اسلامی: با برق هسته‌ای ناترازی‌ها را برطرف می‌کنیم | کارشکنی‌های دشمنان و تبلیغات منفی علیه برنامه هسته‌ای ایران قانون ته‌لنجی به رسمیت شناخته شد افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن و خروج خریداران | آینده مسکن به کجا می‌رود؟ (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) افت قیمت خودرو‌های خارجی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۵۰ میلیونی لاماری هیبرید تلاطم بازار خودرو‌های داخلی فروکش کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) + جدول قیمت مذاکرات؛ اقتصاد ایران شرطی نشود پرواز دوباره نرخ طلا در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) سناریو‌های پیش روی قیمت طلا بر اساس نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا زمان برگزاری حراج شمش طلا مشخص شد + جزئیات نقش تعاونی‌ها در تحقق شعار سال | سرمایه‌های کوچک در خدمت تولید صنعت خراسان رضوی در صف انتظار تسهیلات بانکی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | دلار به ۱۰۱ هزار تومان رسید رئیس کمیسیون اصل نود در نامه‌ای به رئیس‌جمهور: افزایش حقوق در سال جدید از فروردین‌ماه اعمال شود دو روز مهم هفته آینده برای بازار طلا و ارز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) کف قیمتی دلار چه عددی است؟ | پیش‌بینی سرنوشت‌ساز از نرخ ارز در بازار با پالس شروع مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | قیمت طلای جهانی صعودی شد پیش‌بینی تورم اجاره مسکن در ۱۴۰۴ | نیاز کشور ساخت سالانه یک میلیون مسکن است رالی بیت‌کوین هم‌زمان با رشد تاریخی بازار‌های سهام آمریکا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | گریپ فروت کیلویی چند؟ جهش ۵۵ درصدی هزینه‌های تولید خودرو | چرا شورای رقابت باید فرمول قیمت‌گذاری را به روز کند؟ مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت ترانزیت ریلی در مسیر راه آهن ایران و بلاروس پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) رشد قیمت خودرو‌های خارجی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آغاز قطع ۱۲ ساعته آب مشترکان پرمصرف ریزش ۳ تا ۲۳ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های داخلی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) حراج خودرو‌های وارداتی از امروز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ | اعلام نتایج هفته آینده مشکل ثبت گوشی آیفون‌های ۱۴و ۱۵ به زودی حل می‌شود
سرخط خبرها

شاخص کل بورس ۲ میلیون واحدی می‌شود؟

  • کد خبر: ۳۶۸۴۸
  • ۱۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۸
شاخص کل بورس ۲ میلیون واحدی می‌شود؟
هفته گذشته شاخص کل بورس کمتر از یک درصد رشد کرد و عملا در جا زد. نزدیک شدن به سقف ۲ میلیون واحدی شاخص کل و همینطور کاهش نرخ دلار سبب شد تا روند صعودی بورس متوقف شود.
به گزارش شهرآرانیوز؛ هفته گذشته شاخص کل بورس کمتر از یک درصد رشد کرد و عملا در جا زد. نزدیک شدن به سقف ۲ میلیون واحدی شاخص کل و همینطور کاهش نرخ دلار سبب شد تا روند صعودی بورس متوقف شود، اما هفته آینده چه اتفاقی برای بورس رخ خواهد داد؟
 
سلمان نصیرزاده، کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه مسیر معاملات بورس تحت تاثیر نرخ ارز در مسیر صعودی خواهد بود، افزود: با توجه به قیمت کنونی ارز و مقایسه آن نسبت به سال گذشته که میانگین نرخ دلار برای شرکت‌ها کمتر از ۱۱ هزار تومان بود بازار همچنان کشش افزایش و ورود نقدینگی‌های سنگین را دارد.

وی اصلاح اخیر شاخص بورس را ناشی از دو عامل دانست و افزود: نخستین عامل مربوط به موج اخیر صعود شاخص بورس بود که حدود دو ماه به طول انجامید و در این مدت هیچگونه اصلاحی به عنوان اصلاح شاخص بورس صورت نگرفت.

نصیرزاده خاطرنشان کرد: از اسفند سال ۹۷ که بازار سرمایه به صورت ممتد وارد رشد شد، حدود هفت موج صعودی را تجربه کرد که هریک از آن‌ها بین ۴۵ تا ۵۶ روز به طور انجامید و بعد از آن بازار با یک فاز اصلاحی روبرو شد که هر کدام از اصلاح‌های انجام شده بین ۷ تا ۱۲ درصد بود.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار نزدیک به ۶۰ روز بود که در مسیر صعودی قرار گرفته بود و اصلاح چندان زیادی را تجربه نکرد، افزود: در کنار روند صعودی بازار، شرکت‌ها و صنایع کوچک با اصلاح همراه بودند که قیمت برخی از سهام این صنایع در کنار اصلاح ایجاد شده در این صنایع حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش یافت.

وی با بیان اینکه افت سهام صنایع کوچک در بازار تاثیر چندانی را در روند نزولی شاخص کل ایجاد نکردند، گفت: توقف نماد سهام دولتی به دلیل برگزاری مجامع و بازگشایی آن بعد از چند روز با رشد قیمتی چشمگیر، باعث پوشانده شدن اصلاح و مانع از قرمزپوشی شاخص کل شد.

نصیرزاده با اشاره به اینکه بسیاری از سهام کوچک، متوسط و بزرگ بازار اصلاح را تجربه کردند و اکنون برخی از سهامی که در صندوق‌های ETF قرار گرفتند وارد فاز اصلاح شده‌اند، خاطرنشان کرد: سهامی که اصلاح آن‌ها به پایان رسیده است به زودی به گردونه بازار باز خواهند گشت و سهامی مانند فولاد مبارکه اصفهان که به تازگی وارد فاز اصلاح شده‌اند بعد از اصلاحی موقت دوباره وارد مدار صعودی خواهند شد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: از قبل پیش‌بینی شده بود که شاخص بورس در کانال یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد تا دو میلیون واحد اصلاح دارد و میزان عرضه در این بازار افزایش می‌یابد که این اتفاق در بازار رخ داد.

وی با اشاره به اینکه بازار طبق پیش‌بینی‌ها پیش رفت و سهم‌هایی که دوران اصلاحی آن‌ها تکمیل شده به تعادل رسیدند و با افزایش تقاضا همراه شدند، گفت: در مدت دو هفته‌ای که بازار در مسیر اصلاح قرار گرفت، شاهد صف‌های فروش چندان طولانی در بازار نبودیم و صف‌های عرضه شده در بازار با تقاضا همراه بودند، اما در چند روز اخیر تقدم حقوقی‌ها در عرضه بیشتر شده بود در عین حال در مقطع حاضر سهم‌هایی نظیر فولاد مبارکه، ملی صنایع مس، هلدینگ خلیج فارس و از این دست از نماد‌ها همچنان دوره اصلاحی آن‌ها تکمیل نشده است و انتظار می‌رود همچنان شاهد متعادل شدن این نماد‌ها باشیم، اما هنوز برگشت سریع قیمت‌ها نیازمند زمان است.

نصیرزاده افزود: در گروه پالایشی و خودرو با محوریت سهم‌های عرضه شده در صندوق دولتی انتظار یک موج اصلاحی در قیمت‌های فعلی دور از ذهن نخواهد بود.

وی گفت: تا اواخر مهر و اوایل آبان ماه ریسک چندانی بازار را تهدید نمی‌کند، اما بعد از آن ممکن است، معامله گران بازار به دلیل انتخابات آمریکا با نگاه محافظه کارانه‌ای اقدام به معامله در بازار کنند.

روند کلی بورس صعودی و اصلاح رخ داده در معاملات بازار موقتی است، اظهار داشت: عبور شاخص بورس از کانال دو میلیون واحد دور از ذهن نیست، مگر اینکه متغیر‌های کلان کشور با تغییر همراه شود که چین موضوعی در وضعیت کنونی غیرقابل تصور است.
منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->