دلار ریزش کرد | عدم اعلام نرخ طلا و سکه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) رفتار‌های هیجانی در  بازار‌های مالی منجر به زیان می‌شود  واکنش بازار‌های جهانی، منطقه‌ای و داخلی به حمله اسرائیل به ایران تأمین مستمر کالا‌های اساسی و سوخت در استان خراسان رضوی در شرایط اضطراری ادامه دارد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) شبکه بانکی ریز آمار وام پرداختی بانک‌ها به مردم و واحد‌های اقتصادی را اعلام کرد آیین نامه اجرایی واردات خودروی سواری از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد گمرک: همه مرز‌های زمینی و دریایی باز است قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در تره‌بار (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | انگور به بازار مشهد آمد افزایش قیمت نان فعلاً منتفی شد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | نان مورد نیاز مردم تأمین است؛ جای نگرانی نیست قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی دوباره افزایش نرخ یافت وزیر پیشنهادی اقتصاد: همواره خود را پاسخ‌گوی مردم و نمایندگان می‌دانم پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافری تیرماه از امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) آغاز شد آماده‌سازی نرم افزار تعیین نرخ اجاره بهای مسکن در مشهد ظرف یک ماه پیش‌رو یارانه خردادماه ۱۴۰۴ دهک‌های اول تا سوم واریز شد توصیه صنف جایگاه‌داران به مردم برای مدیریت مصرف سوخت (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) توقف فعالیت بورس‌ها در روز‌های ۲۶ و ۲۷ خرداد ١۴۰۴ قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) | افت قیمت خودرو‌ها قیمت خودرو‌های داخلی پس از حمله اسرائیل به ایران چقدر شد؟ (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) توقف معاملات طلا و ارز با قیمت‌های عجیب درپی تنش‌های امنیتی (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) زمان پیش‌فروش بلیت قطار تیرماه ۱۴۰۴ اعلام شد کمبودی در تأمین مواد غذایی وجود ندارد | تولیدکنندگان دوشیفته مشغول‌اند ترخیص کالا در تمامی گمرکات طبق روال عادی در حال انجام است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا ساعت ۲ بامداد دوشنبه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) حفظ پایداری تولید برق با تمام توان بازار ارز تجاری امروز فعال است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) جهش قیمت طلا به ۸ میلیون تومان در مشهد (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) قیمت دلار و طلا پس از حمله نظامی اسرائیل به ایران چه تغییری کرد؟ (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: اگر بخواهیم مسیر توسعه را ادامه دهیم، باید تسهیلگری صورت گیرد سوخت‌رسانی در سراسر کشور بدون مشکل در حال انجام است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) + فیلم
سرخط خبرها

بازدهی فرابورس در پنج ماه نخست امسال چقدر بود؟

  • کد خبر: ۴۰۱۹۰
  • ۰۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۶
بازدهی فرابورس در پنج ماه نخست امسال چقدر بود؟
شاخص کل فرابورس ایران در پایان مردادماه در جایگاه ۱۸ هزار و ۷۷۸ واحدی ایستاد که نشان‌دهنده بازدهی ۱۸۵ درصدی در پنج ماه نخست امسال است.
به گزارش شهرآرانیوز، فرابورس ایران مردادماه سال ۹۹ را با میزبانی از عرضه اولیه چهار شرکت توسعه مسیر گیلان، پتروشیمی ارومیه، کشاورزی و دامپروری ملارد شیر و تهیه توزیع غذای دنا آفرین فدک و همچنین پذیره‌نویسی اوراق مرابحه عام دولت در نماد‌های «اراد ۴۰ تا اراد۴۶» پشت سر گذاشت.

مردادماه امسال در فرابورس شاهد عرضه اولیه ۶ درصد از سهام بگیلان از گروه عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، ۱۵ درصد از سهام شاروم از گروه محصولات شیمیایی، ۱۵ درصد از سهام زملارد از گروه زراعت و خدمات وابسته و ۲۰ درصد از سهام گدنا از گروه هتل و رستوران بودیم و بدین ترتیب این شرکت‌ها به نمایندگی از صنایع مختلف به گردونه معاملات بازار دوم فرابورس ایران پیوستند.

به موازات عرضه‌های اولیه در بازار سهام، در بازار بدهی نیز پذیره‌نویسی اوراق مرابحه عام دولت در نماد‌های اراد ۴۰، اراد ۴۱، اراد ۴۲، اراد ۴۳، اراد ۴۴، اراد ۴۵ و اراد۴۶ در بازار ابزار‌های نوین مالی فرابورس دنبال شد.

در مجموع ۲۰ روز کاری مردادماه جاری شاهد دادوستد ۵۹ میلیارد و ۸۳۳ میلیون ورقه به ارزش افزون بر یک میلیون و ۳۶۷ هزار میلیارد ریال در بازار‌های فرابورس بودیم که این میزان معامله در بیش از ۳۴ میلیون و ۲۸۸ هزار دفعه رقم خورد.

حجم، ارزش و تعداد معاملات ماهانه فرابورس در مقایسه با مردادماه سال ۹۸ به ترتیب از رشد ۹۷، ۶۵۰ و ۵۴۵ درصدی این متغیر‌ها حکایت دارد.

به طور میانگین نیز در هر روز کاری دو میلیارد و ۹۹۲ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۶ هزار و ۸۳۶ میلیارد ریال در فرابورس ایران مورد دادوستد قرار گرفته است.

همچنین شاخص کل فرابورس ایران که در روز پایانی ماه گذشته یعنی تیرماه ۹۹ در ارتفاع ۱۹ هزار و ۵۴۴ واحدی قرار داشت با کاهش ۴ درصدی در پایان مردادماه جاری در سطح ۱۸ هزار و ۷۷۸ واحدی ایستاد. این در حالی است که بازدهی آیفکس از آغاز سال جاری ۱۸۵ درصد است.

در این میان، سهامداران در بازار‌های اول و دوم به ترتیب ۵۲۶۸ و ۲۲ هزار و ۶۰۸ سهم را دست به دست کردند که ارزش این معاملات بیش از ۱۴۴ هزار و افزون بر ۶۰۴ هزار میلیارد ریال بود.

حاصل معاملات صورت‌گرفته در تابلو‌های زرد، نارنجی و قرمز بازار پایه، ثبت دادوستد ۲۷ هزار و ۹۹۲ میلیون سهم به ارزش بیش از ۳۵۶ هزار میلیارد ریال بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از رشد ۷۰ درصدی حجم و افزایش ۴۵۵ درصدی ارزش مبادلات در بازار پایه حکایت دارد.

از سوی دیگر در بازار ابزار‌های نوین مالی بیش از چهار میلیارد ورقه به ارزش ۲۶۰ هزار میلیارد ریال نقل‌وانتقال یافت که افزایش حدود ۵۰۰ درصدی حجم و ارزش دادوستد‌های این بازار را نسبت به مرداد ۹۸ به دنبال داشته است.

بررسی جدول معاملات ابزار‌های مالی شامل اوراق بدهی، اوراق تسهیلات مسکن و صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله نشانگر آن است که معاملات بدهی با رشد حدود ۳۰۰ درصدی و معاملات صندوق‌های ETF در مردادماه جاری با رشد چشم‌گیر ۶۰۰ درصدی نسبت به سال گذشته همراه بوده است.

حجم خریدوفروش اوراق تسه نیز نسبت به سال گذشته ۹۵ درصد و ارزش مبادلاتی این اوراق نیز ۲۸۰ درصد رشد کرده است.

در نهایت نگاهی به جدول صنایع پیشرو معاملات در مردادماه ۹۹ نشان می‌دهد که گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری با در اختیار گرفتن سهم ۱۶ درصدی، بیشترین ارزش معاملات خرد را در بازار سهام و اختیار سهام به خود اختصاص داده است.

گروه‌های فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و سرمایه‌گذاری‌ها نیز در جایگاه‌های دوم تا چهارم قرار گرفتند.
 
 
منبع:ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->