نگاهی به ضعف‌های سریال «ناریا»؛ از روایت آشفته تا قصه مبهم! سعید روستایی و پیمان معادی در فهرست رای دهندگان اسکار هشدار وزیر فرهنگ درباره صداهای تفرقه‌افکنِ پس از جنگ چرا آهنگ «بوم، بوم، تل‌آویو»؛ در پاسخ حملات موشکی ایران به اسرائیل جهانی شد؟ + ویدئو نقدی بر وضعیت کنونی شعر آئینی | احساسات و گریه در شعر سوگ‌محور باید همراه محبت ولایت و شعور باشد برگزاری نشست انتقال تجربه با حضور عادل تبریزی در سینما هویزه مشهد شعر افشین علا خطاب به رژیم صهیونی | عاقبت بیت‌المقدس را رها خواهیم کرد فریبرز عرب‌نیا: ترجیح می‌دهم در کنار مردم کشور عزیزم باشم + فیلم سریال محرمی «جایی برای همه» روی آنتن شبکه دو + زمان پخش آمار فروش سینماها در روزهای جنگ بین اسرائیل و ایران اکران سیار فیلم‌های کودکانه در مشهد کارگردان فیلم بعدی «جیمز باند» مشخص شد «کاتیا فولمر» ایران‌شناس آلمانی درگذشت فصل پایانی سریال «اسکویید گیم» در راه است تکرار سریال «مختارنامه» از شبکه آی‌فیلم (محرم ۱۴۰۴) + زمان پخش قدردانی سخنگوی پلیس از اصحاب قلم در دوران جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران | عزیزان رسانه، گل کاشتید، دستانتان را می‌بوسم برنامه‌های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد برای جبران خسارات گروه‌های موسیقی و نمایشی اجرای باشکوه ارکستر سمفونیک تهران در میدان آزادی حسام خلیل‌نژاد، بازیگر سینما و تلویزیون: اگر امروز هنری هست، میراث شهیدان است
سرخط خبرها

حسن معجونی: فیلم «گورکن» یا هوادار دوآتشه دارد یا مخاطبی که شاید با آن هیچ ارتباطی برقرار نکند

  • کد خبر: ۳۸۰۹۱
  • ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۴
حسن معجونی: فیلم «گورکن» یا هوادار دوآتشه دارد یا مخاطبی که شاید با آن هیچ ارتباطی برقرار نکند
فیلم «گورکن» کاظم ملایی، فیلم‌ساز خراسانی، هفته گذشته به نمایندگی از سینمای ایران در جشنواره شانگهای ۲۰۲۰ رونمایی شد. حسن معجونی بازیگر این فیلم درباره تجربه حضور در «گورکن» و فضای داستانی آن توضیحاتی داده است.

به گزارش شهرآرانیوز - فیلم «گورکن» تازه‌ترین ساخته سینمایی کاظم ملایی به تهیه‌کنندگی سینا سعیدیان است که هفته گذشته برای نخستین‌بار در جشنواره فیلم شانگهای ۲۰۲۰ به نمایش درآمد.

 

ملایی که سابقه فیلم‌سازی در حوزه سینمای کوتاه را نیز داشته است، پس از «کوپال»، با فیلم «گورکن» دومین تجربه فیلم‌سازی خود در سینمای بلند را نیز پشت‌سر گذاشته است.

 

حسن معجونی ایفاگر یکی از نقش‌های اصلی «گورکن»  درباره تجربه حضور در این فیلم گفته است: «در وهله اول چیزی که برای من بسیار اهمیت دارد، عواملی هستند که قرار است کار را پیش ببرند و در واقع فیلم را بسازند. من راحت می‌فهمم که واقعاً قصد یک گروه ساختن فیلم است یا فقط به این فکر می‌کنند که یک پولی از این راه در بیاورند. برایم مهم است که بدانم آنها واقعاً می‌خواهند تجربه کنند، حقیقتاً با پروژه درگیر هستند و تلاش می‌کنند که زبان خودشان را در فیلم پیدا کنند. این از جمله مواردی بود که من در گروه فیلم «گورکن» دیدم.»

 

حسن معجونی: فیلم «گورکن» یا هوادار دوآتشه دارد یا مخاطبی که شاید با آن هیچ ارتباطی برقرار نکند

 

این بازیگر باسابقه تأکید کرد: «مجموعه بازیگران فیلم هم برایم مهم بودند، هم نقشی را که به من پیشنهاد شد دوست داشتم و هم بازیگرانی که قرار بود کنارشان کار کنم. کاراکترهایی که اصولاً کم حرف هستند، همیشه برایم جذابیت خاصی دارند و وقتی چنین نقش‌هایی پیشنهاد می‌شود و سایر مواردی که گفتم در کلیت کار وجود داشته باشد، دوست دارم بازی در فیلم را بپذیرم.»

 

حسن معجونی: فیلم «گورکن» یا هوادار دوآتشه دارد یا مخاطبی که شاید با آن هیچ ارتباطی برقرار نکند

 

به تک‌تک کاراکترهای این فیلم مظنون می‌شوید!

وی افزود: «ما در مجموع قصد داشتیم طوری پیش برویم که مخاطب در طول فیلم مدام به شخصیت‌های مختلف شک کند، توهمی ایجاد شود که چه کسی در ایجاد مشکل اصلیِ داستان نقش داشته است و همین ایجاد شک، از نقاط قوت فیلم «گورکن» است. مخاطب وقتی در جریان فیلم قرار می‌گیرد، به تک‌تک کاراکترهای فیلم مظنون می‌شود. همه تلاش من هم این بود که چنین فضای پر از تعلیقی را به خوبی نمایش بدهم، یعنی فضایی که مشکوک است و آدم‌ها مدام به شک می‌افتند.»

 

معجونی با اشاره به گریم خود در «گورکن» هم توضیح داد: «در مورد گریم با کارگردان و طراح چهره‌پردازی به این نتیجه رسیدیم که چه حال و هوایی داشته باشد تا بیشتر به نقش نزدیک شوم. خیلی دنبال طرح خاصی نبودیم، اما در کل با اکثر گریم‌هایی که قبلاً داشتم، متفاوت شد.»

 

حسن معجونی: فیلم «گورکن» یا هوادار دوآتشه دارد یا مخاطبی که شاید با آن هیچ ارتباطی برقرار نکند

 

این بازیگر در ادامه با تاکید بر شکل‌گیری یک همکاری خوب با کاظم ملایی و سینا سعیدیان اظهار کرد: «واقعاً جوان‌ها برای من اهمیت دارند؛ کسانی که صرفاً دنبال ساختن یک فیلم نیستند بلکه همه توانشان را می‌گذارند که اتمسفر و زبان شخصی خود را پیدا کنند و فیلمی با کیفیت بسازند. از نگاه من این دغدغه بسیار ارزشمند است. جوانان انگیزه‌مند هستند و هنوز آنقدر خسته نشده‌اند که بخواهند صرفاً فیلمی ساخته باشند یا سفارشی کار کنند و … این مسئله برای من خیلی مهم بود.»

 

حسن معجونی: فیلم «گورکن» یا هوادار دوآتشه دارد یا مخاطبی که شاید با آن هیچ ارتباطی برقرار نکند

پوستر بین‌المللی فیلم «گورکن»

خونسردی در یک فضای پرتعلیق

معجونی در بخش دیگر از صحبت‌هایش درباره نقش خود در «گورکن» گفت: «خونسردی شخصیتی که من در «گورکن» برعهده دارم، همان بخشی است که کارگردان می‌توانست آن را به سمت التهاب ببرد، اما درخواستی از جانب او نبود که بخواهد چنین اقدامی کند و فضا را پر تعلیق کند تا ژانر فیلم معمایی و جنایی شود. او بیشتر می‌خواست روی کاراکترها متمرکز شود. وقتی شتاب آدم‌ها گرفته شود، فضای معقولی ایجاد می‌شود و مخاطب هم سرعتش را کم می‌کند و بیشتر از اینکه دنبال التهاب ناشی از اتفاقی باشد که در فیلم رخ داده است، به این فکر می‌کند که شرایط افراد در دنیای قصه چگونه است.»

 

حسن معجونی: فیلم «گورکن» یا هوادار دوآتشه دارد یا مخاطبی که شاید با آن هیچ ارتباطی برقرار نکند

 

وی افزود: «کاظم ملایی کارگردان گورکن، علاقه دارد متفکر و با آرامش کار را انجام دهد و در عین حال فضایی بسازد که روی کاراکترها تمرکز شود تا اینکه صرفاً روی جریان شدید قصه تاکید داشته باشد.»

 

حسن معجونی در پایان درباره بازخورد مخاطبان نسبت به اکران فیلم در جشنواره شانگهای عنوان کرد: «در مورد بازخورد مخاطبان زیاد نمی‌توانم قضاوت کنم. شاید «گورکن» از آن دست فیلم‌هایی باشد که طرفدار سرسخت دارد و از سوی دیگر ممکن است عده‌ای این فیلم را نپسندند. به نظرم ظرفیت قصه طوری است که عوامل می‌توانستند آن را به سمت فیلم‌های جنایی و… ببرند، اما این کار را نکردند و بیشتر روی کاراکترها متمرکز شدند تا ماهیت کلی قصه و اضطرابی که در آن وجود دارد. به همین دلیل می‌گویم «گورکن» یا هوادار دوآتشه دارد یا مخاطبی که شاید با آن هیچ ارتباطی برقرار نکند.»

 

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->