بیانیه وزارت خارجه ایران درباره بازگشت قطعنامه‌های سازمان ملل واکنش سفیر ایران به تصویب نشدن قطعنامه لغو تحریم‌های ایران: شورای امنیت سازمان ملل فرصت گفت‌و‌گو و اجماع را بر باد داد شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه تداوم لغو تحریم‌ها علیه ایران را تصویب نکرد آغاز نشست شورای امنیت برای رای‌گیری درخصوص قطعنامه تداوم لغو تحریم‌ها علیه ایران (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) سرکرده داعشی مرتبط با حمله به سفارت ایران در بیروت به هلاکت رسید غریب‌آبادی: ایران برای مواجهه با هر سناریویی آماده است تصویب نوزدهمین بسته تحریمی اروپا علیه روسیه پیشنهاد دبیرکل حزب مردم سالاری به پزشکیان: با ترامپ ملاقات کنید آیت‌الله علم‌الهدی: هوشیاری و بیداری مردم، کلید حفظ استقلال و عزت کشور است | مسئولان نظام مجری فرمایشات رهبری هستند عملیات ضدصهیونیستی در قدس اشغالی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) وزارت خزانه‌داری آمریکا برای کمک به سوریه وعده داد نقص فنی برای هلیکوپتر حامل ترامپ در سفر به انگلیس ترامپ به اظهارات نامزد شهردار نیویورک درباره بازداشت نتانیاهو واکنش نشان داد آمریکا به قطع بودجه آژانس برای فشار به ایران تهدید کرد ماکرون: اسرائیل در حال نابودکردن تصویر خود در نگاه افکار عمومی جهان است رهبر کره شمالی بر آزمایش تسلیحات بدون سرنشین نظارت کرد شهادت ۵۰ فلسطینی دیگر در غزه (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) ترامپ کمک‌های نظامی به تایوان را متوقف کرد اردوغان: رژیم صهیونیستی ثبات منطقه را به خطر می‌اندازد روایت عراقچی از طرح پیشنهادی ایران به اروپا | راهی برای حرکت به جلو وجود دارد اعمال فشار آمریکا برای جلوگیری از تصویب قطعنامه ایران، روسیه و چین قطعنامه شورای امنیت درباره غزه بازهم توسط آمریکا وتو شد | الجزایر: مردم غزه ما را ببخشید(۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعتراف ارتش اسرائیل به هلاکت ۴ نظامی خود در غزه سردار رادان: دشمن صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه دچار اشتباه استراتژیک شده بود حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی + فیلم و عکس (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) رئیس جمهور: شهریار، شاعر زندگی بود ایروانی: ایران به حمایت از مردم سوریه ادامه خواهد داد | هرگونه تلاش برای تحمیل تجزیه سوریه، غیرقابل قبول است
سرخط خبرها

مذاکره مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و علی‌اکبر صالحی پشت درهای بسته

  • کد خبر: ۴۰۴۴۶
  • ۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۷
مذاکره مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و علی‌اکبر صالحی پشت درهای بسته
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان پس از یک و نیم ساعت مذاکره پشت در‌های بسته، در نشستی خبری نتایج این گفتگو‌ها را تشریح کردند.
به گزارش شهرآرانیوز، علی‌اکبر صالحی ضمن خوشامدگویی به رافائل گروسی گفت: آقای گروسی قبلا به عنوان دستیار مدیر کل بار‌ها به ایران آمده بودند و آشنایی ما مربوط به دوره‌ای است که بنده هم در آژانس بودم. این اولین سفر ایشان در مقام مدیرکلی آژانس به ایران است.

رئیس سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: فصل نوینی با آمدن ایشان از حیث همکاری ایران و آژانس آغاز می‌شود و همکاری‌های ما بیش از پیش گسترش می‌یابد. امیدواریم نتیجه سفر مرضی الطرفین باشد به طوری که دو طرف متقابلا به وظایفشان عمل کنند که در چارچوب مقررات لازم باشد.

وی گفت: صحبت امروز ما سازنده بود و قرار شد آژانس حرفه‌ای و مستقل کار خود را پیش ببرد و ما هم در چارچوب وظایف عمل کنیم.

رافائل گروسی نیز در سخنانی گفت: خوشحالم بعد از چند سال به ایران آمدم. آشنایی من با آقای صالحی طولانی و همیشگی بوده است. قرار بود پارسال به ایران سفر کنم، اما به خاطر کرونا امکانش فرهم نشد.

وی گفت: دستور کار گسترده‌ای داریم و بحث اصلی ما موضوع استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای است و امروز صبح صحبت‌های زیادی داشتیم و بحث‌های ما امروز عصر مجدد ادامه پیدا می‌کند.

وی در پاسخ سوالی گفت: آژانس بر اساس امیال مدیر کل عمل نمی‌کند، بر اساس اسناد تصویب شده عمل می‌کند از جمله پادمان جامع و پروتکل الحاقی. آژانس در عمر ۷۰ ساله‌اش سعی کرده عملکردش بر مبنای فنی و حقوقی باشد. شاید عده‌ای بخواهند از آژانس برای اهداف خود استفاده کنند، اما کسانی که در آژانس هستند بی طرفانه کار می‌کنند. من در دوره مدیریتم اجازه نمی‌دهم کسانی از آژانس برای اهداف خودشان استفاده کنند.

وی در پاسخ به اینکه برخی مدعی هستند که از زمان روی کار آمدن شما تعامل ایران و آژانس دستخوش سیاسی کاری شده است نظر شما چیست؟ گفت: از زمانی که من آمدم تغییری ایجاد نشده است. با ایران همکاری متقابل و فشرده داشتیم و ایران از نظر بازرسی‌ها و تیم‌های آژانس که به ایران می‌آیند همکاری گسترده‌ای دارد و برخی سوالات است که امروز هم درباره آن‌ها صحبت کردیم. از این رو معتقدم هیچ تغییری در رویکرد آژانس ایجاد نشده است و همکاری ما تداوم دارد و قرار است گسترده شود.

مدیرکل آژانس درباره فعالیت‌های هسته‌ای عربستان سعودی و نظارت آژانس بر این فعالیت‌ها اظهار کرد: بین آژانس و عربستان رابطه برقرار است و معتقدیم باید این فعالیت‌ها تحت نظارت قرار گیرد و امیدواریم نظارت بر برنامه هسته‌ای عربستان تداوم داشته باشد.

گروسی در پاسخ به سوالی دیگری درباره رویکرد آژانس و دوری از سیاسی کاری در بحث ایران تصریح کرد: من گرایش سیاسی ندارم و قضاوت‌ها و نتیجه گیری‌های آژانس صرفا بر اساس یافته‌های فنی است. آژانس با ایران در ارتباط با برجام همکاری داشته است. یکسری نکات و موضوعات است که باید حل و فصل شود. گه‌گاه مواردی پیش می‌آید که نیازمند شفاف‌سازی است.

گروسی در پاسخ به این که آژانس چطور می‌تواند تضمین دهد موانع و طرح‌های ضد ایرانی آمریکا مانع همکاری و تنش در روابط ایران و آژانس نشود؟ گفت: آژانس رابطه انفرادی با کشور‌ها دارد و اجازه نمی‌دهد بخش سومی بر این روابط تاثیر بگذارد. ما گزارش‌ها را با حساسیت و جزییات و سیستمی تهیه می‌کنیم. دولت‌ها می‌آیند و می‌روند، اما رابطه کشور‌ها با آژانس باقی می‌ماند و این مهم است. ما ضمانت می‌دهیم اعمال نفوذی بر آژانس نیست، اما فشار هست، ولی تا جایی که بتوانیم اجازه نمی‌دهیم این فشار‌ها تاثیر بگذارد.

همچنین صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه درباره جزئیات مذاکرات امروز با هیات آژانس اظهار کرد: قبلا رایزنی‌هایی انجام شده بود و امروز روی آن‌ها صحبت کردیم، قرار است یک بیانیه صادر شود و طرف‌ها در تیم‌های کارشناسی روی آن کار می‌کنند و در وقت مقتضی اعلام خواهد شد.

وی تاکید کرد: می‌توانم بگویم ما رو به جلو حرکت می‌کنیم و به آینده امیدوارم و قطعا مسائلی که پیش روست به نحو مقتضی حل خواهد شد. البته دشمنان ساکت نمی‌نشینند، ولی باید با تدبیر حرکت کنیم و اقدامات را خنثی کنیم که تا کنون هم مدیریت کردیم.

صالحی خاطرنشان کرد: مجدد از آقای گروسی و تیم همراهشان و مجموعه آژانس تشکر می‌کنم که با روحیه تفاهم و در چارچوب مقررات توافق نامه‌ها داریم عمل می‌کنیم. ایران در این چند سال که پرونده تصنعی برایش در آژانس ایجاد شده زیر بار خواسته‌ای خارج از چارچوب‌های قانونی نرفته و نمی‌رود. ما بر اساس حاکمیت و منافع ملی حرکت می‌کنیم و الان هم در چارچوب مقررات و تکالیف مذاکره و عمل می‌کنیم.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->