سهم افزایش حقوق کارگران در تورم کمتر از ۱۳درصد است کدام قطعات سکه در حراج‌ها طرفدار بیشتری دارد؟ (۶ اسفند ۱۴۰۳) افزایش قیمت تمام‌شده ساخت مسکن به ۲۵ میلیون تومان رسید (اسفند ۱۴۰۳) مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟
سرخط خبرها

چرا کره خوراکی در بازار کمیاب شده است؟

  • کد خبر: ۴۲۴۲۴
  • ۲۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۳
چرا کره خوراکی در بازار کمیاب شده است؟
از بازار خبر می‌رسد، کره خوراکی در بازار کمیاب شده است. نایاب شدن کره حیوانی ۲ عامل دارد. یک عامل به «کمبود ارز» در کشور بازمی‌گردد و عامل دیگر، ممنوعیت اخیر واردات آن است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ از بازار خبر می‌رسد، کره خوراکی در بازار کمیاب شده است. نایاب شدن کره حیوانی ۲ عامل دارد. یک عامل به «کمبود ارز» در کشور بازمی‌گردد و عامل دیگر، ممنوعیت اخیر واردات آن است. از سوی دیگر در سال‌های اخیر هرگز کره در ایران تولید نشده و نیاز صنعتگران از کشور‌هایی همچون امارات و ترکیه تامین شده است.
براساس آمار اعلام‌شده ازسوی انجمن لبنی ایران، میزان واردات کره با ارز ۴۲۰۰تومانی در اواخر سال۹۷، ۴۵هزار تن بوده است. این در شرایطی است که روزانه ۱۰۰تن کره حیوانی در کشور مصرف می‌شود.
 
با یک حساب سرانگشتی مشخص می‌شود که میزان کره وارداتی با ارز ۴۲۰۰تومانی تنها کفاف مصرف ۴۵۰روز کشور را داده و بعد از آن با توجه به سیاست‌های دولت مبنی‌بر عدم تخصیص ارز مرجع برای واردات کره، واردات این محصول با ارز ترجیحی انجام شده است. در حال حاضر نیز اگرچه واردات کره ممنوع نیست، متوقف است؛ زیرا قیمت تمام‌شده کره وارداتی بیشتر از قیمت تولید کره داخلی است. زیرا تعداد روز‌های برآوردی برای مصرف کره حیوانی از ابتدای ۹۸ تا انتهای مرداد ماه، ۵۲۰روز است، اما کره وارداتی در سال ۹۷ تنها تا ۴۵۰روز پاسخ نیاز داخل را می‌داده بنابراین موجودی ذخیره استراتژیک کشور برای کره حیوانی تا تابستان قابل اتکا بود.
رضا باکری، دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی، در گفتگو با ایرنا، تاکید کرد که با پایان ذخایر در انبار‌ها به واسطه ظرفیت‌سازی و توانمندی‌های صنعت لبنی کشور، از ابتدای شهریور، کره تولید داخل با قیمتی ۳۵درصد کمتر از قیمت جهانی (براساس قیمت دلار آزاد) وارد بازار شده است.

رئیس اتحادیه سوپرمارکت‌ها نیز از افزایش ۹۰درصدی قیمت کره از ۲ روز گذشته خبر داد و گفت: در چند ماه گذشته کره در بازار نایاب بود و طی ۲ روز گذشته قیمت کره ۱۰۰گرمی به ۸ هزار تومان رسیده است. برخی فروشگاه‌ها کره را با قیمت قبل عرضه می‌کنند و این اقدام باعث هجوم مردم به فروشگاه‌های زنجیره‌ای شده است. سعید درخشانی افزود: قیمت کره ۱۰۰گرمی پیش از این ۴ هزار و ۵۰۰تومان بود. با افزایش قیمت‌ها ممکن است در این فروشگاه‌های زنجیره‌ای به هر فرد تنها یک کره ۱۰۰گرمی بدهند.
 
با این حال معاون نظارت بر کالا‌های مصرفی و شبکه‌های توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفت: تصمیمی برای سهمیه‌بندی کردن فروش کره گرفته نشده است. سید داود موسوی با اشاره به شایعاتی مبنی بر سهمیه‌بندی کره ۱۰۰ گرمی در برخی فروشگاه‌ها اظهار داشت: امکان سهمیه‌بندی کردن این محصول در مراکز عرضه وجود ندارد. وی همچنین در خصوص افزایش قیمت کره نیز تصریح کرد: افزایش قیمت‌ها هنوز قطعی نشده است.

از نگاه برخی فعالان بازار، پشت پرده کمبود کره در بازار به همان بحث همیشگی یعنی کمبود ارز در خزانه کشور بازمی‌گردد. سال گذشته بود که وزارت جهادکشاورزی ارز دولتی کره، حبوبات و چای را حذف کرد. حال باید منتظر ماند و دید که آیا تولیدکنندگان داخل می‌توانند با ورود تکنولوژی جدید، نیاز مردم را به تولید کره برآورده کنند یا ممکن است در ادامه راه جا بمانند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->