پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه، ۱۹ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه، ۱۹ اسفند ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۳)| بازار سرخ‌پوش می‌ماند؟ وزیر جهاد کشاورزی: عرضه کالا‌های تنظیم بازاری در ۴ روز آینده آغاز می‌شود (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) قیمت قطعی و مشخصات ۸ مدل خودرو عرضه شده در طرح واردات خودرو (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) گزارش بانک مرکزی از تامین ۶۳ میلیارد دلار ارز برای کالا‌های اساسی و بازرگانی بسته حمایتی وزارت صمت از واحد‌های تولیدی ابلاغ شد (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) صادرات ۷۰ تن داروی دامی به افغانستان از ابتدای سال تاکنون (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) افشاگری از پشت پرده کباب‌کوبیده‌های ارزان‌قیمت قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی چه تغییری کرد؟ (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) | شاهین ۳۲ میلیون تومان گران‌تر شد قیمت امروز گوشت و مرغ در مشهد (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) | رشد دوباره قیمت گوشت گوساله در کمتر از یک هفته قرارداد طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی به امضا رسید (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) آغاز پیش‌فروش محصولات سایپا از روز دوشنبه (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات عضو کمیسیون امور داخلی مجلس: مواضع آژانس نسبت به فعالیت هسته‌ای کشورمان غیرمعقول است تمهیدات سوخت‌رسانی برای نوروز ۱۴۰۴ بورس روی دور ریزش! | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) هیدلند: فروشنده انواع پمپ دنده‌ای هیدرولیک فروش بلیت پرواز‌های داخلی با نرخ مصوب در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ آیا مزایای رفاهی کارگران دوباره مشمول مالیات شد؟ رشد شدید قیمت طلا و سکه در مشهد (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) تکذیب خبر حذف کلیه معافیت‌های حقوق کارکنان و کارمندان سقوط قیمت بیت‌کوین پس از دستور اجرایی ترامپ (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) | صعود دلار به کانال ۹۱ هزار تومان یک پیش‌بینی مهم از آینده قیمت نفت هشدار درباره ناترازی انرژی در سال‌های آینده زیان خریداران طلا و سکه سنگین شد (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌بینی تأمین و توزیع ۷۰۰ تن میوه و ۷ تن خرمای تنظیم‌بازار در خراسان رضوی  آنچه مردم درباره کالابرگ الکترونیکی باید بدانند
سرخط خبرها

چه مشاغلی در طول خانه‌نشینی کرونایی بیشتر زیان کردند؟

  • کد خبر: ۴۳۶۶۵
  • ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۳
چه مشاغلی در طول خانه‌نشینی کرونایی بیشتر زیان کردند؟
نرخ رشد سالانه سهم ارزش تراکنش‌های آنلاین در فروردین امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته رشد ۱۸۴ درصدی و در اردیبهشت و خرداد به ترتیب ۲۳۲ و ۲۴۶ درصد رشد را شاهد بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، ،همزمان با شیوع کرونا در کشور, مشکلات متعددی برای کسب و کارها ایجاد شد, یکی از آن مشکلات خانه نشینی و بیکاری بخش زیادی از مجموعه های کسب و کار و بیکاری کارگران بود.

 

جهان پس از شیوع کووید-19 با یکی از مهمترین بحران‌های اقتصادی خود روبرو شده است. در این شرایط، ارزیابی تاثیرات بلافاصله ناشی از همه‌گیری، اهمیت بالایی در تعیین آسیب‌دیده‌ترین بخش‌ها و توصیه سیاست‌هایی دارد که مرحله بعدی احتمالی شیوع را در نظر می‌گیرند. از سوی دیگر، قرنطینه و سیاست‌های خانه‌نشینی که در جریان همه‌گیری از سوی دولت‌های مختلف به کار گرفته شد نیز تبعاتی برای هر اقتصادی دارد.

 

بر همین اساس، محمد حسینی و ابوالمحسن والی‌زاده در مقاله‌ای با استفاده از پرداخت‌های الکترونیکی ماهانه انجام شده از طریق پایانه‌های فروش، تاثیر قرنطینه ناشی از کووید-۱۹ و بازگشایی اقتصاد بر الگو‌های فعلی را بررسی کردند. با مقایسه داده‌های ماه‌های مشابه سال قبل، مشخص شد که در فاصله‌ای که خانه‌نشینی شدیدتر بود (اسفند و فروردین/ مارس-آوریل)، نرخ رشد سالانه ارزش تراکنش‌ها در مقایسه با ماه‌های قبل از شروع همه‌گیری ۴۵ درصد کاهش یافت. پس از بازگشایی اقتصاد ایران در اردیبهشت-خرداد، نرخ رشد سالانه ۶ درصد بیش از ماه‌های مشابه بود که نشان می‌دهد تقاضای انباشت‌شده پس از بازگشایی تخلیه شده است.



همچنین مشخص است که همه‌گیری کووید-۱۹ موجب افزایش قابل توجه تراکنش‌های آنلاین شده است و تاثیر آن پس از بازگشایی اقتصاد نیز ادامه دارد. این موضوع می‌تواند گویای اثر ماندگار کووید-۱۹ بر ترجیحات مصرف کننده در مورد خرید‌های آنلاین

 

بخش‌های آسیب‌دیده

در بخش دیگری از این مقاله تاکید شده است که در تمام گروه‌ها جز مواد غذایی و آشامیدنی، تعداد و ارزش تراکنش‌های مشاهده شده در اسفند و فروردین‌ماه کاهش چشمگیری یافته است. بیشترین افت در فروردین‌ماه مربوط به هتل و رستوران‌ها بوده که ناشی از تاثیرات نوروز و خانه‌نشینی در ماه نخست امسال در مقایسه با سال گذشته است. هتل و رستوران‌ها در فروردین‌ماه امسال در مقایسه با فروردین سال گذشته، با کاهش 97 درصدی در ارزش و 123 درصدی در تعداد تراکنش‌های انجام شده، روبرو شده‌اند.

 
 
گروه‌های دیگری که در فروردین‌ماه آسیب قابل توجهی دیده‌اند را می‎توان آموزش (کاهش ۸۲ درصدی در ارزش و ۱۱۲ درصدی در تعداد تراکنش‌ها)، پوشاک و کفش (کاهش ۸۲ درصدی در ارزش و ۱۱۲ درصدی در تعداد تراکنش‌ها)، تفریح و سرگرمی (کاهش ۵۲ درصدی در ارزش و ۴۶ درصدی در تعداد تراکنش‌ها)، حمل‌ونقل (کاهش ۴۷ درصدی در ارزش و ۳۶ درصدی در تعداد تراکنش‌ها)، ارتباطات (کاهش ۳۸ درصدی در ارزش و ۳۲ درصدی در تعداد تراکنش‌ها)، لوازم خانگی و اثاثیه (کاهش ۴۰ درصدی در ارزش و ۱۹ درصدی در تعداد تراکنش‌ها) و سلامت کاهش ۲۲ درصدیدر ارزش و ۲۱ درصدی در تعداد تراکنش‌ها) دانست. گروه مواد غذایی و آشامیدنی تنها گروهی است که در اسفندماه سال گذشته و فروردین‌ماه امسال رشد منفی نداشت و حتی رشد ۱۶ درصدی تعداد تراکنش‌ها را در فروردین امسال تجربه کرد. بر اساس مطالعه انجام گرفته، پس از بازگشایی تدریجی اقتصاد در ماه‌های اردیبهشت و خرداد، شاهد این هستیم که نرخ رشد سالانه بهبود یافته است.

 

در بخش خرده‌فروشی نیز بیشترین کاهش مربوط به پوشاک و کفش، اسباب‌بازی، تجهیزات ورزشی، قالی و کفپوش، سایر خرده‌فروشی‌ها، لواز خانگی و اثاثیه، کتاب و روزنامه‌فروشی بوده است.



بر اساس یک مقاله، نرخ رشد سالانه سهم ارزش تراکنش‌های آنلاین در فروردین امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته رشد ۱۸۴ درصدی و در اردیبهشت و خرداد به ترتیب ۲۳۲ و ۲۴۶ درصدی را شاهد بوده است. کمترین آسیب از نظر تعداد تراکنش انجام شده در طول دوران خانه‌نشینی نیز متعلق به مواد غذایی و آشامیدنی بوده است.
 
منبع: تسنیم
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->