همدلی رسانه ملی با کودکان وطن

  • کد خبر: ۴۱۲۰۸۸
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۵:۰۶
همدلی رسانه ملی با کودکان وطن
مدیر گروه خردسال شبکه پویا از برنامه های این شبکه در دوران جنگ برای کودکان گفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ روایت‌های درست از همدلی با مردم، مقاومت و پایداری و تعلق‌خاطر به وطن می‌تواند مخاطبان شبکه‌های نهال، پویا و امید را به‌سمت حفظ وطن و غرور ملی و میهنی سوق داده و نمونه‌ای از پایداری را در میان کودکان نمایان کند. این شبکه‌ها تمرکز خود را بر ایجاد همدلی مخاطبان با کودکان میهن قرار دادند و از مقاومت و پایداری برای حفظ وطن سخن گفتند.

مهدی نیک‌روش، مدیر گروه خردسال شبکه پویا با بیان اینکه مأموریت شبکه پویا به‌صورت ویژه در ایام جنگ تأکید بر ایجاد آرامش در فضای خانه و انتقال حس امنیت به خردسالان بوده است، گفت: برنامه‌های تربیتی و سرگرم‌کننده متنوع می‌توانست عامل این آرامش‌بخشی باشد. وی آگاهی‌بخشی به خردسالان متناسب با فضای ذهنی‌شان را مهم ارزیابی کرد و افزود: قرار نبود به بهانه عدم نمایش فضا‌های خشن که ناامنی را ترویج می‌کنند فضای خنثی به شبکه بدهیم. از این‌رو تلاش کردیم خردسالان در تماشای برنامه‌ها متناسب با سنشان به درک صحیحی از رخداد‌های برآمده از جنگ برسند و این روز‌ها به‌مثابه بخشی از مسیر رشد این عزیزان و درکشان از فضای پیرامونشان باشد.

مدیر گروه خردسال شبکه پویا تأکید کرد: با خردسالان درباره شهادت بزرگ‌ترین مرد دنیا و انتخاب رهبر محبوب جدید صحبت کردیم و به آنها مهارت‌هایی آموختیم تا نگرانی‌ها و استرس‌های این روز‌ها را با آرامش سپری کنند.

نیک‌روش درخصوص برنامه‌هایی که در این مسیر فضای ذهنی خردسالان را تلطیف و با مسائل روز همراه می‌کرد، گفت: در روز‌های جنگ با کمک نهاد‌های مختلف و بدنه مردمی تولیدات کوتاه متعددی با موضوعات مرتبط با روحیه مخاطب خردسال روی آنتن رفت تا آنان متناسب با سنشان اوضاع اطراف را درک کنند. همچنین با پویش بچه‌های میناب فضا را به‌سمت همدردی با خانواده شهدای دانش‌آموز بردیم. محتوای پویش، ارسال هزاران نقاشی برای درک و همدردی با خانواده‌های این کودکان بود. وی ادامه داد: بخش‌های کوتاه یک دقیقه‌ای پویانمایی «لنا و علی» با عنوان «یک دقیقه آرامش با لنا و علی» به تهیه‌کنندگی محمد سرشار نیز به آموزش کنترل اضطراب در ایام جنگ می‌پرداخت.

مدیر گروه خردسال درخصوص دیگر برنامه‌هایی که در این روز‌ها برای سرگرمی خردسالان روی آنتن رفت، عنوان کرد: فصل سوم «خانه آبنباتی» به تهیه‌کنندگی سمیه عبدالله‌زاده هرروز پخش شد. این فصل با موضوع سواد رسانه‌ای بر جایگاه مهم خانواده تأکید می‌کند. فصل دوم «با بابام» هم که محصول مشترک پویا و سازمان سینمایی سوره به تهیه‌کنندگی مجید غفاری است، در هر قسمت وارد دنیای شیرین رابطه پدر دختری شد.

احسان حسام‌فر، مدیر گروه کودک شبکه نهال هم با بیان اینکه کودکان نهالی در دوره گذر از خردسالی به نوجوانی هستند، گفت: این دوره‌ای است که تفکر و مسئولیت در آنها شکوفا می‌شود.

وی افزود: در این دوره سنی علاوه‌بر توجه به اهمیت فراوان آرامش‌بخشی و امنیت، نیاز است که کودکان آگاهی متناسب با رخداد‌های جنگ را پیدا کنند و به مسئولیت‌های کودکان در این روز‌ها توجه بیشتری شود.

حسام‌فر افزود: کودکان می‌توانند به‌اندازه سن خود در فضای اجتماعی- سیاسی مفید بوده و نقش‌آفرینی داشته باشند. هم‌چنین آنها نسبت به اتفاقات بی‌تفاوت نیستند و سهم خوبی از رشد بالنده آنها به انجام همین نقش‌ها مرتبط است.

مدیر گروه کودک شبکه نهال با اشاره به برخی از برنامه‌هایی که در این ایام پخش شد، گفت: مجموعه «هتل بسیار بسیار عجیب» که محصول مشترک شبکه نهال و سازمان سینمایی سوره بود، در این ایام بسیار موردتوجه بچه‌ها قرار گرفت و فضای خلاقانه که کودکان را به فکر وادار می‌کرد با ترکیبی از فانتزی و هیجان آمیخته به رنگ‌های شاد کودکان را وارد فضایی متفاوت از پیرامونشان کرد.

تجربه حل مسئله با مجموعه «کارآگاهان کوچک»

وی همچنین از مجموعه «کارآگاهان کوچک» به تهیه‌کنندگی حمید عطارد و کارگردانی علی ملاقلی‌پور نام برد که بچه‌ها در آن توانایی حل مسئله را تجربه می‌کردند.

حسام‌فر به ویژه‌برنامه‌های رمضانی هم‌زمان با جنگ در این شبکه اشاره کرد و گفت: سه برنامه معطوف به رمضان پخش شد. در هر قسمت برنامه افطارگاهی «جشن فرشته‌ها» جشن تکلیف ۱۰۰ نفر از دختران عزیز برگزار می‌شد. این برنامه همچنان در حال پخش است. «سر سفره خدا» به تهیه‌کنندگی یاسر غفاری قرار همیشگی با مخاطبان سحر‌های ماه مبارک رمضان بود که در ایام جنگ با اضافه کردن قصه‌های حماسی از شاهنامه و توجه بر مسئولیت‌های همدلانه کودکان در نقش‌آفرینی زمان جنگ به روی آنتن رفت و «محفل ستاره‌ها» به تهیه‌کنندگی سیدمحمدحسین هاشمی‌گلپایگانی یار قرآنی کودکان در روز‌های جنگ بود که در ایام نوروز پخش شد و از دریچه قصه‌های قرآنی با کودکان همراه شد.

مدیر گروه کودک شبکه نهال با اشاره به دو برنامه «ماجرا‌های نوید» و پویش «یک ایران جلوی دشمن» گفت: قسمت جدید «ماجرا‌های نوید» با الهام از شهید حسن طهرانی‌مقدم به تهیه‌کنندگی محمدرضا فرزادمهر روی آنتن رفت. در این قسمت کودکان یاد می‌گیرند تا همچون این شهید بزرگوار با وجود محدودیت‌ها، کار‌های بزرگ انجام دهند. درراستای این پویانمایی از کودکان خواسته شد تا در پویش «یک ایران جلوی دشمن» فیلم‌های خود را با بیان یک جمله و احترام به رزمنده‌های اسلام ارسال کنند.

وی گفت: تلاش کردیم در قالب میان‌برنامه‌های کوتاه، در روز‌های جنگ با کمک نهاد‌های مختلف و بدنه مردمی، تولیدات کوتاه متعدد با موضوعات مرتبط بیان شده برای مخاطب کودک در ایام جنگ پخش کنیم که موردتوجه قرار گرفت.

وحید ولی، مدیر شبکه امید نیز گفت: در همه جنگ‌ها، روایت‌ها و نوع نگاهی که به حوادث جنگ می‌شود از مسائل پیرامون آن مهم‌تر است.

وی افزود: جنگ در شرایط خاصی ازجمله هم‌زمانی با ماه مبارک رمضان و نیز با شهادت مقام معظم رهبری شروع شد. از طرفی سازمان صداوسیما در معرض تعرض دشمن امریکایی صهیونی قرار گرفت. البته ازلحاظ زیرساختی در روز‌های ابتدایی مشکلاتی رخ داد که به‌سرعت رفع شد.

ولی افزود: شبکه امید در ابتدا با فعال‌سازی ظرفیت‌های موجود در تهران و نیز استان معین خود به کنشگری در عرصه رسانه ویژه قشر نوجوان پرداخت و تلاش کرد روایت درستی از جنگ را برای نوجوانان ارائه دهد.

مدیر شبکه امید برنامه‌سازی درخصوص جنگ برای نوجوانان را فرصتی برای بیان دیدگاه‌ها و پاسخ به سؤالات آنان قلمداد و تأکید کرد: جنگ فرصتی بی‌سابقه در اختیار ما قرار داد و ازمنظر نوجوان امروزی، بازخورد‌های بسیار خوبی گرفتیم. اما فراتر از آن، برای اولین بار شاهد بودیم که مباحث مربوط به نوجوانان و دیدگاهشان درباره وطن و دفاع از میهن در حال تبدیل شدن به منبعی برای تغذیه خانواده‌ها و نسل زد شده است.

وی با اشاره به برنامه‌های زنده که روی آنتن امید رفته، عنوان کرد: برنامه «اشاره» در ۷۵ قسمت با دعوت از کارشناسان مختلف به بررسی سؤالات و دغدغه‌های نوجوانان پرداخته و تاکنون موفق به دریافت ۱۵۰ هزار پیامک از مخاطبان در طول ۴۰ روز شده است.

برنامه کنش‌هایی برای اثرگذاری در جامعه 

به گفته ولی در بخش دیگر برنامه کنش‌هایی که نوجوانان برای اثرگذاری در جامعه در موضوع جنگ می‌توانند انجام دهند و نیز معرفی مجموعه‌ها و مساجدی که در آنها این کار صورت می‌پذیرد که در صورت تمایل به آنها مراجعه کنند پرداخته می‌شود.

مدیر شبکه امید با اشاره به دیگر برنامه‌های زنده این شبکه گفت: برنامه «پیدای پنهان» در ایام رمضان با رویکرد سحرگاهی به نسبت ظهور و جامعه اسلامی از مسجد جمکران پرداخت. همچنین با درنظرگرفتن ویژه‌برنامه دختران نوجوان با گزارشی از هیئت بنت‌الهدی تلاش شد به اتفاقات جنگ و نسبت دختران نوجوان و کنشگری در این جنگ پرداخته شود.

وی «از ایرانمون دفاع می‌کنیم» را نیز برنامه‌ای گفت‌وگومحور دانست و گفت: این برنامه با اجرای مجری‌کارشناس برنامه آقای میرزازاده به سرفصل‌های کتاب‌های درسی که بعد از جنگ ۱۲ روزه در مدارس کشور تدریس شد، پرداخت.

ولی افزود: برنامه «انت‌های خیابان فلسطین» نیز یک برنامه ضبطی با هدف معرفی حضور کارشناسان و خبرگان این حوزه، سعی در روشنگری مسیر برای نوجوانان داشت.

مدیر شبکه امید همچنین به برنامه «قوی‌دل» اشاره کرد و گفت: این برنامه گفت‌وگوی نوجوانان در یک فضای دوستان با روحانیت در باب مسائل و شبهات جنگ را شکل داد و در کنارش برنامه «لسان» که مستند گفت‌وگومحور بود طی مصاحبه با نوجوانان به کنشگری آنان در این جنگ پرداخت.

به گفته وی آنچه در این روز‌ها برای نوجوانان اهمیت داشت تولید برنامه مستند گزارشی «نبرد آخر» بود که تولیدی گزارشگران شبکه امید بود. نوجوانانی که از کف خیابان گزارش‌های مردمی می‌گرفتند و با نوجوانان در باب تجمعات خیابانی و حضور در میدان مصاحبه کردند.

ولی گفت: دراین‌بین شبکه امید به اکران تولیدات مردمی در حوزه جنگ بر آنتن نیز توجه داشته و تولیدات مختلف را نمایش داده است.

منبع: صدا و سیما

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.