چند نکته درباره مزایای اصلی پروبیوتیک‌ها صدور هشدار سطح نارنجی در خراسان رضوی درپی پیش‌بینی آلودگی شدید هوا (۲۲ مهر ۱۴۰۴) کشف ۴۸ بسته هروئین بلعی از یک تبعه افغان در مرز دوغارون خراسان رضوی (۲۱ مهر ۱۴۰۴) پیش‌بینی کاهش نسبی دمای هوا در نوار شمالی کشور (۲۲ مهر ۱۴۰۴) وضعیت دما و بارش کشور تا آذرماه ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ تقدیرنامه‌ای برای یک زندگی غیراستاندارد زنگ ورزش مدارس در هفته، یک ساعت بیشتر شد | برگزاری المپیاد‌های درون‌مدرسه‌ای از ۲۶ مهر ۱۴۰۴ ورود رایگان به تمام موزه‌ها برای نابینایان و کم‌بینایان به مناسبت روز عصای سفید (۲۳ مهر) توضیح یکی از مسئولان آموزش و پرورش قزوین درباره تنبیه ۲ دانش‌آموز در مدرسه اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۲ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۲ مهر ۱۴۰۴) خراسان‌رضوی، پیشرو در ارتقای کیفیت و ایمنی برای بلندمرتبه‌سازی ساختمان‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه،۲۲ مهر ۱۴۰۴) | آغاز روند کاهش نسبی دما از فردا آبدارخانه‌ها و اتصالات گازی غیراستاندارد، زنگ خطر جدی برای مدارس چالش‌های حوزه تجهیزات پزشکی که سلامت را تهدید می‌کند | فرسودگی تجهیزات تهدید خاموش سلامت درگذشت دانش‌آموز مشهدی بر اثر ایست قلبی (۲۲ مهر ۱۴۰۴) معاون سابق آموزش و پرورش: حاشیه‌های آموزشی مثل حذف تأثیر سوابق در کنکور، منجر به افت نمرات امتحانات نهایی شده است قیمت دارو در همه داروخانه‌ها باید مطابق سامانه رسمی باشد ایران، صدرنشین مصرف آنتی‌بیوتیک در جهان مرگ ۲ کودک گلستانی بر اثر خوردن فست‌فود + جزئیات نجات زندگی دختر با درخواست کمک از پلیس مشهد | مهر مادری به داد عروس کوچک رسید آیا آب خیارشور می‌تواند بهترین راه‌حل برای گرفتگی عضلات ورزشکاران حرفه‌ای باشد؟ هوشمندسازی دستگاه قضایی برای کوتاه شدن فرایند دادرسی متهم به قتل زهرا قائمی، استاد دانشگاه تهران، دستگیر شد + فیلم تشکیل جلسه کارگروه آلودگی هوای مشهد پس از رسیدن شاخص به ۱۸۰ | این گردوغبار را کسی گردن نمی‌گیرد زمان واریز حقوق مهرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی، کشوری و لشکری مشخص شد + جزئیات چرا حق اولاد بازماندگان تأمین اجتماعی واریز نشد؟ آیا ضربه سر به توپ فوتبال بر سلامت مغز تأثیرگذار است؟ داروخانه‌ها تنها مرجع قانونی فروش اینترنتی اقلام سلامت‌محور برای افزایش تراکم استخوان چه بخوریم؟
سرخط خبرها

ایران، صدرنشین مصرف آنتی‌بیوتیک در جهان

  • کد خبر: ۳۶۵۴۰۰
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۹
ایران، صدرنشین مصرف آنتی‌بیوتیک در جهان
مطالعات جهانی نشان می‌دهد، ایران در صدر کشور‌هایی قرار دارد که بیشترین مصرف آنتی‌بیوتیک را دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، با فرارسیدن فصل سرما و افزایش موارد ابتلا به سرماخوردگی و شیوع بیماری‌های ویروسی، شاهد افزایش مصرف دارو‌های آنتی‌بیوتیک در کشور هستیم. این در حالی است که همواره تأکید می‌شود، مصرف آنتی‌بیوتیک برای بیماری‌هایی همچون سرماخوردگی و…، نه تنها هیچ کارکرد مثبتی ندارد که بالعکس، عارضه هم دارد. با این حال، میزان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در فصول پاییز و زمستان، همچنان بالا است.

محمدرضا هاشمیان، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با انتقاد از مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها در ایران، توضیح داد: آنتی‌بیوتیک‌ها تنها برای مقابله با عفونت‌های باکتریایی ساخته شده‌اند و در برابر ویروس‌ها کاملاً بی اثرند. مصرف خودسرانه این دارو‌ها نه تنها بهبودی ایجاد نمی‌کند، بلکه باعث مقاومت باکتری‌ها می‌شود.

وی افزود: متأسفانه برخی بیماران به دلیل مصرف طولانی‌مدت و غیراصولی آنتی‌بیوتیک‌ها، در مواجهه با عفونت‌های جدی، به درمان پاسخ نمی‌دهند.

هاشمیان با مقایسه قوانین ایران و سایر کشور‌ها مانند امارات متحده عربی، خاطرنشان کرد: در دبی، داروخانه‌ها در صورت فروش آنتی‌بیوتیک بدون نسخه، ۵۰۰ دلار جریمه می‌شوند، اما در ایران متأسفانه این دارو‌ها به‌راحتی در دسترس هستند.

آزیتا نبی‌زاده، سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات اقتصادی سازمان غذا و دارو، نسبت به مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها در فصل سرما هشدار داد و گفت: بیشتر بیماری‌های تنفسی در پاییز و زمستان مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا منشأ ویروسی دارند و مصرف آنتی‌بیوتیک در درمان آن‌ها هیچ جایگاهی ندارد. این بیماری‌ها معمولاً پس از طی یک دوره مشخص، بدون نیاز به داروی آنتی‌بیوتیک بهبود می‌یابند.

وی افزود: مصرف بدون نسخه آنتی‌بیوتیک می‌تواند موجب بروز عوارضی مانند اسهال، تهوع، واکنش‌های آلرژیک و در برخی موارد آسیب به کبد و کلیه شود.

نبی‌زاده تصریح کرد: باور عمومی مبنی بر اینکه آنتی‌بیوتیک روند بهبودی را تسریع می‌کند، اشتباه است و این تصور به دلیل همزمانی بهبود طبیعی بیماری با مصرف دارو ایجاد می‌شود.

وی افزود: مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک یک نگرانی بزرگ جهانی برای سلامت عمومی محسوب می‌شود، و با افزایش مقاومت باکتری‌ها درمان عفونت‌ها در آینده با مشکل مواجه خواهد شد. از سوی دیگر، مصرف بسیار پایین می‌تواند نشانه دسترسی کم به دارو‌های ضروری باشد که این هم یک چالش جدی در حوزه سلامت است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->