ثبت رکورد جدید در صادرات محصولات چاپی | درآمدزایی ۴.۵ هزار میلیارد تومانی محصولات چاپی برای خراسان رضوی آیا مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شارژ می‌شود؟ + جزئیات فرماندار مشهد برای رفع کمبود برنج پاکستانی در شهر به وزارت جهاد کشاورزی رفت قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد سامانه یکپارچه وصول حق بیمه و مالیات ایجاد می‌شود پیش‌بینی قیمت دلار (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) عدالت به سبک وزارت نیرو پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بورس در کُما می‌ماند؟ کاهش تعرفه گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو و شیرخشک به یک درصد پیش‌بینی نرخ دلار تا دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا بیت‌کوین امسال از طلا سبقت می‌گیرد؟ سقف قیمت فروش مرغ اعلام شد طلای جهانی آماده آغاز روند صعودی است؟ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت گازوئیل سه‌نرخی می‌شود تحرکات کم‌حجم در بورس ادامه یافت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: «پدیده» تنها یک طرح عمرانی نیست؛ بلکه سرمایه جمع بزرگی از مردم و خانواده‌ها در آن نهفته است روزانه بیش از ۶۵۰ تن گوشت مرغ در خراسان رضوی تولید می‌شود افت شدید قیمت طلا و سکه در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز گوشت گوسفندی، گوساله و مرغ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت خورشتی در مشهد چقدر قیمت دارد؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | سقوط دلار و طلا به کانال پایین‌تر قیمت جدید تخم‌مرغ برای سال ۱۴۰۴ اعلام شد واریز ۱۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز به صندوق توسعه ملی بررسی فایل‌های اجاره ملک با رهن ۳۰۰ میلیون تومان در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکسیناسیون هاری امسال نیز بدون محدودیت در خراسان رضوی انجام می‌شود ۸۷ تن برنج و روغن خوراکی احتکارشده در مشهد کشف شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰درصد ظرفیت شهرک‌های صنعتی به علت قطع برق تعطیل شده است بررسی وضعیت تسهیلات دهی بانک‌های خراسان رضوی | نسبت مصارف به منابع بانکی افزایش می‌یابد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | هلو و زردآلو به بازار آمد
سرخط خبرها

چرا کره خوراکی در بازار کمیاب شده است؟

  • کد خبر: ۴۲۴۲۴
  • ۲۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۳
چرا کره خوراکی در بازار کمیاب شده است؟
از بازار خبر می‌رسد، کره خوراکی در بازار کمیاب شده است. نایاب شدن کره حیوانی ۲ عامل دارد. یک عامل به «کمبود ارز» در کشور بازمی‌گردد و عامل دیگر، ممنوعیت اخیر واردات آن است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ از بازار خبر می‌رسد، کره خوراکی در بازار کمیاب شده است. نایاب شدن کره حیوانی ۲ عامل دارد. یک عامل به «کمبود ارز» در کشور بازمی‌گردد و عامل دیگر، ممنوعیت اخیر واردات آن است. از سوی دیگر در سال‌های اخیر هرگز کره در ایران تولید نشده و نیاز صنعتگران از کشور‌هایی همچون امارات و ترکیه تامین شده است.
براساس آمار اعلام‌شده ازسوی انجمن لبنی ایران، میزان واردات کره با ارز ۴۲۰۰تومانی در اواخر سال۹۷، ۴۵هزار تن بوده است. این در شرایطی است که روزانه ۱۰۰تن کره حیوانی در کشور مصرف می‌شود.
 
با یک حساب سرانگشتی مشخص می‌شود که میزان کره وارداتی با ارز ۴۲۰۰تومانی تنها کفاف مصرف ۴۵۰روز کشور را داده و بعد از آن با توجه به سیاست‌های دولت مبنی‌بر عدم تخصیص ارز مرجع برای واردات کره، واردات این محصول با ارز ترجیحی انجام شده است. در حال حاضر نیز اگرچه واردات کره ممنوع نیست، متوقف است؛ زیرا قیمت تمام‌شده کره وارداتی بیشتر از قیمت تولید کره داخلی است. زیرا تعداد روز‌های برآوردی برای مصرف کره حیوانی از ابتدای ۹۸ تا انتهای مرداد ماه، ۵۲۰روز است، اما کره وارداتی در سال ۹۷ تنها تا ۴۵۰روز پاسخ نیاز داخل را می‌داده بنابراین موجودی ذخیره استراتژیک کشور برای کره حیوانی تا تابستان قابل اتکا بود.
رضا باکری، دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی، در گفتگو با ایرنا، تاکید کرد که با پایان ذخایر در انبار‌ها به واسطه ظرفیت‌سازی و توانمندی‌های صنعت لبنی کشور، از ابتدای شهریور، کره تولید داخل با قیمتی ۳۵درصد کمتر از قیمت جهانی (براساس قیمت دلار آزاد) وارد بازار شده است.

رئیس اتحادیه سوپرمارکت‌ها نیز از افزایش ۹۰درصدی قیمت کره از ۲ روز گذشته خبر داد و گفت: در چند ماه گذشته کره در بازار نایاب بود و طی ۲ روز گذشته قیمت کره ۱۰۰گرمی به ۸ هزار تومان رسیده است. برخی فروشگاه‌ها کره را با قیمت قبل عرضه می‌کنند و این اقدام باعث هجوم مردم به فروشگاه‌های زنجیره‌ای شده است. سعید درخشانی افزود: قیمت کره ۱۰۰گرمی پیش از این ۴ هزار و ۵۰۰تومان بود. با افزایش قیمت‌ها ممکن است در این فروشگاه‌های زنجیره‌ای به هر فرد تنها یک کره ۱۰۰گرمی بدهند.
 
با این حال معاون نظارت بر کالا‌های مصرفی و شبکه‌های توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفت: تصمیمی برای سهمیه‌بندی کردن فروش کره گرفته نشده است. سید داود موسوی با اشاره به شایعاتی مبنی بر سهمیه‌بندی کره ۱۰۰ گرمی در برخی فروشگاه‌ها اظهار داشت: امکان سهمیه‌بندی کردن این محصول در مراکز عرضه وجود ندارد. وی همچنین در خصوص افزایش قیمت کره نیز تصریح کرد: افزایش قیمت‌ها هنوز قطعی نشده است.

از نگاه برخی فعالان بازار، پشت پرده کمبود کره در بازار به همان بحث همیشگی یعنی کمبود ارز در خزانه کشور بازمی‌گردد. سال گذشته بود که وزارت جهادکشاورزی ارز دولتی کره، حبوبات و چای را حذف کرد. حال باید منتظر ماند و دید که آیا تولیدکنندگان داخل می‌توانند با ورود تکنولوژی جدید، نیاز مردم را به تولید کره برآورده کنند یا ممکن است در ادامه راه جا بمانند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->