واریز یک میلیون تومان به حساب برخی بازنشستگان (۶ آذر ۱۴۰۳) + جزئیات حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟ جزئیات تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد | افزایش سقف تعهدات بستری فوق‌تخصصی به ۸۵ میلیون تومان پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟ ۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟ آخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت اختلاف خانوادگی برچسبی خطرناک برای خشونت خانگی ماجرای انفجار معدن گنجه رودبار چه بود؟ مرگ سه کارگر جوان حین لایروبی در خیابان پنجتن مشهد + تصاویر(دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳) آیا مدارس مشهد فردا (سه شنبه ۶آذر ۱۴۰۳)تعطیل است؟ مهمترین ویژگی‌های نسل آلفا(متولدین سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۴) را بشناسید خارج کردن توده ۱۵ کیلویی از شکم دختر ۱۳ ساله اهوازی تشخیص ۲۸ نوع سرطان با رادیوداروی جدید در مشهد اعلام وضعیت هشدار آلودگی هوا برای دانش‌آموزان حساس و افراد دارای بیماری زمینه‌ای در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) کشف ۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد (۵ آذر ۱۴۰۳) رشد جمعیت ایران سال ۱۴۲۰ صفر می‌شود زن ضایعات‌فروش؛ عضو اصلی باند سرقت نیم میلیاردی در مشهد + عکس کمبود نیروی متخصص در زمینه بیهوشی و اطفال بیش از ۵۲۳ هزار خانوار تحت پوشش برنامه‌های داوطلبان سلامت قرار دارند روند افزایشی آمار مشمولین بیمه بیکاری در خراسان رضوی رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به ایدز توقیف دو خودرو شوتی و کشف بیش از ۵ میلیارد ریال کالای قاچاق در زنجان
سرخط خبرها

۱۱ نکته مهم که باید درباره آرتروز بدانید

  • کد خبر: ۴۰۵۱۴
  • ۰۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۲:۰۵
۱۱ نکته مهم که باید درباره آرتروز بدانید
آرتروز نوعی اختلال مفاصل است که باعث درد و سفتی آن‌ها می‌شود و درمان آن نیاز به معالجه تخصصی دارد.
به گزارش شهرآرانیوز، میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از این مشکل رنج می‌برند. فقط در آمریکــا حدود ۱۰۰ میلیون نفر به درد مزمن مفاصل که درد زانو شایع‌ترین عامل آن است مبتلا هستند. در ادامه شما را با حقایق قابل توجهی درباره این مشکل شایع سلامت آشنا می‌کنیم.

 

آرتروز جنبه ارثی دارد

 
به نظر می‌رسد بسیاری از افرادی که به مشکلات مفاصل دچار می‌شوند، آسیب‌پذیری دربرابر این بیماری را به ارث می‌برند. به گفته کارشناسان، افرادی که زمینه‌های مستعد‌کننده این بیماری مانند چاقی، نداشتن تحرک و فعالیت‌های نامناسب فشار آورنده به مفاصل را داشته باشند در سنین جوانی مبتلا به این بیماری خواهند شد.

 

هر درد مفصلی آرتروز نیست

 
گاهی تشخیص مشکل فرد مبتلا به درد مفاصل بسیار دشوار است. بسیاری از علایم بین بیماری‌های مختلف مشترک است. اگر از درد دست‌کم یک مفصل رنج می‌برید بهتر است به یک روماتولوژیست مراجعه کنید. فقط یک متخصص می‌تواند آرتروز را از دیگر بیماری‌های مفصلی تشخیص دهد.
 

زنان بیشتر از مردان مبتلا می‌شوند

 
دلایل مختلفی، از ضعیف‌تر بودن غضروف‌ها و تاندون‌های زنان گرفته تا ارتباط درد مفاصل با هورمون زنانه استروژن در این زمینه مطرح می‌شود. هرچند همه این فرضیه‌های تایید نشده‌اند، اما آمار بالاتر ابتلای زنان نسبت به مردان، غیرقابل انکار است.
 

کلسیم و ویتامین D درد را کاهش می‌دهد

 
مجموعه‌ای از مطالعات وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف ویتامین D می‌تواند درد مفاصل را کاهش دهد. باید توجه داشت که ویتامین D باید همراه با کلسیم مصرف شود. هرچند مصرف این دو ماده مغذی مشکل را درمان نمی‌کند، اما می‌تواند التهاب را کاهش دهد و استخوان‌ها را قوی نگه دارد.
 

فعالیت بدنی برای پیشگیری از آرتروز مفید است

 
کارشناسان می‌گویند ورزش‌های سنگین و حرفه‌ای مثل وزنه‌برداری و کشتی که صدمات ورزشی در آن‌ها زیاد است، فرد را مستعد آرتروز زودرس می‌کند. همچنین ورزش‌هایی مانند کوهنوردی و صخره‌نوردی، بالارفتن از پله‌ها یا راه رفتن روی سطوح ناصاف برای کسانی که آرتروز زانو دارند مناسب نیست. اما فعالیت ورزشی منظم که عضلات را تقویت کند و فشار زیاد به مفاصل وارد نکند در پیشگیری از آرتروز بسیار مفید است. افرادی که ورزش‌های منظم انجام می‌دهند عضلات قوی‌تری دارند و کمتر در معرض آرتروز در سنین کم قرار می‌گیرند.
 

نوشیدن چای خطر ابتلا را کاهش می‌دهد

 
یک مطالعه که توسط دانشکده روماتولوژی آمریکا ارائه شد، فواید نوشیدن چای در کنترل آرتروز را تایید کرد. در این مطالعه نشان داده شد خطر ابتلا به روماتیسم مفاصل در زنان مسنی که روزانه سه فنجان یا بیشتر، چای مصرف می‌کردند، ۶۰ درصد کمتر از سایر زنان است. یافته دیگری نیز به همان اندازه جالب توجه است: خطر ابتلا به روماتیسم مفصلی در زنانی که روزانه چهار فنجان یا بیشتر قهوه بدون کافئین می‌نوشند تا دو برابر بیشتر است.
 

داشتن اضافه وزن خطر ابتلا را افزایش می‌دهد

 
هم اکنون، داشتن اضافه وزن یکی از دلایل اصلی آرتروز شناخته می‌شود. به طور ویژه، چاقی می‌تواند باعث ایجاد آرتروز در مفاصلی که وزن بدن را تحمل می‌کنند یعنی مفاصل زانو‌ها و تا حدودی باسن شود. با این حال چاقی خطر آرتروز را در دیگر مفاصل، از جمله کمر، مچ پا، شست پا و دست‌ها نیز افزایش می‌دهد.
 

آب و هوا تاثیرگذار است

 
آب و هوا ممکن است در افزایش درد‌های ناشی از آرتروز نقش داشته باشد. معمولا با تغییر فشار جو، درد مفاصل در افراد مبتلا به آرتروز عود می‌کند. در این شرایط می‌توان از ایبوپروفن، کمپرس سرد و گرم و حرکت‌های کششی برای مقابله با درد استفاده کرد.
 

آرتروز عوارض آنفلوآنزا را افزایش می‌دهد

 
اگر به نوعی آرتروز التهابی مانند روماتیسم مفاصل یا لوپوس مبتلا هستید، احتمالاً بیشتر از دیگران به عوارض ناشی از آنفلوآنزا دچار می‌شوید. این عوارض، مشکلاتی مانند عفونت سینوسی، عفونت گوش، برونشیت وذات الریه را شامل می‌شود. انواع التهابی آرتروز و برخی دارو‌هایی که برای درمان مورد استفاده قرار می‌گیرند می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کنند به همین دلیل افراد مبتلا به آرتروز التهابی سیستم ایمنی ضعیفی دارند ودر برابر عوارض مرتبط با آنفلوآنزا آسیب پذیرتر هستند.
 

آسیب‌های فیزیکی خطر ابتلا به آرتروز را افزایش می‌دهد

 
تحقیقات نشان داده است جوانانی که دچار آسیب دیدگی زانو می‌شوند شش برابر بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز مفاصل تا ۶۵ سالگی قرار دارند. احتمال ابتلا به این نوع آرتروز در افراد دچار آسیب دیدگی لگن سه برابر بیشتر است.
 

کودکان هم به آرتروز مبتلا می‌شوند

 
شایع‌ترین نوع آرتریت در کودکان، آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانان (JIA) است که به آرتریت دوران کودکی یا آرتریت روماتوئید نوجوانان نیز معروف است. علایم آرتریت کودکان درد مفاصل، تورم، تب، سفتی مفاصل، خستگی، از دست دادن اشتها، التهاب چشم و مشکل در فعالیت‌های روزمره زندگی مانند پیاده‌روی، لباس پوشیدن و بازی است.

منبع: خراسان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->