طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

کمک کردن لطف است نه وظیفه

  • کد خبر: ۴۱۹۱۳
  • ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۶
کمک کردن لطف است نه وظیفه
تکتم جاوید
- یکم:ساعت ۴ صبح هرروز بیدار می‌شد تا برای بچه‌ها صبحانه گرم بپزد. ساندویچ هرکدام را جدا می‌پیچید، نهار شوهرش را می‌پخت و در ظرف می‌چید. ساعت ۶ که می‌شد، بقیه را بیدار می‌کرد صبحانه بخورند. ظرف‌ها را می‌شست تا ظهر که از سر کار برمی‌گشت همه‌چیز آماده باشد، اما نمی‌دانست آیا خودش صبحانه خورده است یا نه.
 
- دوم:۸ تا خواهر و برادرند، اما تا او نباشد کار‌ها به سرانجام نمی‌رسد. دکتر بردن پدر و مادر پیرش تا وقتی از دنیا رفتند فقط کار خودش بود. هر فامیلی سر از بیمارستان درمی‌آورد، خواهر وسطی باید شب تا صبح بالای سرش می‌بود. می‌گفتند زائو را هم او خوب بلد است جمع و جور کند. خانه‌اش بزرگ بود و میهمانی‌های بقیه روی دوش خودش.
 
- سوم: یاد جوانی که می‌افتد، فقط آه می‌کشد. آن وقت‌ها می‌توانست چند شب و روز بیدار باشد، سردیگ نذری‌ها بیدار بماند، هفته‌ها مهمانداری کند و آخ نگوید. حالا در آستانه شصت‌سالگی از زانودرد، دیسک کمر و گردن‌درد رنج می‌کشد. توان انجام دادن کار‌های ساده خودش را هم ندارد و کارنکردن برای او مساوی است با مرگ، اما دیگران درکی از شرایط جسمی‌اش ندارند.
- چهارم: زندگی مادران بسیاری سال‌هاست چنین رنگ و بویی دارد، رنگ کارکردن مداوم و خستگی‌ناپذیری. بار دیگران را به دوش کشیدن و خسته نشدن. شخصیت بیشتر مادران ما با روحیه ایثارگری عجین شده است، آنچه در اصطلاح روان‌شناسی به آن طرحواره ایثار می‌گویند. طرحواره ایثار یعنی ازخودگذشتگی و فداکاری برای رفع خواسته‌های دیگران. کمی به جملات زیر دقت کنید:
- همیشه دیگران را به خودم ترجیح می‌دهم.
- هرقدر کار داشته‌باشم، وقتی اطرافیانم از من درخواست کمک کنند، می‌پذیرم.
- همیشه در قبال خانواده و دوستانم احساس مسئولیت می‌کنم.
- اغلب در قبال درخواست دیگران قدرت «نه» گفتن ندارم.
- سنگ صبور مشکلات و درددل‌های دیگران هستم، اما تقریبا کسی را ندارم که به نگرانی‌های من گوش کند.
- بیشتر شب‌ها با فکر حل‌کردن مشکلات دیگران بی‌خواب می‌شوم.
اگر بیشتر این جملات درباره شما نیز صادق است، شاید در طرحواره ایثار گرفتار باشید و اگر بیشتر به جزئیات دقت کنید، حتما کیفیت زندگی‌تان را مختل کرده است. باید ذهنیت «مسئول دیگران بودن» را از سر خود بیرون کنید. اولین و مهم‌ترین مسئله در مادر خوب بودن این است که زنان به فکر سلامتی خود باشند. خدمت‌کردن مداوم مساوی است با پرتوقع کردن دیگران و نادیده‌گرفتن خودتان. همین است که بسیاری از مادران در سالمندی وقتی فرزندان یا نزدیکانشان را می‌بینند که به آن‌ها توجه کافی نمی‌کنند بیش از پیش برای سال‌ها رنج و زحمت خود افسوس می‌خورند.
- پنجم: طرحواره ایثار زمانی ایجاد شده که در کودکی نیازهایتان از سوی والدینتان تأمین نشده است. حالا زمان آن رسیده است که به خود توجه کنید و کودک درون خود را نوازش کنید. باید به‌تدریج الگو‌های رفتاری خود را تغییر دهید. ورزش کنید به فکر سلامتی خود باشید. کتاب بخوانید. از اوقات فراغتتان استفاده کنید. فرزندان شما در سنین بالاتر به مادرانی سالم و پرقدرت نیازمندند. قدرت «نه» گفتن پیدا کنید و برای کمک کردن به اطرافیان، ابتدا بیندیشید، سپس تصمیم بگیرید. گاهی فقط با یک راهنمایی ساده می‌توانید کار دیگران را به خودشان محول کنید. روان‌شناس کمک می‌کند آگاه شوید کمک کردن وظیفه شما نیست، بلکه لطف شماست. شما در انتخاب لطف‌کردن به دیگران آزاد هستید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->