایر مفاد کنوانسیون مونترال راجع به جلوگیری از اعمال غیرقانونی علیه امنیت هواپیمایی کشوری (۱۹۷۱) دانسته شود.

هواپیمای ایرانی ملزم به اطاعت از جنگنده‌های آمریکایی نبوده است

این مدرس دانشگاه عنوان کرد: از آنجا که صرفا کشور سوریه حق اعمال حاکمیت بر قلمروی هوایی کشور خود را دارد و دولت آمریکا نمی­‌تواند به صورت خودسرانه، یکجانبه و بدون صدور اطلاع و هشدار قبلی، در مسیر‌های پرواز بین­ المللی، مناطق پرواز ممنوع اعلام کرده و یا اعلام به بازرسی هواپیما‌های کشوری نماید، هواپیمای ایرانی الزامی به متابعت از دستور هواپیمای جنگنده آمریکایی نداشته ­است.

از چه طرقی می­ توان اقدام جنگنده‌های آمریکایی را در جوامع بین­ المللی پیگیری کرد؟

رشیدی بیان کرد: طرق پیگیری دعوا در این قضیه را می­ توان از دو بعد مورد نظر قرار داد: طرق پیگیری و طرح دعوای در دسترس کشور ایران و طرق طرح دعوا توسط کشور سوریه. با عنایت به اینکه هدف کنوانسیون شیکاگو و تأسیس سازمان ایکائو ایجاد امنیت هوانوردی بین ­المللی است و اقدام جنگنده­‌های آمریکایی به وضوح تهدیدی بر امنیت هواپیمای مسافربری ماهان و سرنشینان آن تلقی می­شود، کشور ایران می­تواند این وضعیت را به شورای ایکائو ارجاع دهد.

به گفته این کارشناس، کشور سوریه نیز به جهت نقض حاکمیتش بر کشور آمریکا و نیز پرواز بدون مجوز جنگنده­های آمریکایی در مغایرت بند ج ماده ۳ کنوانسیون شیکاگو، امکان طرح دعوا در شورای سازمان ایکائو را خواهد داشت.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->